Placuszki smakują rewelacyjnie! Ich bananowo-orzechowy smak, przyjemny aromat i delikatna konsystencja naprawdę kuszą. Z pewnością posmakują dzieciom, jak też dorosłym. Pomimo, że nie zawierają cukru
Di gotujeMelasa czyli syrop buraczany, to bardzo smaczna alternatywa cukru czy innego słodzika. Smak melasy zbliżony jest do smaku miody, wyczuwalna jest jednak charakterystyczna, delikatna goryczka. Wielbiciele
Codzienna kuchnia niecodziennakolejny firma Ballarini oddała w moje dobre ręce patelnię, tym razem głęboką patelnię indukcyjną z linii POSITANO. Przyjęłam propozycję testu z przyjemnością, gdyż pierwsza patelnia do naleśników tej firmy którą recenzowałam, jest w tej chwili gwiazdą w mojej kuchni:) Pierwsze wrażenie? Porządna, zwarta konstrukcja i jakby inaczej wyglądająca powierzchnia. Jak się doczytałam na stronie producenta składa się(...)polędwicy wołowej (po 150-200 g każdy) 2 średnia cebula, pokrojone w plasterki 2 szklanki dyni pokrojonej w małą kostkę 2 szklanki pokrojonych w plasterki pieczarek 1 łyżka oleju roślinnego 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 1/2 szklanki bulionu drobiowego sól i pieprz tymianek Przygotowanie: Dopraw steki solą (nie pieprzem) i rozgrzej patelnię na dużym ogniu aż do dymienia
karmelowysamo jest z rodzimą kuchnia... Kupując pierogi z marketu nie ma czym się zachwycać ...czy barszcz proszku....ale babcine pierożki czy naleśniki z twarogiem, warte są każdych pieniędzy. Jak już pisałam, nie raz miałam okazje pracować z dobrymi szefami kuchni. Przygotowywali oni wszystko sami(...)jajku i na koniec w bułce tartej. Można schłodzić przed smażeniem. Smażyć na złot kolor. Ja smażyłam na patelni z większą ilością oleju niż przy tradycyjnych kotletach ( fish cake był zanurzony w gorącym oleju do połowy) Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym
Piekarz-Kucharz-GarkotłukKotlety mielone to stary klasyk kuchni polskiej,każdy jadł i każdy je zna. Ja lubię kiedy w kuchni i na talerzu coś się dzieje więc eksperymentuję
Kolorowa kuchnia ElkiRacuchy z jabłkami to łatwe do przygotowania, smaczne danie na (pół)słodko z banalnych i na bieżąco dostępnych składników. W sensie funkcjonalnym, czyli przeznaczenia tej potrawy
Kulinarna PokusaNa blogu coraz częściej zaczną pojawiać się przepisy na dania wegańskie lub bezglutenowe. Placuszki mogą się rozwalać, dletego trzeba je smażyć na większym ogniu i
CzarnawisienkaSą pyszne i już! Warzywne trio - ziemniaki, marchew i pieczarki w roli głównej z dodatkiem cebuli. Ziemniaki i cebula nawiązują do smaku tradycyjnych placków ziemniaczanych
Zasmakuj Kuchnichleba, ani twarogu. W diecie pojawiło się też więcej mięsa, niż jadam w tygodniu. Brakowało mi roślin strączkowych, nie pojawiły się w żaden dzień. I jajek, bo nie licząc naleśników, w ciągu tygodnia zjadłam tylko jedno. Zwykle jadam ich znacznie więcej. Nie zamieniałam dni. Stosowałam kolejno, jak otrzymałam w jadłospisie. Dlatego przez dwa pierwsze dni na obiad miałam rybę(...)tłuszczu 140 g maliny 40 g rodzynki suszone 20 g orzechy włoskie 25 g miód pszczeli Obiad 120 g mięso z piersi kurczaka bez skóry 15 g olej kokosowy 85 g kasza jęczmienna perłowa 200 g burak przyprawy: pieprz, oregano, bazylia, czosnek Przepis: zioła wsypać do miseczki, dodać wciśnięty czosnek. Dolać oliwę, następnie w całości obtoczyć pierś
KucharzycaWprawdzie placki wymagają trochę przygotowania, szczególnie, jeśli nie posiadacie wsparcia sprzętu miksującego. Jednak warte są każdej minuty, jaką na nie poświęcicie. Placki są puszyste, miękkie i
KucharzycaZrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Rumiane placki o strukturze przypominającej ciasto francuskie. Można jeść je na słodko, albo jako zakąskę do dań wytrawnych. Płaski chlebek, wypiekany na gorącej blasze, albo patelni
Niedzielny kucharzMacie czasami tak, że na zapowiedzianych gości reagujecie „kulinarną paniką”? W sensie: „Co by tu podać, żeby to znowu nie było to samo
Smaki Na TalerzuZapraszam dziś na naleśniki ze szpinakiem oraz fetą zapieczone pod beszamelem. Całość bardzo smaczna… niestety mało fotogeniczna;) Być może nie sprawdzi się jako wykwintne danie
Smaki Na TalerzuNaleśniki jaglane robiłam już wielokrotnie! Lubię je w wersji na słodko, jak i takiej na ostro albo bardziej wytrawnej – w każdej smakują fenomenalnie! Dziś przygotowałam
Ostra na Słodko