naleśniki serem - 2015 przepisów (strona:36/135)

Krokiety z kapustą i pieczarkami 154

używam do tego celu pędzelka), wylewać ciasto (nie za dużo, tak aby naleśniki były cienkie) Farsz:   1 litrowy słoik kapusty kiszonej, nie kwaszonej   0,5 kg pieczarek (mogą być również mrożone)   2 duże cebule   pieprz mielony, sól   20- 30 dag żółtego sera (opcjonalnie) Dodatkowo:   bułka tarta i jajka do panierki olej do smażenia(...)kosteczkę, usmażyć razem z pieczarkami.  Gotowe pieczarki i cebulę przełożyć do miski, wymieszać z kapustą, dodać pieprz, sól oraz potarty na tarce o grubych oczkach żółty ser. Na usmażone naleśniki nakładać farsz, zawijać wszystkie boki do środka w kwadrat. Gotowe obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na rozgrzanej patelni.  Przed spożyciem polać sosem czosnkowym

Kuchenne aromaty
Naleśniki "ruskie" z dynią 282

puree z dyni 150 g twarogu 2 cebule olej do smażenia 1 łyżeczka curry w proszku sól pieprz Dodatkowo: 100 g tartego żółtego sera masło do wysmarowania formy do zapiekania szczypiorek Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto na naleśniki. Mieszamy wszystkie składniki, do momentu aż pozbędziemy się grudek. Ciasto wstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię, smarujemy(...)proszku, solą i pieprzem. Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki i zwijamy w rulonik. Układamy w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Naleśniki posypujemy tartym żółtym serem i zapiekamy aż się rozpuści (około 20 minut). Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem

Smakowity Blog Kulinarny
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 174

Doprawić solą, pieprzem i czerwoną papryką. Pod koniec zdjąć pokrywkę z patelni i smażyć aż woda z patelni wyparuje. Ostudzić. Żółty ser zetrzeć na tarce. Na środek naleśnika układać pieczarki i żółty ser. Zwinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Idealne na chłodne wieczory z dodatkiem czerwonego… barszczu! Smacznego Ania i Marcin

Ania i Marcin gotują
Z Tą Patelnią Ci się Upiecze! ;) 175

widzicie, że nie jest ani postrzępiony i nie widać śladów, aby przywierał do patelni. Bo bez problemu przekręciłam go na drugą stronę. To jeszcze nie koniec. Usmażone naleśniki posmarowałam słodkim serem białym, na który wyłożyłam jagody, poskładałam je i wierzch posmarowałam syropem cytrynowo - miętowym i ułożyłam na patelni. Dobrze widzicie, patelnię stawiłam do nagrzanego na 160 stopni piekarnika! Postanowiłam

Blondynka Gotuje
Wegański serek kokosowo-bananowy 110

dodajcie pokrojone banany, syrop z agawy i ekstrakt waniliowy (jeżeli macie, nie jest to konieczne). Całość zmiksujcie za pomocą blendera do otrzymania jednolitej konsystencji. Tak przygotowanym „serem” możecie faszerować naleśniki albo go używać jako pasty na chleb. Życzę Wam smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Jabłkowe naleśniki z indykiem, mimolette i surówką na zdrowy lunch 136

granatu Marwit (250ml) 2 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego   10 plasterków sera mimolette 2-3 plastry filetu z indyka łyżka oliwy łyżeczka słodkiej papryki łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem szczypta pieprzu   surówka premium z suszonymi pomidorami Marwit surówka premium z kukurydzą Marwit Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą i smażymy ok 10 sztuk(...)nieprzywieralnej patelni bez tłuszczu. Indyka nacieramy oliwą i przyprawiamy o czym pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Na każdym naleśniku układamy po plastrze sera, 2 łyżki wybranej surówki oraz kilka plasterków pokrojonego indyka. Zwijamy i gotowe :) Smacznego! Artykuł Jabłkowe naleśniki z indykiem, mimolette i surówką na zdrowy lunch pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Pizza w pietruszkowym naleśniku 131

mąki gryczanej -pół pęczka pietruszki -woda  -1 łyżka oleju sos: - 4 łyżki koncentratu pomidorowego, bazylia, tymianek, woda farsz: -200 g mięsa -60 g sera żółtego -1 łyżka tłuszczu  Przygotowanie: 1. Smażymy naleśniki według mojego przepisu(...)naleśniki gryczane z pietruszką 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wedle uznania i smażymy na tłuszczu. 3. Wszystkie składniki na sos mieszamy i smarujemy nim naleśniki. Dodajemy usmażone mięso, starty ser i zawijamy. Dzieci dodatkowo polały ketchupem i przyozdobiły plasterkiem sera i wykałaczkami aby im się nie rozwalały (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze całości: 981 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Naleśniki z mięsem mielonym. 139

gęstego soku pomidorowego lub przecieru pomidorowego z kartonika, 3 ząbki czosnku, bazylia lub 300ml gotowego sosu bolognese. Ponadto:  2-3 garście startego sera żółtego. Przygotowanie: Jajka, mleko i mąkę razem zmiksować. Usmażyć cienkie naleśniki (grube pękają przy zwijaniu). Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać więcej mleka.   Cebulę pokroić w kostkę i lekko zarumienić z wyciśniętymi ząbkami czosnku(...)Naleśniki włożyć do naczynia żaroodpornego.  Do soku pomidorowego wcisnąć ząbki czosnku i wsypać bazylię ( bazylii dać dość sporo). Wymieszać i gotowy sos wylać na naleśniki.   Górę posypać startym serem żółtym. Włożyć do piekarnika do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na ok.25 min. Ja przykryłam naczynie żaroodporne. Smacznego

