naleśniki na wodzie - 3050 przepisów (strona:41/204)

31 przepisów z cytrusami 164

pestkami granatu Pomarańczowa babka z czekoladą Sałatka z pomarańczy z suszonymi figami i kokosem Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Suszone plastry pomarańczy Woda ogórkowo - cytrynowa Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Koktajl z cytrusów Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Sałatka z egzotycznych owoców Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem

Moja smaczna kuchnia
Kohersen MyCook – wielofunkcyjny robot kuchenny 189

można go zdjąć) – ostrze wyrabia twarde ciasta czy sieka/mieli. Na ostrze można jednak założyć motylek, który na przykład ubija białka czy rozrabia ciasto na naleśniki. Kohersen posiada także funkcję samooczyszczenia – (wystarczy wlać wodę i zmiksować) oraz sam ostrzy noże (podczas ścierania twardszych produktów). Dzięki możliwości programowania robota oszczędzamy czas – w czasie kiedy miksujemy czy gotujemy nie musimy stale czuwać

Kuchnia Bazylii
Ekologiczna żywność od Biona :) 183

użycia syntetycznych pestycydów i nawozów. Znajdziesz tu 100 % kokosa, bez żadnych dodatków. Krem nie jest uwodorniany. Nadaje się świetnie do wypieków, potraw wytrawnych, owsianek, naleśników i innych dań. Możesz rozpuścić go z wodą i otrzymasz mleko kokosowe! Jedynie jakie mam zastrzeżenie to takie, że bardziej preferowałabym aby produkt ten znajdował się w słoiczku, bo jakoś foliowe opakowanie

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami 146

nadzienie:  300 g serka twarogowego homogenizowanego  1 pęczek szparagów  100 g wędzonego łososia  sól, pieprz  Szparagi ugotuj w wodzie z niewielkim dodatkiem soli i cukru. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj razem na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Łososia drobno posiekaj i połącz z serkiem. Dopraw do smaku solą

Kuchnia bezglutenowa
Placuszki kokosowe z czereśniami (na wodzie kokosowej) 148

https://www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Woda kokosowa ze względu na swoje wartości odżywcze jest najlepszym i naturalnym izotonikiem. To wielka skarbnica magnezu

Di gotuje
Krokiety z kapustą i pieczarkami 161

jest kwaśna przepłukujemy pod bieżącą wodą i odciskamy. Drobno siekamy. 3. Smażymy cebulę i pieczarki. Przyprawiamy pieprzem. Gdy woda z pieczarek odparuję, dodajemy kapustę i przyprawiamy vegetą, papryką i kminkiem. Chwilę razem podsmażamy (w razie potrzeby dolać oleju) ciągle mieszając.  4. Podlewamy farsz szklanką wody i na małym ogniu gotujemy aż do odparowania wody. Dodajemy majeranek, próbujemy(...)razie potrzeby przyprawiamy pieprzem lub solą. 5. Farsz zawijamy w naleśniki. Przygotowujemy panierkę - jajko roztrzepujemy, wysypujemy bułkę na talerz. 6. Krokiety panierujemy w jajku, później w bułce i smażymy na rozgrzanej patelni na złoto z dwóch stron. Mmm Pycha

NA MOIM TALERZU
Zupa koperkowa z lanymi kluseczkami. 140

drobno kroimy. Grube łodygi natomiast dorzucamy do zupy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostke. W większym kubku mieszamy jajka i mąke na kluseczki. Dodajemy tyle wody aby masa była nieco gęściejsza niż na naleśniki. Doprawiamy odrobine przyprawa i dodajemy łyzke koperku. Kiedy warzywa będą już miękkie, wyjmujemy z zupy grube łodygi kopru. Mięso równiez wyjmujemy i oddzielamy od kości

Radość kipiąca uśmiechem.
Dorsz w panierce ziemniaczano-parmezanowej 168

wyschnięcia". Przygotować panierkę, podobnie jak ciasto na naleśniki: Do mąki ziemniaczanej dodać całe jajko, trochę wody wymieszać uzyskując konsystencję ciasta naleśnikowego. Dodać sól, pieprz oraz zmiażdżony czosnek.   Do przygotowanego ciasta dodać starty na dużych oczkach parmezan, całość wymieszać. W tym czasie dokładnie umyć ziemniaczki, pokroich na połówki i podgotować na wodzie (ok 10 min). Czystego dorsza oprószyć

