Już wczoraj miałam szczerą chęć napisać kilka słów, ale uniemożliwiła mi to sterta prania, które należało wreszcie wyprasować, bo nie mamy już w czym chodzić... :) Nadmiar
Posadzone i zjedzoneKocham naleśniki! A te są po prostu mistrzowskie i muszę przyznać, że chyba najlepsze jakie jadłam w życiu - niebo w gębie! <3 Kokosowy szał trwa
Cooking MonsterPankejki okazały się hitem w naszym domu i raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić. Typowo amerykański dodatek to
To co kochamRacuchy drożdżowe, puszyste, delikatne, z owocami, podane z cukrem pudrem lub słodkim dodatkiem, np. syropem lub miodem, konfiturą, dżemem. Pyszne! Takie racuchy przygotowuję także w wersji
Zasmakuj KuchniNie da się ukryć, że racuchy zostały ze mną na dobre od czasów dzieciństwa. Pulchne, gorące posypane cukrem pudrem, polane miodem lub syropem owocowym. Cudowne Racuchy
Zasmakuj KuchniKluski śląskie z charakterystyczną dziurką w środku, to klasyka Kuchni Polskiej. Najczęściej są one dodatkiem do sosów (po to właśnie m.in jest ta dziurka, w której
Kraina Miodem Płynąca" Czasem pomysły przychodzą same z siebie. Wystarczy tylko trochę cierpliwości. Tak właśnie było z tymi placuszkami. Mam pełny garaż gruszek - no może już nie tak pełny
Słodkie PrzyjemnościKasze to bardzo dobre źródło węglowodanów, dających nam siłę i energię do życia. To także błonnik ułatwiający trawienie, cenne witaminy i minerały
Codzienna kuchnia niecodziennaZupa z soczewicą z mlekiem kokosowym Podczas poprzedniego weekendu udało mi się porządnie przemarznąć, skończyło się na wizycie u lekarza i antybiotykach. A jak, wiadomo człowiek
Cztery FajeryMąka kokosowa chłonie wodę jak szalona, stąd też często placki czy naleśniki z jej użyciem wychodzą suche jak wiór. Żeby obejść ten problem, stosuję kilka trików
Powiedz dietom nieKiedy ostatnim razem robiłam zakupy w osiedlowym warzywniaku i już miałam wychodzić, zobaczyłam ją! Pierwszą, młodziusieńką i obwieszczającą okolicy, że oto już na prawdę wiosna - botwinkę
Kuchnia w Słońcu SkąpanaMąka kokosowa chłonie wodę jak szalona, stąd też często placki czy naleśniki z jej użyciem wychodzą suche jak wiór. Żeby obejść ten problem, stosuję kilka trików
Powiedz dietom nieSkładniki na ok. 8 sztuk. Składniki: 1,5 szklanki mąki 1 łyżka roztopionego masła 2 łyżki oliwy ½ łyżeczki soli 1 szklanka gorącej wody Przepis: Zmieszaj w
Emcia Pichcisobie o niej przypomnieć i przygotować coś z jej udziałem. Mąka kokosowa jest naturalnie bezglutenowa, ma niesamowity i przepyszny smak jak i zapach. Świetnie nadaje się do przyrządzania placuszków, naleśników, wypieków. Należy pamiętać, że chłonie ona dużo płynów, dlatego nie zapominajcie o tym fakcie, kiedy będziecie jej używać. NASIONA CHIA Kto teraz nie zna już nasionek chia(...)tężeje po jakimś czasie i nie rozpuszczą się w temperaturze pokojowej, także przygotowane z jego udziałem potrawy nie rozpłyną się, mimo tego, że nie będą stały w lodówce. OLEJ KOKOSOWY Myślę, że ten rodzaj tłuszczu też jest Wam dobrze znany. Olej kokosowy swoją popularność zyskał już jakiś czas temu. Jest uwielbiamy za właściwości zdrowotne oraz wszelakość użytku, począwszy
Zdrowie na języku :PW naszym domu co weekend na życzenie naszej córki goszczą na śniadanie naleśniki W zasadzie wszyscy je uwielbiamy i często powstają ich nowe wersje. Tym razem
Ola la LCHF