naleśniki serem - 2015 przepisów (strona:40/135)

Sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem 231

makaronu spaghetti olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta razem ze sobą mieszam, tak aby nie było grudek. Na patelni z rozgrzanym olejem smażę cienkie naleśniki. 2. Masa serowa: Ser kruszę i przekładam do miseczki. Dodaję cukry i śmietanę. Wszystko razem dokładnie ugniatam widelcem.  3. Na środek usmażonego naleśnika wykładam porcję masy serowej. Na masę serową

Tradycyjna kuchnia Kasi
Krokiety z grzybami i serem 276

mąki,  2 jajka,  szklanka wody mineralnej gazowanej, szczypta soli.   Wszystkie składniki zmiksować na jednolite ciasto. Na odrobinie oleju smażyć duże, cienkie naleśniki.  Farsz: 800g pieczarek, 300g żółtego sera,  2 cebule,  pęczek pietruszki,  sól, pieprz,  szczypta ostrej papryki.  Cebule obrać, pokroić w kosteczkę, zeszklić na odrobinie oleju. Grzyby oczyścić, pokroić(...)plastry, dodać do cebuli, dusić, aż woda całkowicie odparuje. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać starty na dużych oczkach ser oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Farsz nakładać na usmażone naleśniki, składać w kopertę.  Panierka:   2 jajka,  szklanka bułki tartej.    Jajka rozkłócić, panierować w nich krokiety, następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć

Z miłości do słodkości
naleśniki z serem i pieczarkami 166

kawałek sera żółtego i nadzienie samo się zrobiło. Tym razem wersja light czyli bez panierki, ale uwierzcie mi, do niczego nie była potrzebna. Składniki: ciasto 125 g mąki 1 jajo 300 ml mleka nadzienie 4 duże pieczarki  nieduży kawałek żółtego sera Przygotowanie: wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać - powinno przypominać konsystencją gęstą śmietanę smażymy naleśniki na złoty kolor(...)stron na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju pieczarki i ser ścieramy na tarce o grubych oczkach na środek usmażonego naleśnika kładziemy dużą łyżkę nadzienia zwijamy jak krokieta (zwijamy dół, prawą/lewą stronę i górę) podgrzewamy na patelni przez chwilę tak aby się delikatnie zarumienił podajemy ciepłe lub też można zjeść na zimno W wersji bardziej kalorycznej oczywiście możemy

Gotowanie z pasją
Krokiety z szynką 124

powstanie jednolite ciasto  nie za gęste      dodać olej wymieszać w razie potrzeby dodać mąki lub mleka  - z ciasta smażyć na patelni naleśniki 2. Nadzienie  - kiełbasę i ser zetrzeć na grubej tarce posypać troszkę przyprawą  - Nadziewać każdy naleśnik nadzieniem założyć dwa boki i zwinąć w rulon krokieta  - Panierować w jajku i bułce

W królestwie smaków Beaty
Krokiety z gyrosem 345

Krokiety z gyrosem Chrupiące, panierowane naleśniczki z pysznym farszem z piersi kurczaka w przyprawie gyros, pieczarek, papryki i żółtego sera. Idealnie smakują polane domowym sosem czosnkowym ( PRZEPIS TUTAJ ). Polecam! Składniki: Naleśniki PRZEPIS TUTAJ 1 pojedynczy filet z kurczaka kilka sztuk pieczarek 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej papryki) 1 mała cebula 10 dkg żółtego sera 2 łyżki(...)przez chwilę smażymy ciągle mieszając *** *** Na patelnie dokładamy mięso, wszystko razem mieszamy i odstawiamy do wystudzenia *** *** Do zimnego farszu dokładamy starty lub drobno pokrojony ser żółty oraz posiekaną zieloną pietruszkę, mieszamy *** *** U dołu każdego naleśnika układamy porcję farszu *** *** Zawijamy najpierw oba boki do środka, a następnie całego naleśnika od dołu do góry, tworząc krokiety. Z podanych składników wyszło

