Krokiety są u mnie w domu potrawą bardzo lubianą. Przygotowuje je dość często i z różnym nadzieniem, te z kapustą i pieczarkami są jednak zarezerwowane na
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzień dobry! Z okazji tego, ze w zeszłym tygodniu obchodziliśmy Dzień Nutelli, a ja za późno o tym sobie przypomniałam, dzisiaj mam dla Was podwójnie
Chocolate Stop TemptingLubicie słodkie śniadania? A może macie ochotę na prosty, puszysty omlet o maślanym, aksamitnym smaku? Nic trudnego! wystarczy chwila, kilka składników i dobre chęci. A idealne
Słodkie PrzyjemnościNaleśniki po sudecku - z jagodami Nazwałam je mianem sudeckich, gdyż są obowiązkowym daniem karty w każdym sudeckim schronisku. Na szlaku zamawiam ZAWSZE :) Zdjęcia z
Słodka sielankacukinii i kaszy 2018-08-06 16:38:15 Porcje 3 Wystarczy odrobina fantazji, by z kilku prostych i zesonowych składników wyczarować pyszne danie. Zazwyczaj preferuję placki i naleśniki w wersji na słodko. Tym razem jednak postanowiłam postawić na bardziej wytrawny smak. I okazało się to strzałem w dziesiątkę. Wytrawne placuszki z cukinii to bardzo smaczny pomysł na pełnowartościowy(...)bulgur, komosa ryżowa biała i czerwona) 2 łyżki mielonych otrąb * 3 ząbki czosnku 3 jajka pieprz biały sól Dodatkowo 100 g miękkiego sera pleśniowego 1 czerwona cebula 2 łyżki oleju rzepakowego cebula dymka Instructions Kaszę dokładnie płuczemy w zimnej wodzie. Wypłukane ziarna zalewamy 400 ml wody, dodajemy 1/3 łyżeczki soli i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy maksymalnie ogień, przykrywamy pokrywką
Wędrówki po kuchniPrzepis na pyszne krokiety z farszem z pieczarek i sera żółtego. Idealne jako przekąska na ciepła na nadchodzące Andrzejki. Podaję je z czerwonym barszczem. Składniki (na
e-PrzepisyKulinarnepodania: posiekane orzechy ulubiony syrop (u mnie klonowy) PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki mieszamy dokładnie łyżką na gładką masę. Dodajemy posiekanego banana i mieszamy. Smażymy placuszki na złoto na oleju z obu stron i odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z syropem i orzechami. Jak już wspomniałam, przepis pochodzi z książki "Trufla,same dobre rzeczy" autorstwa Patrycji Doleckiej, znanej blogerki, która(...)potrawę. Mamy tu dania naszej rodzimej kuchni, ale też inspiracje kuchnią międzynarodową - wszystko w zdrowym wydaniu! Podzielona jest na kilka działów: - śniadania (tu ulubione przez wszystkich propozycje na owsianki, naleśniki, omlety, placuszki czy pasty do kanapek) - obiady i kolacje (ciepłe propozycje na zupy - od kartoflanki do tajskiej, makarony, dania główne, ale też dodatki - sosy, puree czy surówki) - desery (ciasta
Moje Kuchenne RewelacjeNaleśniki naleśniki naleśniki – tak, właśnie tak wołam prawie każdego dnia zastanawiając się co przygotować na obiad. Dziś będzie prawdziwa wiosna na talerzu! Mam dla Was
Ostra na Słodkohttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Wiem, wiem - podobne placki już niedawno były ( klik ). Ale są naprawdę przepyszne i mogłabym je jeść codziennie. Tym razem
Di gotujeSłodki deser na dzisiaj to czekoladowe gofry. Ja przygotowałam z cukrem pudrem, ale również możecie je podać z rozpuszczoną czekoladą, bitą śmietaną czy owocami. Wcześniej na
O kuchni z uczuciemNormal 0 21 Jajka –2-3 szt Mleko – 250 ml Mąka pszenna – 250 g Cukier waniliowy Cukier – 3 –4 łyżki Cynamon – ½ łyżeczki Proszek do pieczenia – 1
Camilla w kuchniDobre ciasto na pizzę to co najmniej połowa sukcesu, a ciasto z poniższego przepisu, zaczerpniętego z książki "Kuchnia smaków i zapachów. 300 przepisów na robota Kohersen
Cztery FajeryWiecie już na pewno, że jestem ogromną fanką wszelkich placków i naleśników, dlatego kolejny przepis na to danie nie powinien dziwić. Tym razem sycącą wersja o włoskim charakterze z wykorzystaniem twarogu, kurczaka, suszonych pomidorów, parmezanu i bazylii. Wyszło zaskakująco pysznie, a do miski wrzuciłam niemal lodówkowe resztki! Czasami takie smaczne niespodzianki są najlepsze! 😊 Placki: 500g kurczaka, u mnie mięso(...)mąkę, przyprawę do kuchni włoskiej oraz sól i pieprz, a na koniec garść świeżych listków bazylii. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Patelnię rozgrzewamy, ja lekko skrapiam ją olejem kokosowym, a następnie nakładam dwoma łyżkami porcje ciasta, tak by na patelni znalazły się po 3 placuszki na partię smażenia. Każdego placka smażymy z każdej strony ok. 2-3 minuty
Cooking Monsterelastyczne i lśniące. Ponownie nakrywam ściereczką i odstawiam do wyrośnięcia. W tym czasie mięso z piersi kroję w kostkę, posypuję przyprawą kebab-gyros. Na patelni podgrzewam dwie łyżki oleju i smażę mięso na rumiano.Zestawiam na bok. Pieczarki kroję w plastry, podsmażam na łyżce masła i odstawiam do przestygnięcia. Kapustę pekińską siekam, solę i odstawiam. Cebulę kroję(...)powietrze. Wyjmuję na talerz, smaruję sosem czosnkowym. Na sos kładę porcję surówki z kapusty, na to podduszone pieczarki, a na wierzch smażone kawałki mięsa i składam na pół jak naleśnik. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenRacuchy drożdżowe, pachnące świeżymi drożdżami i pięknie wyrośnięte to idealny widok na śniadaniowym stole, obok kubka aromatycznego kakao lub gorącej czekolady. Racuchy oprószam cukrem pudrem, polewam
Zasmakuj Kuchni