W kuchni u Moniki
Naleśniki na każdą okazję 197

Mój tata bardzo lubi naleśniki z białym serem, na który mam taki przepis: biały ser, ok. 0,5 kg serek waniliowy cukier waniliowy jajko surowe cukier Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy sukrem wg uznania. Tak przygotowane nadzienie nakładamy na neleśniki i zwijamy. Najlepiej smakują odsmażone, ciepłe i chrupiące. Ale naleśniki równie dobrze smakują na słono czy ostro

Taste Of My Day
NALEŚNIKI Z SOSEM BOLOŃSKIM 183

aurę!🙊 I takim sposobem na lenia zrobiłam odmianę spaghetti 🍝 Składniki na 2 porcje: farsz: -200 g indyka zmielonego -1 puszka pomidorów krojonych -60 g cebuli -2 plastry sera żółtego -łyżka oleju naleśniki: -100 g mąki gryczanej -woda -łyżka oleju Przygotowanie: 1. Mięso mielimy (chyba że kupujecie gotowe) i doprawiamy. 2. Cebulę kroimy w kostkę drobno. 3. Rozgrzewamy tłuszcz(...)podsmażamy cebulę, dorzucamy mięso i smażymy. Na koniec dodać pomidory z puszki, doprawić wedle uznania i dusimy pod przykryciem ok 10 min. 4. Robimy naleśniki ( przepis ) i wypełniamy je farszem dodając starty żółty ser do środka. Wartości odżywcze: 832 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zapiekane naleśniki z parówkami i warzywami 324

żółtego sera sól, pieprz   Parówki ugotować. W jeden naleśnik zawinąć jedną parówkę, a każdy powstały rulon pokroić na cztery równe części. Mrożone warzywa wrzucić na delikatnie natłuszczoną i rozgrzaną patelnię, smażyć pod przykryciem, aż zaczną mięknąć. Wtedy doprawić solą i pieprzem do smaku, przemieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Po środku naczynia poukładać pionowo naleśniki. Naczynie wstawić(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut. W tym czasie zetrzeć ser na tarce o dużych oczkach, posypać nim naleśniki i piec jeszcze ok. 5-7 minuta, aż się rozpuści. Podawać na ciepło

Simply Food
Przepis #52 Naleśniki z jarmużem 153

wody - odrobina proszku do pieczenia Farsz - 1-2 garście jarmużu - jeden duży pomidor - ząbek czosnku - 1/2 czerwonej cebuli - przyprawy do smaku: sól, pieprz, czosnek - 2-3 plastry sera mozarelli Wykonanie Naleśniki Mąkę przesiewamy do miski wraz z proszkiem do pieczenia. Wbijamy jajko i wlewamy wodę. Całość dokładnie łączymy. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Farsz Na patelni

Health-Fit-Life
Naleśniki z farszem mielonym 99

ząbki czosnku 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1 puszka pomidorów przyprawa: sól, pieprz, oregano, szczypta kminku, bazylia, czerwona papryka olej Dodatkowo: 200 g sera żółtego  Składniki na naleśniki wrzucamy do miski, dokładnie miksujemy, by nie zostały grudki. Smażymy na natłuszczonej patelni  z obydwu stron. Ja wlewam trochę oleju do kubka i maczam(...)cebulą i czosnkiem. Wrzucamy kukurydzę, fasole i przyprawy. Kiedy mięso i warzywa osiągną wymaganą miękkość, dodajemy pomidory . Całość doprawiamy solą i pieprzem.  Naleśniki wypełniamy mięsnym farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Całość posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy ok. 30 minut

Kubki smaku
Zapiekane naleśniki z mięsem 144

cebula, 1 duża szt olej, do smażenia sól, pieprz oregano tymianek jajko, 1 szt Składniki na sos mleko, 200ml jajka, 2 szt sól, pieprz ser żółty, 100g Przygotowanie Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie miksujemy ze sobą. Smażymy naleśniki na dużej patelni, studzimy. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę siekamy w niewielką(...)jajko, mieszamy. Na naleśniki nakładamy po 2-3 łyżki farszu, zwijamy w ruloniki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Mleko miksujemy z jajkami, doprawiamy do smaku, zalewamy naleśniki. Posypujemy wierzch startym żółtym serem. Zapiekamy w temperaturze 180st przez około 30 minut

Gotowanie moimi oczami