tylko kuchni, tak mam generalnie. Natomiast kuchni dotyczy temat ostatnio przeze mnie odkryty, czyli wypieki bez glutenu:) Zaczęłam od ciast owocowych, teraz siedzę w plackach i naleśnikach, a za chwilę pewnie jeszcze coś innego wymyślę (albo uznam, że to już wystarczy i zacznę szukać nowych dziewiczych terenów do odkrycia;) Póki co dzisiaj placki kokosowe z mąki gryczanej
Zdrowa Kuchnia Sowyokazało się ciastem na podpłomyki i w żaden sposób nie udało mi się go uelastycznić na tyle, aby nabrało kształtu tortillowego placka;) Wobec tego faktu zdecydowałam się na zrobienie naleśników z 3 rodzajów mąk i ta decyzja wyszła daniu na plus:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyTortille robiłam już w domu, choć może trudno je nazwać tortillami, bo bliższe naleśnikom były, ale taką rolę pełniły i spisały się bardzo dobrze. Dzisiaj przymierzałam się do zrobienia tortilli z mojej kultowej już kulinarnej pozycji, czyli "Kuchni bez pszenicy", ale przepis tam jest na tortillę pieczoną w piekarniku, a grzać piekarnik żeby 5 minut w nim potrzymać
Zdrowa Kuchnia SowyWieki całe nie robiłam sobie na śniadanie placków, pankejków czy naleśników. Przyszła mi ochota. Robiłam kiedyś pyszne jaglane pancakes z musem malinowym i dzisiaj postanowiłam zaserwować sobie podobne, choć jak zwykle trochę przepis zmieniłam, a maliny zastąpiły truskawki. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowySkładniki: kilka naleśników ser ricotta pomarańcza karmelizowana
Blondynka GotujePodzielić na 12 równych części i uformować je w kulki. Każdą kulkę rozwałkować na owalny placuszek o długości około 20 cm, następnie placuszek posmarować roztopionym masłem i zwinąć jak naleśnika, zaczynając od krótszego boku. Końce rulonika zagiąć do środka, formując kształt rogalika. UWAGA: Rogale można również zwinąć tradycyjną metodą, rozwałkowując ciasto na okrągły placek i dzieląc go na trójkąty
Opowieści z piekarnikawodzie i osuszyć na ręczniku papierowym). Wszystko zblenduj do otrzymania jednolitej zielonej masy. Dodaj mąkę pszenną oraz cukier z wanilią i zmiksuj mikserem do połączenia. Przygotuj patelnię do smażenia naleśników. Posmaruj ją cienką warstewką tłuszczu, wystarczą dosłownie 3 kropelki, po czym rozgrzej. Łyżką nakładaj niewielkie placuszki i usmaż krótko po obu stronach do lekkiego przyrumienienia. Przed smażeniem kolejnej partii placuszków
ProstePesto.plfarszu jest mięso mielone, kilka pieczarek oraz lekko przywiędła papryka, znalazła się też mała puszka cieciorki i mozzarella ze zbliżającym się terminem ważności. Zapiekane tortille smakują prawie jak naleśniki, dobre są na ciepło jak i na zimno. składniki: 8 tortilli 600 g mięsa mielonego, u mnie mielona łopatka 8 średnich pieczarek 2 średnie cebule 1 czerwona papryka 1 mała puszeczka
Monia miesza i gotujeMogła być szarlotka. Miały być naleśniki z jabłkami. Jednak padło na struclę. Bo to i trochę postoi, nada się do kawy i nie jest zbyt słodkie. No i podstawa: Uwielbiam ciasta z jabłkami! Po prostu musiałem. Łatwo, szybko i smacznie. Polecam, Arek Gie Składniki: 1 kg jabłek szara reneta 2 garści rodzynków 2 łyżki agaru (opcjonalnie
R'n'G KitchenKoreczki i kanapeczki imprezowe Tosty jak koreczki Koreczki z szynką dojrzewającą Koreczki z naleśników Koreczki z jajkiem, szynką, kiełkami, serem camembert i pomidorkiem Koreczki z grillowaną cukinia i kozim serem Koreczki caprese Koreczki z jajka i łososia Szaszłyki owocowe Kanapki angielskie Mini kanapeczki choinki Koreańskie kanapki z ziemniakami – czyli Gamdziasendłici Bruschetta czyli włoskie grzanki Wrapy z tuńczykiem i awokado Quesadilla
Dorota Smakujebigosem – przepis, który zaskoczy Twoje kubki smakowe! To danie na pewno zrobi furorę na Twoim stole! Gorąco zachęcamy do wypróbowania przepisu! Krokiety z bigosem – Składniki: Składniki na naleśniki: 2 jajka (u mnie rozmi The post Krokiety z bigosem appeared first on Kulinarne Przeboje
Kulinarne Przebojesuszone grzyby, cebulka, sól i pieprz do smaku Tylko 4 składniki. Smaczny, aromatyczny, mocno grzybowy farsz, którym można również faszerować pierogi, paszteciki, rogaliki, kulebiak, ciasto francuskie i krokiety z naleśników Farsz do uszek czy pierogów przygotowuję kilka dni wcześniej, gdyż zajmuje trochę czasu. Nie jest on pracochłonny, ale trzeba namoczyć grzyby, potem je ugotować, odcedzić, posiekać, przesmażyć z cebulą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępopularny krem czekoladowo-orzechowy, który jest uwielbiany przez dzieci i dorosłych na całym świecie. Nutella ma gładką i aksamitną konsystencję i słodki smak, który idealnie pasuje do deserów, naleśników, kanapek i owoców. Nutella jest wykonana z cukru, oleju palmowego, orzechów laskowych, kakao, mleka w proszku i wanilii. Nutella zawiera dużo kalorii i tłuszczu, więc należy ją spożywać z umiarem. Nutella
RafalCookdanie w duchu Zero Waste, by przetworzyć, zrobić kolejne, smaczne danie z jedzenia, które nam zostanie. Kurczaka po gotowaniu rosołu często wykorzystuję do zrobienia farszu do pierogów, pyzów czy naleśników, ale znakomicie sprawdza się również do sałatek czy do dań makaronowych – koniecznie spróbujcie! PRZEPIS NA PIEROGI Z KURCZAKIEM Z ROSOSŁU Składniki na pierogi z mięsem: ciasto: 2 szkl mąki łyżka
Dorota Smakujeshoarma 1 pomidor 2 ogórki konserwowe 4 jajka 1 sałata 200 g jogurtu bałkańskiego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 3 ząbki czosnku 8 naleśników tortilli cukier sól, pieprz Przygotowanie: Kotlety sojowe moczymy przez kwadrans w gorącym bulionie warzywnym. Odcedzamy, studzimy i kroimy w centymetrowe paski
R'n'G Kitchen