Wielbiciele szpinaku co Wy na to? zachęcimy tych niejadków szpinakowych do zjedzenia choć jednego krokiecika? potem przepadną, no nie? Krokiety są pyszne, kremowe, aromatyczne wnętrze i delikatne, elastyczne naleśniki. Jak taki przepyszny farsz zawiniemy w naleśniki to będzie jeszcze pyszniej. Popróbujecie ze mną? myślę że mogą zasmakować każdemu. Krokiety ze szpinakiem - przepis. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieNaleśniki drożdżowe to prawdziwy hit w moim domu! Odkąd przygotowałam je po raz pierwszy, często do nich wracam. Czym się różnią od dobrze wszystkim znanych naleśników klasycznych? Zdecydowanie są bardziej delikatne i troszkę puszyste. Uwielbiam je podjadać w wersji solo bez jakichkolwiek Czytaj więcej
Di gotujewynos i kolację, przepis jest bardzo uniwersalny. Taką wielkość placuszków polecam zawsze dla niemowląt i małych dzieci, gdyż dziecku jest je łatwiej złapać w rączkę niż tradycyjnego dużego naleśnika. Warto usmażyć te placuszki na specjalnej patelni naleśnikowej, wtedy nie musisz używać dodatkowego tłuszczu do smażenia (wystarczy ten dodany do ciasta). Patelnia naleśnikowa to świetny wybór, smażenie placuszków na takiej patelni(...)patelnię z firmy Berghoff i jestem z niej bardzo zadowolona. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wytrawne placuszki serowe z serem żółtym 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Naleśniki Kuchnia: Amerykańska Trudność: Łatwe Ilość 16 sztuk Przygotowanie 10 min. Smażenie 10 min. Kalorie 260 kcal Serowe placuszki. Placuszki z tartym serem żółtych. Wytrawne placuszki dla małych i dużych. Przepis na placuszki
ProstePesto.plbardzo proste, zaledwie z kilku ogólnodostępnych składników i szybkie w przygotowaniu - gotowe w maks. 40 minut. Jeżeli dysponujemy większą ilością czasu, możemy danie to przygotować również w wersji z naleśnikami zamiast tortilli. Taki był mój pierwotny plan, że będą to naleśniki, ale niestety nie miałam czasu i siły na stanie w kuchni, a potrzebowałam obiadu na szybko. Stanęło więc
Kuchnia MagdaLenyCiasto pszenne stosunkowo łatwo zabarwić naturalnymi produktami. Wystarczy trochę soku z buraka, aby otrzymać czerwone naleśniki ( Buraczane naleśniki ) czy trochę szpinaku, aby przygotować zielone kopytka ( Kopytka Shreka ). W przypadku pierogów jest to równie proste - ciastu możemy łatwo nadać barwę dodając np. przygotowany wcześniej szpinak. Zielone pierogi z serem - przepis na Do przygotowania pierogów będą Ci potrzebne: 400g mąki semoliny
Z notatnika dietetykamąkę, sól, cukier, jajko i 2 łyżki oleju. Zmiksuj całość i odstaw na 10 minut. Patelnię o średnicy dna 19-20 cm. posmaruj cieniutką warstwą oleju. Usmaż 10 cienkich naleśników tylko bardzo delikatnie zrumienionych. Parmezan zetrzyj na drobnych oczkach tarki. Bułkę tartą wymieszaj z sezamem. Jajka do panierowania rozbełtaj w miseczce. Na każdego naleśnika nałóż po 2 łyżki bigosu
Delicious Placejuż mam gotowy mus to i ciasto w końcu powstanie. Bo ten mus zrobiłam tak naprawdę z myślą o wypiekach. Jakoś nie jestem fanem ładowania takich wypełniaczy do naleśników czy do smarowania pieczywa. Jakąś godzinę temu zjadłam właśnie naleśnika z musem jabłkowym i powiem Wam, że na kolejnego już nie mam ochoty. Z powidłami śliwkowymi zjadłabym i trzy. No bywa
Kardamonovy