Macie czasami tak, że na zapowiedzianych gości reagujecie „kulinarną paniką”? W sensie: „Co by tu podać, żeby to znowu nie było to samo
Smaki Na TalerzuZapraszam dziś na naleśniki ze szpinakiem oraz fetą zapieczone pod beszamelem. Całość bardzo smaczna… niestety mało fotogeniczna;) Być może nie sprawdzi się jako wykwintne danie
Smaki Na TalerzuNaleśniki jaglane robiłam już wielokrotnie! Lubię je w wersji na słodko, jak i takiej na ostro albo bardziej wytrawnej – w każdej smakują fenomenalnie! Dziś przygotowałam
Ostra na SłodkoNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomikrokiem na pewno zostaje wymienienie produktów zawierających gluten, na te wskazane dla diety. Nie zmieniamy więc dotychczasowych przyzwyczajeń, ponieważ nadal możemy jeść kanapki, gotować makaron, lepić pierogi, czy smażyć naleśniki, zmienia się jednak produkt zawierający pszenicę, czy owies na bezglutenowy odpowiednik. Na szczęście coraz łatwiej na rynku dostępne są rzeczy, które mają na opakowaniu charakterystyczny symbol przekreślonego kłosa(...)pozbawione glutenu, ale również w myśl diety bezglutenowej dostarczają składników odżywczych: Pizza 300g mąki bezglutenowej uniwersalnej lub chlebowej ½ opakowania drożdży instant 200 – 220 ml wody 1 – 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli ulubione bezglutenowe dodatki oregano sos pomidorowy ser żółty Do miski należy wrzucić mąkę i wymieszać z drożdżami suszonymi i solą. Następnie dodajemy letnią wodę i wyrabiamy ciasto
Kuchcik gotujeJuż wczoraj miałam szczerą chęć napisać kilka słów, ale uniemożliwiła mi to sterta prania, które należało wreszcie wyprasować, bo nie mamy już w czym chodzić... :) Nadmiar
Posadzone i zjedzoneKocham naleśniki! A te są po prostu mistrzowskie i muszę przyznać, że chyba najlepsze jakie jadłam w życiu - niebo w gębie! <3 Kokosowy szał trwa
Cooking MonsterPankejki okazały się hitem w naszym domu i raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić. Typowo amerykański dodatek to
To co kochamRacuchy drożdżowe, puszyste, delikatne, z owocami, podane z cukrem pudrem lub słodkim dodatkiem, np. syropem lub miodem, konfiturą, dżemem. Pyszne! Takie racuchy przygotowuję także w wersji
Zasmakuj KuchniNie da się ukryć, że racuchy zostały ze mną na dobre od czasów dzieciństwa. Pulchne, gorące posypane cukrem pudrem, polane miodem lub syropem owocowym. Cudowne Racuchy
Zasmakuj KuchniKluski śląskie z charakterystyczną dziurką w środku, to klasyka Kuchni Polskiej. Najczęściej są one dodatkiem do sosów (po to właśnie m.in jest ta dziurka, w której
Kraina Miodem Płynąca" Czasem pomysły przychodzą same z siebie. Wystarczy tylko trochę cierpliwości. Tak właśnie było z tymi placuszkami. Mam pełny garaż gruszek - no może już nie tak pełny
Słodkie PrzyjemnościKasze to bardzo dobre źródło węglowodanów, dających nam siłę i energię do życia. To także błonnik ułatwiający trawienie, cenne witaminy i minerały
Codzienna kuchnia niecodziennaZupa z soczewicą z mlekiem kokosowym Podczas poprzedniego weekendu udało mi się porządnie przemarznąć, skończyło się na wizycie u lekarza i antybiotykach. A jak, wiadomo człowiek
Cztery Fajery