MarciochaKucharzy
Naleśnik ziemniaczany z duszoną karkówką 189

pomidory -ząbek czosnku -ok. 5 dkg masła -100 ml bulionu warzywnego -sól, pieprz     Składniki na naleśniki: ( na 4 naleśniki ) -2 średnie ziemniaki -3 jajka -3-4 łyżki mąki pszennej -łyżka oleju -ok. 200 ml wody -sól, pieprz Umytą i osuszoną karkówkę kroimy w dużą kostkę. Delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy olejem i mieszamy. Suszone pomidory(...)dusimy  do miękkości mięsa ( ok. 40 minut ). Ziemniaki ścieramy na średnich oczkach. Dodajemy jajka, mieszamy, dodajemy mąkę i mieszamy. Dolewamy wodę, olej, przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Na natłuszczoną patelnię wlewamy porcję ciasta, jak na naleśniki i smażymy z obu stron. Na połowę placka nakładamy duszona karkówkę, polewamy sosem czosnkowym, składamy naleśnik i gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
JABŁKA W CIEŚCIE 249

cukier i cukier waniliowy mieszamy w misce, dodajemy roztopione masło i rodzynki. Dokładnie mieszamy, tak aby nie było grudek. Następnie wlewamy pół szklanki letniej wody i całość dokładnie wyrabiamy.  Podobnie jak przy naleśnikach, odstawiamy ciasto na pół godziny. W tym czasie   obieramy jabłka, usuwamy gniazda nasienne (ja zrobiłam to nożem), kroimy na plastry ok 1cm. Białko

Walijskie Pichcenie
Krokiety z Kapustą i Grzybami 1035

sól  pieprz ciasto na naleśniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 2 szklanki wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 duże jajka płaska łyżeczka soli olej ok. szklanka bułki tartej jajko + odrobina mleka  szczypta soli  Krokiety z z Kapustą i Grzybami  - Sposób przygotowania: Farsz: Grzyby zalewamy 1 litrem wrzącej wody - moczymy przez całą noc. Kapustę szatkujemy(...)przekładamy do większego garnka, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem do miękkości (ok. 2 h) W osobnym garnku dusimy grzyby w tej samej wodzie co się moczyły (ok. godzinę). Cebulę pokrojoną w drobną kostkę podsmażymy na maśle. Odcedzoną kapustę dodajemy do cebuli i dalej smażymy przez ok. 20 minut. Wywar spod grzybów wlewamy do kapusty, a grzyby drobno siekamy

Słodka Strona
Czekoladowe naleśniki z mascarpone i borówkami amerykańskimi 163

Uwielbiane przez dorosłych i dzieci. Można je jeść na śniadanie, obiad, kolację, deser... Słodkie i wytrawne. Dzisiejsze naleśniki to zdecydowanie słodka pyszna przekąska. Delikatny serek mascarpone i borówki to połączenie idealne. Zapraszam :) Składniki: ok 2,5 szklanki mleka ok szklanki wody 2 jajka ok 3 -4 łyżek cukru szczypta soli mąka 2 łyżki kakao łyżka oleju   serek mascarpone(...)borówek amerykańskich     Przygotowanie: Zanim zaczniemy przygotowywać ciasto na naleśniki, należy pamiętać, że istotna jest obserwacja gęstości ciasta i na tej podstawie ocenić ilość mąki dodawanej do reszty składników (jednym słowem, ja robię to na oko) :) Jajka zmiksować z cukrem. Dodawać na przemian mleko, mąkę i wodę. Miksować z dodatkiem soli. Na koniec dolać olej. Ważne jest

ChilliJemy
Naleśniki à la tortilla 229

szkl. wody gazowanej szczypta soli tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, wlewamy mleko, wodę i wszystko dokładnie razem miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Zostawiamy ciasto na 15 minut aby odpoczęło, po tym czasie albo dolewamy trochę mleka lub dosypujemy mąki. Ciasto musi być lejące i gładkie. Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smażymy naleśniki

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Trochę inne krokiety - czyli jak nie zwijać krokietów;) 215

cienkie do krokietów i nie wytrzymały obciążenia kapusty;) Ale co tam, jak by nie wyglądały i tak są pycha:) Ten wygląda przyzwoicie;) Składniki: Naleśniki 300 g  mąki cieciorkowej 300 ml mleka sojowego 400 ml wody 2 łyżki skrobi tapiokowej 4 łyżki oliwy Farsz: 800 g kiszonej kapusty 400 g boczniaków słoiczek suszonych pomidorów w zalewie olej z pomidorów

pyszne zdrowości
Krokieciki z młodej kapuchy 153

szkl.wody 1 szkl. mleka -½ łyżeczki soli +jajo roztrzepane i bułka tarta do obsmażenia Ze składników na ciasto przygotowujemy masę naleśnikową i smażymy naleśniki na złoty kolor,odstawiamy. . Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem wegety do miękkości. Odsączmy i wyciskamy nadmiar wody.Na patelni podsmażamy cebulę drobniutko pokrojoną i dodajemy kapustę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem . Nadzienie(...)powinno być dość pikantne. Każdy naleśnik nadziewamy kapustą i obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z pomidorem, ogórkiem i ziarenkami od Ziarenkowa! Jeśli potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości i w każdej ilości to zadzwoń pod nr.tel. +48 733 926 555 lub napisz przez FB ZIARENKOWO KLIK

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania