naleśniki z olejem - 4909 przepisów (strona:40/328)

Naleśniki ryżowe z masłem migdałowym i bananami 118

N aleśniki to zdecydowanie jeden z najlepszych sposobów na niedzielne śniadanie. W tygodniu zazwyczaj nie mamy czasu na ich smażenie, a leniwy niedzielny poranek to wspaniała

Food Square
Naleśniki biszkoptowe z serem 136

Choć muszę przyznać, że zawsze zapach smażonych naleśników, bez względu na pogodę i pory roku przyciąga do kuchni domowników.   Składniki na ciasto: - 375g mąki tortowej - 5 dużych jaj - 5 łyżek drobnego cukru - 1,5 łyżeczki cukru waniliowego - 1,5 szklanki mleka - 1,5 szklanki gazowanej wody mineralnej - szczypta soli - olej kokosowy do smarowania patelni Masa serowa: - 3 serki(...)cukrami. Utarte żółtka dodajemy do masy z mlekiem i mąką – miksujemy. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę i partiami, delikatnie mieszając dodajemy do masy. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, posmarowanej olejem kokosowym, z obu stron na złoty kolor. Wszystkie składniki masy serowej przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Usmażone naleśniki smarujemy masą serową i rolujemy. Podajemy podsmażone

mojewypiekiinietylko
.546. prażona manna 151

groszkami czekoladowymi i bananem*~ *1/2 w środku, 1/2 na wierzchu Ostatnio stałam się posiadaczką dwóch produktów, których jeszcze nigdy nie używałam - oleju kokosowego i mąki sezamowej. Oleju użyłam już do odsmażenia naleśników z twarożkiem - pycha! ♥ W dzisiejszym śniadaniu sprawdził się równie świetnie! Jak je zrobiłam? Na patelni rozpuściłam łyżeczkę oleju kokosowego , dodałam 60g kaszki orkiszowej i prażyłam

breakfast of dreams
PRZEPIS NA NALEŚNIKI FRANCUSKIE 308

sezonowymi owocami. Ja podałam je z borówkami i jeżynami. Idealne śniadanie! PRZEPIS NA NALEŚNIKI FRANCUSKIE  SKŁADNIKI: - 2 filiżanki (o pojemności 150 ml) mąki pszennej typ 480 - 1 filiżanka mleka 2% - 1 filiżanka wody  - 2 jajka eko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju rzepakowego - 1 łyżka stopionego masła - cukier bądź słodzik do smaku Wszystkie składniki, wymieszaj(...)używam specjalnej patelni do smażenia naleśników, ma niziutki brzeg, dzięki czemu przewracanie nie stanowi żadnego problemu, patelnia jest teflonowa i wymaga minimum oleju do smarowania, co 3 lub 4 naleśnik, rozprowadzam pędzelkiem cienką warstwę. Naleśniki smażymy na jasny złoty kolor. Naleśniki umieszczam w żaroodpornym naczyniu żeby wszystkie były ciepłe tuż przed podaniem

SMYKWKUCHNI
pyszne naleśniki z warzywami, szpinakiem... 159

woda gazowana 1,5 szklanki, jajka 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka, sól 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 2 łyżki, mąka tortowa 2,5 szklanki, olej rzepakowy 1 łyżka WARZYWA: cebula 1 sztuka, marchew 4 małe, por 1 mały, liście szpinaku 1 pęczek, warzywa mrożone 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 1 szklanka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki(...)rondlu na oleju zeszklić cebulę, wsypać marchew z porą, świeże liście szpinaku, wsypać mrożone "warzywa na patelnię", przyprawy i podsmażać z 5 minut, wlać wodę i na średnim ogniu dusić bez przykrycia do odparowania płynu, na koniec wsypać tartą bułkę i wymieszać na każdy naleśnik nałożyć sporo warzyw, zawinąć brzegi i zwinąć naleśnik jak roladę pyszne, syte naleśniki, można