Blog z Apetytem
Naleśniki ze szparagami 118

Naleśniki z zielonymi szparagami i serem solankowym wędzonym, z nuta pomarańczy. 300 g zielonych szparagów, 250 g sera solankowego wędzonego, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, pieprz, sól, masło 2 – 3 łyżki oliwy ciasto na naleśniki: 200 g mąki, 2 jajka, 30 g masła, 300 – 350 ml mleka, Jajka ubić, dodając mąkę i mleko, szczyptę soli i rozpuszczone masło(...)Odłamać końcówki, jeżeli są świeże nie trzeba ich obierać. Pokroić w skos, w cienkie plasterki. Podsmażyć na oliwie. Ser włożyć do miski, rozdrobnić (najlepiej widelcem). Dodać skórkę pomarańczową, szparagi, wymieszać. Doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą. Nakładać farsz na naleśniki – rozłożyć naleśnika, na połowie ułożyć farsz, złożyć naleśnika na pół, a następnie na cztery. Na patelni rozgrzać

królestwo garów
Tortilla w wersji fit 184

naleśnik nakładamy kilka słupków warzyw, sałatę, kawałki fileta z kurczaka, ser żółty i polewamy niewielką ilością jogurtu naturalnego. Naleśnik zwijamy w tortillę, układamy na blachę do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Zachęcam do wypróbowania innych przepisów w wersji fit: Naleśniki z twarożkiem , Nuggetsy ,  Placuszki otrębowe .   Smacznego

paapilotkaa
Obiadowe Dania Wegetariańskie 132

bezmięsny obiad.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron ze szpinakiem Tarta z pomidorami i mozzarellą  Quiche ze szpinakiem i mozzarellą  Kuskus i szpinak Quiche z kozim serem i suszonymi pomidorami Naleśniki ze szpinakiem Ciecierzyca na ostro Tofu w sosie słodko kwaśnym Cannelloni ze szpinakiem i serem ricotta Warzywa w sosie Teriyaki Ciecierzyca w sosie słodko kwaśnym Tortilla

Delusional Trine
Naleśnikowa lasagne ze szpinakiem i cukinią 163

łyżka oleju Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksować, przykryć ściereczką i odłożyć na 20-30 minut. Naleśniki smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej (na jeden naleśnik przypada jedna chochla ciasta). farsz szpinakowy 450 g mrożonego szpinaku 125 g sera mozzarella, startego na tarce cebula ząbek czosnku łyżka masła łyżka oleju sól i pieprz + duża cukinia(...)Przed układaniem lazanii należy odciąć okrągłe boki naleśników, by otrzymać kwadratowe płaty. Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadzić 1/3 sosu beszamelowego, a potem kolejno: naleśnik, szpinakowy farsz, plasterki cukinii, 1/2 kulki startej mozzarelli ; naleśnik, 1/3 sosu, szpinakowy farsz, plasterki cukinii, reszta mozzarelli ; naleśnik, reszta sosu beszamelowego, plasterki cukinii, 3 plastry żółtego sera. Całość zapiekać w temperaturze 180 stopni przez

Kuchnia Ellie
Przechowywanie żywności 147

dnia przeliczyłe(a)ś się z ilością przygotowanego jedzenia, np. ugotowałe(a)ś za dużo makaronu postaraj się to wykorzystać. Zmodyfikuj zaplanowany wcześniej posiłek – zamiast ryżu z warzywami i serem przygotuj makaronową zapiekankę. Planując kolejne potrawy zwracaj uwagę na to co już masz w lodówce – jeżeli na dolnej półce od kilku dni zalega włoszczyzna nie planuj pierogów z kapustą. Wykorzystaj(...)obaw, że otwarta puszka nie zostanie szybko wykorzystana. Pełnoziarnista mąka – wiadomo do czego służy mąka: ciasta, naleśniki, pierogi i wiele innych potraw. W lodówce zalega ser twarogowy? – pora usmażyć razowe naleśniki z serkiem i owocami. Być może nie masz co zrobić z dużą ilością czerniejących już bananów, których żal było nie kupić na promocji? – czas na ciasto bananowe

