KROKIETY Z MIĘSEM INDYCZYM - FARSZ

KROKIETY Z MIĘSEM INDYCZYM - FARSZ

KROKIETY Z MIĘSEM INDYCZYM - FARSZ

Co zrobić z mięsem, które zostaje z rosołu lub z obiadu poprzedniego dnia ? Jednym z pomysłów jest zmielenie i zrobienie farszu na przykład do krokietów. Mięso nabiera "drugiego życia", a my zyskujemy nowe danie. Nauczyła mnie tego moja mama :) SKŁADNIKI:   40 dag kiszonej kapusty 1 mała marchewka 30-40 dag mięsa z indyka (z rosołu) 4 pieczarki 1 cebula 2 łyżki oleju sól, pieprz A jak to zrobić: Kapustę przepłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą i chwilę pogotować, aby pozbyć się nadmiaru kwasu. Na pateln... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Autor

Katarzyna CzapranKatarzyna Czapran

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kapustą, marchewka, krokiety, rosół, tarta, pieczarki, naleśniki, krokiety z mięsem, bułki, kapusta kiszona, indyk, naleśnik, obiad, pomysł na obiad, drugie danie, krokiety z pieczarkami, naleśniki z pieczarkami, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.