W Mojej Kuchni Lubię
Naleśniki kukurydziane 113

mąki kukurydzianej trochę się zmienił, a same naleśniki wyszły trochę twardsze, sztywniejsze i jakby bardziej chrupiące, zwłaszcza wówczas, gdy smażyłam je bez oleju. Mi taka formuła bardzo przypadła do gustu. Jedyna uwaga to taka, że naleśniki nie są tak bardzo elastyczne jak te tradycyjne i gorzej tolerują zwijanie czy składanie w koperty, zwłaszcza gdy wystygną. Jeśli więc chcecie(...)kukurydzianą i szczyptę soli. Wybiłam jajko. Wlałam mleko i mikserem na małych obrotach zmiksowałam składniki do połączenia. Małą patelnię teflonową rozgrzałam. Wlałam odrobinę oleju i nalałam porcję ciasta naleśnikowego rozprowadzając go po całej patelni. Naleśniki smażyłam z obu stron do zrumienienia, po czym zdejmowałam na talerz. I tak aż do skończenia ciasta. Wyszło mi 5 małych naleśników, czyli

Waniliowe Improwizacje
Jaglany tort omletowy z serkiem i dżemem 264

kokosowy i same żółtka. Wszystko zmiksować blenderem, aż masa stanie się jednolita. Białka ubić ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać w chłodną masę. Na patelni (∅ 20 cm) rozpuścić odrobinę oleju kokosowego i wlać 1/4 masy. Smażyć na małym ogniu przez około 5 min. Podważając delikatnie łopatką brzegi, zsunąć omlet na talerz, po czym odwrócić na drugą stronę. Smażyć drugą stronę(...)wykrojone porcje włożyć na chwilę do mikrofalówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Dania z kaszą , Dania z patelni , Dla dzieci , Naleśniki, gofry, placuszki Tagged: dżemy , kasza jaglana , olej kokosowy , twaróg

https:KKuchniaMniam
Lane chrusty 86

jest bardzo łatwe, wystarczy wymieszać wszystkie składniki Jednak ważnym aspektem jest to, aby ciasto miało odpowiednią konsystencje, musi być nieco gęstsze niż ciasto na naleśniki. Pamiętajcie, że chrusty musicie smażyć na bardzo mocno rozgrzanym oleju, aby ładnie wyrosły. Zapraszam Was na przepis Zobacz też: Faworki z ciasta francuskiego Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem Przepis na lane chrusty Drukuj(...)posypania Przepis 1 Jajka łączymy z mlekiem, cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto ma mieć konsystencję gęściejszą niż ciasto na naleśniki. Dodajemy alkohol i dokładnie mieszamy. 2 Rozgrzewamy olej, musi być bardzo mocno rozgrzany. Masę do chrustów przekładamy w rękaw cukierniczny lub sztywną torebkę, z której odcinamy jeden z rogów. 3 Na rozgrzany olej

Kuchnia Bazylii
chrupiące, domowe krokiety kapuściano-pieczarkowe: Airfryer hd9240/30 193

swojemu" pokrojoną kiszoną kapustę ugotować do miękkości, odlać nadmiar wody, na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną z czosnkiem, wsypać pokrojone drobno pieczarki i usmażyć, dodać kapustę, pieprz, i smażyć z 5 minut mieszając, wsypać tartej bułki i wymieszać szybko, zostawić do wystudzenia wszystkie składniki na naleśniki w dzbanku blendera lub mikserem dokładnie zmiksować i odstawić co najmniej na 30 minut(...)mocno rozgrzana i smażyć na niej złociste naleśniki na każdym nalesśiku rozsmarować czubatą łyżkę farszu, podwinąć brzegi i zawijać ciasno krokiety tartą bułkę wymieszać z olejem na dość gęstą papkę i maczać naleśniki z każdej strony Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ krokiety włożyć do kosza i ustawić 9 minut krokiety są mało

W Mojej Kuchni Lubię
Wegańskie naleśniki z ciecierzycy z kawiorem buraczanym (Vege & Guten free) 167

