naleśniki z serem - 2416 przepisów (strona:65/162)

PLACKI ZIEMNIACZANE Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW 11360

Oto moja propozycja na szybki obiad dla zapracowanych: placki z ugotowanymi ziemniakami. Do tego dania wykorzystacie pozostałe ziemniaki z poprzedniego obiadu, co zapobiegnie wyrzucaniu jedzenia. Placki/nale

Przepisy Aleksandry
Naleśnikowe sushi na słodko z truskawkowo- miętowym twarożkiem i czekoladą. 200

Nie będę się za długo rozpisywać, bo naleśniki są przepyszne! Delikatny śmietankowy twarożek z naszymi polskimi truskawkami i miętą z ogródka smakuje rewelacyjnie, a w

DefinicjaSmaku
Knedle z jagodami w sosie mango, w płatkach migdałów 186

szaro bure niebo, ogólna chlapa i przejmujacy wiatr...A do tego moje chore dziecko „zażyczyło sobie” słodki obiad. Słodki obiad....słodki obiad...słodki obiad.... Racuchy? Nie. Naleśniki? Nie. Kluski z cukrem i serem?Nie. Poszperałam w mojej gigantycznej zamrażarce i wygrzebałam moją niezastopioną pomoc kuchenną. Moją ostatnią deskę ratunku. Małe co nieco...W mojej zamrażarce drzemią różności, na takie

Z Kuchni Do Kuchni
Śniadanie dla łasuchów - smakowite naleśniki 151

międzyczasie przygotować nadzienie. Ser rozgnieść w miseczce na gładką masę. Dodać żółtka, cukier oraz jogurt naturalny aby nadzienie było bardziej plastyczne. Naleśniki smażyć z dwóch stron na patelni teflonowej. Posmarowane serem składać wedle uznania. Można polać je ulubioną konfiturą, u mnie żurawinową

cooklife
Naleśniki cytrynowe 207

samym końcu dodajemy sok z cytryny delikatnie mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut. Rozgrzewamy patelnię, smarujemy dno tłuszczem gęsim, wlewamy odrobinę ciasta, naleśniki smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Do sera dodajemy żółtko, cukier, cukier waniliowy, śmietanę, startą skórkę z cytryny oraz wyciśnięty sok. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej

kgwjanczewo
ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM, SELEREM NACIOWYM I SEREM CHEDDAR 166

Pyszna zapiekanka z tuńczyka, z dodatkiem selera naciowego i sera cheddar. Może również posłużyć jako farsz do naleśników. Zachęcam Was gorąco do jej spróbowania; Czas przygotowania : 15 min. Gotowanie  : 35 min. Dla 4 osób : ● 300 ml mleka ● 1 liść laurowy ● 1 gruby talarek cebuli ● 60 g masła ● 1 cebula ● 2 gałązki selera naciowego ● 50 g mąki(...)startego sera cheddar. Wymieszaj dokładnie, podgrzewając jeszcze chwilę na małym ogniu, aż ser się stopi. Zdejmij z ognia: domieszaj tuńczyka, dopraw solą (z umiarem, bo tuńczyk i zalewa są już dość słone) i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Przełóż całość do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posyp świeżo startą bułką o raz resztą startego sera cheddar. Posyp zmieloną papryką. Wstaw do nagrzanego piekarnika

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
730. Migdałowe naleśniki z mąki ryżowej. 143

  ryżowe naleśniki na mleku migdałowym,  z ricottą,  nektarynką duszoną w miodzie i miodem  Przyzwyczajam się do codziennego pędu, porannego pośpiechu i

More food, love and dreams
Jem zdrowo: Naleśniki z soczewicą i jarmużem 181

Krok 2 Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładką masę. Smażymy na minimalnej ilości oleju albo na suchej patelni. Sos do zapieczenia Krok 3 Ser mieszamy ze śmietaną oraz z pestkami. Krok 4 Naleśniki zawijamy wg ulubionego sposobu, układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy sosem do zapiekania. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. function load(url, callback

CoolinarniePL
Kolorowe naleśnikowe szaszłyki z owocami 225

równe części. Następnie dodać do jednej porcji ciasta szpinak, do drugiej sok z buraka, a do trzeciej kurkumę. 2. Z gotowego ciasta kolejno kolorami usmażyć naleśniki na suchej rozgrzanej patelni. 3. Nadzienie: Ser rozgnieść widelcem, dodać żółtka, ekstrakt waniliowy, cukier puder, startą skórkę, sok z cytryny i całość dokładnie wymieszać. 4. Kiwi obrać ze skórki i pokroić na grubsze

