naleśniki na krokiety - 553 przepisów (strona:19/37)

Naleśniki szpinakowe z wędzonym łososiem 247

odsączamy. Dodajemy serek i koperek. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki smarujemy serkiem. Posypujemy pokrojoną w kostkę papryką.  Na jednym brzegu naleśnika układamy kawałek łososia, boki naleśnika zwijamy do środka, a następnie zaczynając od brzegu, na którym umieściliśmy łososia, zwijamy naleśnik w rulonik. (Postępujemy tak jakbyśmy zawijali krokiety). Gotowe! ;)  Życzę smacznego! :) Zapraszam do akcji

Czerwona Porzeczka
Na zimno lepsze 21541

musiałam jakoś wykorzystać mięso z rosołu. Tak sobie wykombinowałam, że w połączeniu z kiszoną kapustą i suszonymi pomidorami powinno być w sam raz. I było! Krokiety z kiszoną kapustą i suszonymi pomidorami naleśniki (każdy umie, więc nie piszę jak je przygotować ;)) kapusta kiszona (2 porządnie garści) suszone pomidory (2 łyżki pomidorów w oliwie) mięso z kurczaka (udko po rosole

bastalena
KROKIETY Z MIĘSEM,PIECZARKAMI I JAJKIEM 161

kojarzą mi się z chłodnymi dniami, jesienią, zimą i świętami. Idealny dodatek stanowi barszcz czerwony, który uzupełnia danie. Śmiało mogę napisać, że krokiety smakują jak z najlepszej restauracji. Farsz jest po prostu obłędny !  Składniki: Naleśniki: Naleśniki: mleko 400 ml. woda 200 ml. jaja 4 szt. sól 1 szczypta olej 1 łyżka mąka 200 gram Farsz: karkówka(...)rumiany kolor. Dodać do farszu i zmielić całość dokładnie ręcznym blenderem. 4.  Po 2 łyżki farszu nakładać na naleśniki. Brzegi tj. prawy i lewy bok ułożyć do środka a potem zwinąć roladki. 5.  Jajko rozbełtać. Krokiety najpierw zanurzyć w jajku a potem obtoczyć w bułce i smażyć na patelni z rozgrzanym olejem na złocisty kolor z każdej

Kuchnia Paulettes
krokiety z kurkumą i z kapustą z pieczarkami w nucie garam masala... 147

rozgrzanej patelni wlać porcję ciasta i smażyć złociste naleśniki - wyszło 10 naleśników w tym dwa zostawiłam sobie do dżemu na deser a osiem na krokiety na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu i zawijając brzegi zwijać nalesniki w rulony jajka dobrze roztrzepać, maczać w jajku dokładnie rulon naleśnika, obtaczać w tartej bułce i na gorącym oleju smażyć rumiane krokiety, odkładać

W Mojej Kuchni Lubię
Krokiety z kapustą i pieczarkami 202

Krokiety z kapustą i pieczarkami   Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 szkl. mąki 2 szkl. wody 2 jajka 1 łyżka oleju Farsz:  0,5kg kapusty kiszonej 0,5 kg pieczarek 2 małe cebule sól, pieprz, majeranek Dodatkowo: 1 jajko  bułka tarta olej Sposób wykonania: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy i odstawiamy na około 30 min.  W międzyczasie(...)Dorzucamy do pieczarek i cebuli - wszystko razem podsmażamy aż kapusta bedzie miekka. Na końcu farsz doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Smażymy naleśniki z obu stron na oleju. Na każdy naleśnik nakładamy odrobinę farszu i zwiajamy. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor

Smaki Natalii
NALEŚNIKI- przepis podstawowy 176

Przepis na naleśniki chyba każdy zna :) Jest to jeden z najszybciej i najprościej przygotowany posiłek. Naleśniki można podać na słodko, np. z dżemem, serem, masłem czekoladowym lub w formie krokietów, np. z pieczarkami, parówką, serem, jajkiem... Możliwości jest tutaj wiele :) Składniki na około 18-20 naleśników: * 2 szklanki mąki * 3-4 jajka (wszystko zależy

Zrób to smacznie
Krokiety a la ruskie pierogi 161

Składniki na 20 – 22 naleśniki: 1 kg mąki, pół łyżeczki soli, 2 – 3 łyżki oleju,  ok. 1  l mleka,  1 l wody

kulinarnajamka.blogspot.com
Krokiety z szynką, salami, pieczarkami i serem 192

  Składniki na 20 – 22 naleśniki: 1 kg mąki, pół łyżeczki soli, 2 – 3 łyżki oleju, 1 łyżka kaszy manny, ok. 1  l mleka

kulinarnajamka.blogspot.com
Krokiety z pieczarkami i serem 1378

The post Krokiety z pieczarkami i serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
naleśniki z kurkumą... 149

usmażyłam wieczorem, po wystygnięciu przykryłam folią i zostawiłam na stole kuchennym, na następny dzień nałożyłam farsz z kiszonej kapusty z mięsem i usmażyłam krokiety do barszczu, można użyc innego farszu jaki się lubi - te naleśniki mają piękny kolor i są smaczne................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Krokiety z kapustą kiszoną i grzybkami podsmażanymi na oleju rzepakowym 153

jest często używany w mojej kuchni..do smażenia, pieczenia , sałatek itp. ..tym razem olej wykorzystałam do ciasta naleśnikowego i do smażenia krokietów.Krokiety z kapustką kiszoną i grzybkami suszonymi..oczywiście też podsmażonymi na oleju rzepakowym. Naleśniki 2 jajka 2 szkl mąki 1 szkl wody 1 szkl mleka szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego Farsz garść suszonych grzybów

