Przepis na : śniadanie
Uwielbiamy naleśniki, nie ma tygodnia, żeby na naszym stole nie pojawiła się jakaś naleśnikowa wariacja. Moja ostatnia patelnia bardzo to odczuła i była już mocno nadgryziona zębem czasu. Na szczęście zanim zdecydowałam się ją zastąpić kolejną teflonową, w moje ręce trafiła żeliwna patelnia do naleśników z metalowym uchwytem marki Staub . Technika smażenia na patelni żeliwnej znacznie różni się od tej, którą do tej pory stosowałam, raczej podobna jest do smażenia za pomocą naleśnikarki. Podczas smażenia pa... czytaj dalej...
Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.