Czy mówiłam wam już jak bardzo lubię ciecierzycę ??? Chyba nie. Czas powiedzieć to na głos... Kocham cieciorkę. Za co?... Za jej niezwykły i absolutnie niepowtarzalny smak

vaniliowoczekoladowa
Naleśniki orzechowe 140

orzechowe : 3 szklanki mąki pszennej typ 500 4 szklanki napoju  orzechowego Alpro  jajko 2 szt proszek do pieczenia pół łyżeczki  olej rzepakowy 50 ml  Dodatkowo:  dżem morelowy  Wykonanie naleśników: Do misy wbijamy jajo , wlewamy napój orzechowy i miksujemy . Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy  do napoju orzechowego -miksujemy nadal. Przy(...)końcu dodajemy olej rzepakowy 1-2 minuty miksowania i gotowe. Nie dodałam cukru bo napój sam w sobie ma słodycz. Nagrzewamy patelnie na gazie ( typową do naleśników , jeśli macie). Nalewamy ciasto łyżką najlepiej wazową ( Ciasto rozprowadzamy po całej patelni , lekko ja przechylając ).  Przekładamy naleśniki na talerz .Dzięki proszkowi do pieczenia naleśnik będzie pulchniejszy. Smarujemy naleśniki dżemem

Różowa kuchnia
Krokiety meksykańskie 173

mniejsze kawałki. Kukurydzę oraz fasolę odsączamy z zalewy. Kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem, pozbywamy się tłuszczu i chrząstek i kroimy go na małą kostkę. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego, następnie dodajemy cebulę oraz czosnek. Przesmażamy aż cebula się zeszkli i dodajemy papryki - świeżą oraz konserwową. Całość przesmażamy do momentu aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy kurczaka, którego doprawiamy solą(...)naleśniki powinien ostygnąć. Krokiety: ok. 15 naleśników (z TEGO przepisu) 1-2 szklanki bułki tartej 2 jajka rozbełtane z odrobiną wody sól i pieprz olej do smażenia Na środek każdego naleśnika wykładamy ok. 2 łyżki farszu, następnie zawijamy 2 boki, a później rolujemy całość.  Na jeden talerz wsypujemy bułkę tartą, którą doprawiamy solą i pieprzem. Na drugi

Cooking Monster
Delikatne naleśniki bezglutenowe na słodko 229

Delikatne naleśniki bezglutenowe na słodko Od zawsze miałam słabość do naleśników. Jako dziecko uważałam je za jedno z najlepszych dań, które z powodzeniem można jeść zarówno

Book of spells
Czarne naleśniki z łososiem i serkiem podane z orzeźwiającą sałatką ze szpinaku, ogórków i koperku 101

białko. Dodatkiem jest orzeźwiająca sałatka na bazie szpinaku, ogórka i koperku, która idealnie komponuje się z czarnymi naleśnikami *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Wsyp do miski mąkę, sól, dodaj jajka, 2 łyżki oleju, odrobinę barwnika spożywczego i kilka łyżek mleka. Miksuj lub użyj trzepaczki. Dodawaj stopniowo resztę mleka cały czas(...)smaż na niej naleśniki. Powinny wyjść świetnie bez dodawania oleju na patelnię, bo został wcześniej dodany do ciasta. Gdyby jednak przywierały na twojej patelni, możesz wlać na patelnię odrobinę oleju. Składniki 100 g mąki pszennej 250 ml mleka 2 jajka w rozmiarze L szczypta soli 2 łyżki oleju czarny barwnik spożywczy Wykonanie Ser zmiksuj w blenderze z jogurtem, oliwą

Eat me! Fit me!
Krokiety z serem i pieczarkami 162

Składniki: około 10 placków naleśnikowych 500 g pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 150 g żółtego sera pieprz sól 2 jajka bułka tarta do panierki olej do smażenia Sposób przygotowania: Należy usmażyć naleśniki. Chyba każdy ma swój wypróbowany przepis na naleśniki, dlatego tym razem pominęłam ten etap opisywania. Ważne, by naleśniki usmażyć na słono, bez dodatku cukru(...)smaku, wymieszać. Na zimne placki naleśnikowe nakładać po 2 łyżki farszu, zrolować naleśniki, brzegi ich zwinąć do środka, tak by nic nie wyleciało ze środka podczas smażenia. Jajka roztrzepać widelcem. Krokiety maczać w jajku, następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Smacznego

na moim stole...