Moje domowe kucharzenie
Krokiety/roladki z chleba tostowego (z serem, salami i papryką) 287

Już Wam przedstawiałam różne sposoby na krokiety/roladki z chleba tostowego. Na końcu postu, dla przypomnienia - podałam przykładowe propozycje - tych wytrawnych i na słodko. Ostatnio miałam możliwość

Di gotuje
Krokiet z farszem pieczarkowym 253

potrawę wyraz . Moja rodzinka kocha krokiety z każdym farszem , a szczególnie podane do zupy pomidorowej lub z kremu z zielonego groszku . Ta wersja , jest prosta i chyba najsmaczniejsza , bynajmniej dla mnie -no jeszcze szpinakowy mógłby ewentualnie po konkurować z pieczarkami . Polecam , dobre na każda porę roku i okazję Składniki : 6 bardzo ,cieniutkich naleśników , smażonych bez ,lub ze znikomą ilością(...)jakiś czas , aż wszystko będzie miękkie i rumiane . Odstawiamy do wystygnięcia . Następnie rozkładamy naleśnik , układamy na nim łyżkę zimnego farszu , pieprzymy i zawijamy- brzegi do siebie i w rulonik , jak dywan przed trzepaniem Jajka roztrzepujemy widelcem na miseczce lub głębokim talerzu i obtaczamy w nich krokiet , a następnie turlamy go w bułce tartej . Smażymy na średnio rozgrzanej patelni

Ogrodnik w podróży
KROKIETY Z MIĘSEM 233

Krokiety z mięsem to jedne z moich ulubionych. Naleśniki nadziane, panierowane i pieczone, podane z barszczykiem, po prostu pycha.                                                                    SKŁADNIKI : około 20 naleśników

Kulinarne Fantazje Marioli
Puree w waflu według Di 222

Po odsmażeniu: Z waflami tortowymi kiedyś eksperymentowałam na różne sposoby. Było już mięso mielone, pieczarki - przeróżne wersje wytrawne. Szkoda, że wtedy nie robiłam zdjęć... Jednak nic

Di gotuje
Roladki z chleba tostowego z pasztetem 140

Kolejna wersja szybkiej i smacznej przekąski. Dla przypomnienia: klik i na słodko - klik . Takie roladki idealnie sprawdzą się nie tylko na śniadanie. W sezonie grillowym to

Di gotuje
Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami) 220

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Sajgonki są tradycyjną potrawą kuchni wietnamskiej. Troszkę przypominają polskie naleśniki, lecz ich smak jest zupełnie inny.  Składają

Di gotuje
Krokiety z mięsem i kiszoną kapustą 213

Długo za mną chodziły krokiety z mięsem ale z lenistwa nie chciało mi się ich robić. Aż w końcu się zawzięłam i zrobiłam. Nie ukrywam jest

Krakowskie smaki Ani
Bazyliowe naleśniki z tuńczykiem i papryką 178

Wszystkie składniki sosu (jogur, ketchup, tabasco, worchestershire) dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut do przegryzienia. Naleśniki smażyć na suchej patelni, po 30- 40 sekund z każdej strony (aż zaczną lekko brązowieć). Na naleśniku rozsmarować sos, ułożyć tuńczyka i zwinąć jak krokieta lub złożyć w trójkąt. Smacznego

DefinicjaSmaku
Farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników 169

Składniki - proporcje na 10 -12 naleśników -  przepis na naleśniki znajdziesz tutaj 60 dag pieczarek 1 duża lub 2 małe cebule 2 łyżki śmietany 3 łyżki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :) 172

zrobić je sama, a potem wpadłam na pomysł by zrobić je na nieco inny sposób, czyli w panierce. I wyszedł mi taki szybszy sposób na krokieta, bo nie trzeba się bawić w pieczenie naleśników, a smakuje pysznie :) Farsz: 30-40 dag ugotowanego mięsa wieprzowego (najlepiej karkówki) 1 duża cebula 1 jajko Sól Pieprz Dodatkowo: Około 20 płatków papieru ryżowego

Smakowy Raj
KROKIETY Z MIĘSEM INDYCZYM - FARSZ 123

odsączyć" z nadmiaru wody, przełożyć na patelnię, doprawić i wymieszać. Tak powstały farsz przepuścić przez maszynkę na grubym sitku. Ułatwi nam to zawijanie krokietów, farsz będzie bardziej zwarty.   Na przygotowane wcześniej naleśniki, nakładamy nadzienie, zwijamy i obtaczamy w mleku i bułce tartej. Obsmażamy z dwóch stron na złoty kolor

Kuchnia w opałach