Szalona Kuchnia Eweliny
Naleśniki ze szpinakiem, fetą i Lazurem 149

porze roku gotujemy na zielono z Gosią . Zielono mi 2018 to bardzo lubiana przeze mnie kulinarna inicjatywa, bo uwielbiam zielone warzywa... Składniki: 9 naleśników opakowanie świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku olej, masło klarowane trójkąt sera Lazur 100 g kostka miękkiej fety 270 g pieprz do smaku Czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju lub klarowanego masła(...)niedużym ogniu. Partiami wsypywać na patelnię szpinak i dusić. Zdjąć z ognia i ostudzić. W misce rozdrobnić widelcem sery - fetę i Lazur. Wymieszać z ostudzonym szpinakiem, dokładnie wymieszać, doprawiając do smaku pieprzem. Farszem smarować cienko środek każdego naleśnika. Naleśniki zwijać w rulon. Obsmażyć z obu stron na słoty kolor na oleju lub maśle klarowanym

Czerwień i błękit
Naleśniki zawijane z sosem bolońskim 320

Przyprawy: sól, bazylia, oregano, słodka papryka Ponadto: 30g tartego żółtego sera Rozgrzewamy dużą patelnię z odrobiną oleju. Wrzucamy na nią posiekaną cebulę. Podsmażamy na złoty kolor pod sam koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Po minucie dorzucamy mięso. Podczas kiedy mięso się smaży w misce miksera umieszczamy składniki na naleśniki i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Rozgrzewamy drugą patelnię(...)sosem beszamelowym, następnie na środku naleśnika układamy farsz mięsny (tak jak na zdjęciu) i zwijamy w rulonik. Układamy w naczyniu żaroodpornym. robimy tak do wyczerpania naleśników. Całość polewamy sosem pomidorowym oraz posypujemy żółtym serem. Zapiekamy około 10 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Podajemy na ciepło posypane bazylią. Smacznego

Kolizje Smaków
Placki z cukinii i żółtego sera 167

Placki smakują rewelacyjnie - są takie delikatne i kusząco pachną. Zresztą cukinia i żółty ser to jak dla mnie duet idealny! A dodatkowo masło do smażenia... 

Di gotuje
Naleśniki z pełnoziarnistej mąki żytniej 138

ramach diety Naturhouse, mąkę pszenną zastępujemy np. pełnoziarnistą. Całe szczęście, takową znalazłam w szafce i szybciutko usmażyłam kilka mini naleśników.    Moje naleśniki z mąki pełnoziarnistej przełożyłam chudym białym serem wymieszanym z odrobiną jogurtu naturalnego, łyżeczką płynnego miodu naturalnego oraz z truskawkami. Niestety kompletnie nie potrafię podać Wam proporcji na ciasto naleśnikowe. Zawsze robię

Rusty Fork
KROKIETY Z FARSZEM BROKUŁOWO-SEROWYM 208

brokuły, 2 kremowe serki topione (po 100 g), opakowanie ziołowego serka topionego (100 g), 10 dag tartego sera żółtego, sól, pieprz, 3 łyżki mleka. Dodatkowo: jajko i bułka tarta do panierowania, olej do smażenia. Przygotowanie: Z podanych składników przygotowuję ciasto na naleśniki, smażę na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, studzę. Brokuły gotuję w osolonej wodzie do miękkości, miksuję za pomocą(...)garnka, dodaję mleko i pokrojony w kostkę ser topiony. Gotuję na średnim ogniu cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia się sera. Następnie dodaję ser żółty, zmniejszam ogień i jeszcze przez chwilę gotuję, aby ser się rozpuścił. Farsz doprawiam do smaku solą i pieprzem (dosyć obficie, ma być wyrazisty). Na naleśnikach rozkładam ostudzony farsz, zwijam na krokiety. Obtaczam w jajku

JejKuchnia
zapiekana tortilla 148

fasoli czerwonej lub białej 1/2 papryki (kolor jaki mamy) 1 cebula 2 pomidory lub 1/2 puszki pomidorów bez skórki przyprawy - sól, pieprz, papryka słodka i ostra, meksykańska, chili   ser żółty lub mozzarella Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni dodajemy mięso, doprawiamy i podsmażamy aż mięso będzie gotowe dodajemy kukurydzę i pomidory i dusimy przez(...)groszek i odsączoną fasolę doprawiamy do smaku i dusimy tak aby jak najwięcej sosu odparowało na placek tortilli nakładamy porządną porcję nadzienia zawijamy w rulon jak naleśnik i układamy w naczyniu żaroodpornym posypujemy serem lub nakładamy plastry sera i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok 10-15 min tak aby ser się rozpuścił Smacznego

Gotowanie z pasją

Proponowane wyszukiwania