zaświeciły mi się oczy. Więc do dzieła... PATELNIA W AKCJI SMAŻENIE BEZ TŁUSZCZU, NAGRZEWANIE SIĘ I ZMYWANIE: Na pierwszy rzut poszły pancakes. Zazwyczaj robię je na patelni do smażenia naleśników bo wtedy nie potrzebuję do smażenia tłuszczu, a gdy wrzucałam je wcześniej na "zwykłe patelnie" to nie było opcji by je przewrócić, zawsze musiałam dodać chociaż te kilka kropel oleju
CzarnawisienkaTosty z szynką i serem to bardzo proste i szybkie śniadanie. Można je wykonać zarówno w piekarniku ale również przy użyciu kuchenki mikrofalowej. Listę składników i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!takie przepisy na placki i placuszki, to polecam również wykorzystać moje inne przepisy: Placki z jabłkami wg przepisu mojej Babci , Placki z serka homogenizowanego, Jabłka w cieście naleśnikowym oraz Naleśniki budyniowe . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center
Kulinarne Przebojekostkę i mieszamy z sokiem z cytryny. Wstawiamy na ogień. Dodajemy cukier, rodzynki oraz cynamon i smażymy, aż zmiękną. Takie jabłka możemy używać do szarlotek, jako nadzienie do naleśników. Możemy również przełożyć do słoiczków i za pasteryzować (15 min.) * wpis zawiera lokowanie produktu
Domowy Smak Jedzeniamiarę idealnie rozwiazanie na nękajace nas od niedawna upały i kompletny brak orzeźwiajacego deszczu, bo zamiast stać przy kuchence i smażyć pojedyncze naleśniki przez godzinę, można wrzucić jeden wielki do piekarnika i sobie pójść w nieznane. A po 40 minutach wrócić na gotowiznę. Kuchnia i tak jest nagrzana od piekarnika, więc na tym akurat nie oszczędzamy. Tak samo
Lejdi of the housekoniec wsypać borówki. Smażyć na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju po kilka minut z każdej strony. Obracać gdy na cieście pojawią się "bąbelki". ( Do smażenia użyłam patelni do naleśników. Gotowe posypałam cukrem pudrem. Smacznego ! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału
Kulinarne przygodysłyszeli o mące teff... A szkoda, bo jest naprawdę zdrowa i posiada wiele zastosowań w kuchni. Doskonale sprawdzi się przy wypieku chleba, ciast, ciasteczek oraz w przyrządzaniu naleśników, placków lub kleików, jak również jako zagęszczasz do zup i sosów. Mąkę teff powinni docenić zwłaszcza osoby z nietolerancją glutenu i białka. Poza tym ziarna teffu są wielką skarbnicą kwasy foliowego, wapnia
Di gotujejednolita masa ciasto wychodzi takie lejące się nie zagęste ,ale tym się nie przejmować , bo bardzo dobrze się smażą i nie łamią z tej porcji wyszło mi 10 szt naleśników ,smażyłam na małej patelni ,zresztą wszystko widać na zdjeciach
Moje Wyrobystron na złoty kolor. Pamiętajmy, aby olej nie był zbyt gorący, bo nasze placuszki muszą mieć trochę czasu na przesmażenie się w środku, bo to nie są cieniutkie naleśniki, a grube racuchy
Walijskie PichcenieBardzo lubimy naleśniki. Bo i kto nie lubi? Ale ja zawsze miałam problem z ich smażeniem: wychodziły mi ogromne i ledwo zjadliwe ilości ciasta. Kończyło się na godzinnym staniu przy dwóch patelniach i wiadomościach od czekajacej w parku znajomej. Dlatego doszłam do wniosku, że w tym szaleństwie musi być jakaś metoda... Przejrzałam Internet i dotarłam do One-cup pancakes Jamiego
Lejdi of the housewymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość zalać jogurtem naturalnym i wymieszać na jednolitą masę. Banana rozgnieść widelcem do dodać do ciasta i wymieszać. Na patelni (smażyłam na patelni do naleśników aby nie przywierały) rozgrzewamy olej kokosowy, ciasto nakładamy łyżką formując małe placuszki. Smażymy kilka z obydwu stron. Gotowe posypałam cukrem pudrem. SMACZNEGO :) Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania
Kulinarne przygodyMiałam zapas białek i chciałam je na szybko wykorzystać, więc zrobiłam takie spontaniczne naleśniki. Składniki: 6-7 białek 10 łyżek mąki 200 ml mleka 100 ml wody 3 łyżki śmietany 12% cukier (wedle uznania) szczypta soli Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i zmiksować. Następnie dodać mleko, wodę i śmietanę, wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę
talerz przyjemnościPomysł na pyszne śniadanko z produktów, które chyba zawsze mamy w domu :) Pyszny naleśnik, pieczony w piekarniku, ma lekką strukturę. U mnie na słodko, w zimowej wersji, bo z dodatkiem kiwi ;) Idealny pomysł na każdy poranek. Znacie? Jeśli nie to spróbujcie koniecznie! Polecam :) PS apynews.pl - portal dla ludzi, którzy chcą wiedzieć więcej na temat tego co teraz dzieje się
Domowa cukiernia Ewyjuż nie wiem w jakim celu, i zostałam z ilościa przekraczajaca wszelakie oczekiwania, zdecydowałam się zawalczyć. I wymyślić coś, co pozwoliłoby na smaczne pozbycie się zalegajacych resztek. Padło na naleśniki. I, o dziw dziwów, wyszły naprawdę pyszne. Mięciutkie, puchate, rozpływajace się w ustach, a jednocześnie na tyle elastyczne, że nie pękały na kawałki przy smakowaniu dżemem i zwijaniu w ruloniki
Lejdi of the houseproszkiem i sodą, miksujemy, na końcu dodajemy szczyptę soli i ubitą na sztywno pianę, dokładnie mieszamy, smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor, smażymy na małym gazie, bo naleśniki szybko się mogą przypiec, podajemy polane sosem i udekorowane owocami lub z ulubioną konfiturą
KUCHNIA POLSKA