moj przepis na
Dynowelove, czyli naleśnikowa lasagne 126

dynią w roli głównej. Składniki: 1 średniej wielkości dynia piżmowa (ok. 2 kg) 4 średniej wielkości czerwone papryki 2 małe cukinie ok. 4 łyżki mąki z ciecierzycy 100 g sera jadel 2 kulki mozzarelli 750 ml passaty 2 ząbki czosnku sól, pieprz, kolendra mielona – do smaku Paprykę i dynię kroimy na ćwiartki, wykrawamy gniazda nasienne i pieczemy(...)smażymy grube naleśniki. Można smażyć je tylko z jednej strony. Wykładamy naleśnikami dno formy do pieczenia. Wykładamy mięso z sosem. Smażymy kolejną porcję naleśników i przykrywamy nimi mięsną warstwę. Cukinię z serem odcedzamy i wykładamy kolejną warstwę. Nakrywamy ją kolejną porcją naleśników. Wylewamy wierzch wylewamy passatę i pozostałe puree z dyni i papryki. Posypujemy startym serem

Kucharzyca
Naleśnikowy cordon bleu 206

SKŁADNIKI: CIASTO mleko -2 szkl        jajko-2 szt woda mineralna niegazowana -2 szkl mąka -2 szkl sól olej -1/2 łyżki tłuszcz do smażenia FARSZ ser żółty -7 plastrów szynka -7 plastrów polędwica sopocka -7 plastrów papryka czerwona -0,5 szt papryka żółta -0,5 szt keczup do dekoracji pietruszka do dekoracji. majonez -7 łyżeczek sól(...)Każdy naleśnik posmarować łyżeczką majonezu,  położyć po plastrze szynki, polędwicy sopockiej i po dwa słupki papryki żółtej i czerwonej.  Farsz nakryć żółtym serem,a w koło naleśnika ułożyć natkę pietruszki.  Naleśniki składamy, zanurzamy w rozmąconym jajku z solą i pieprzem.  Panierujemy w bułce tartej.  Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor

Kuchnia Danusi
Tort naleśnikowy z pieczarkami 168

klarowanego 1 szklanka mleka 1 łyżka octu winnego sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku 1 pomidor 2 łyżki sera tartego kawałek chili natka pietruszki Do wysokiego pojemnika wsypuję mąkę, dodaję mleko, wodę, jajka, sól, olej i miksuję ciasto blenderem. Cienkie naleśniki smażę na odrobinie oleju około 8 -10 sztuk. Szpinak dokładnie myję, osuszam i wrzucam na rozgrzaną patelnię(...)ogień do zagotowania, wlewam octu winnego, doprawiam solą, pieprzem, gałką. Naleśnik smaruję sosem, układam łyżkę pieczarek, kolejny naleśniki, sos, pieczarki, w połowie tortu układam szpinak na jednej warstwie i znowu naleśnik , pieczarki itd. Górny naleśnik smaruję sosem, posypuję serem, układam plastry pomidora, kawałki chili. Tort zapiekam 25 minut temp 180 stopni. Przed podaniem posypuję natką

wesoła kuchnia
Naleśniki z kurczakiem, warzywami i serem pleśniowym 340

nadać im lekkiej chrupkości. Są bardzo smaczne i aromatyczne. Polecam zrobić je na obiad, to doskonała alternatywa dla tradycyjnych naleśników. Post Naleśniki z kurczakiem, warzywami i serem pleśniowym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Zielone krokiety, czyli wariacja na temat krokieta. 97

cukru pół łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego Składniki na farsz: jeden duży brokuł 1 cebula 4 ząbki czosnku 100g sera koziego gałka muszkatołowa olej do podsmażenia Dodatkowo: jedno jajko bułka tarta olej rzepakowy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie wymieszać. Ja zawsze używam do tego blendera, jest o wiele szybciej. W tym czasie nagrzewam patelnię. Patelni(...)podsmażam drobno posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Dodaję gałkę muszkatołową, odrobinę pieprzu i soli. Ugotowane brokuły kroję na małe kawałki i mieszam z podsmażoną cebulką oraz serem kozim. Tak przygotowanym farszem nadziewam naleśniki. Następnie panieruję i smażę na oleju. Po usmażeniu odkładam na ręcznik papierowy

wysmienity