Jadłam kiedyś przepyszne empanady ze szpinakiem i fetą. Koniecznie chciałam odtworzyć smak nadzienia, by móc z nim przyrządzić Naleśniki ze szpinakiem i fetą . Przepisów bowiem na Naleśniki ze szpinakiem jest cała masa. Przetestowałam sporo, ale żaden nawet nie był bliski smakowi, jaki oczekiwałam. W większości przypadków do nadzienia dodawana była duszona cebula lub duszony czosnek, lub nawet jedno i drugie(...)Jeśli zdążyliście już mnie poznać, wiecie, że nie interesuje mnie, aby mieć na blogu przepis dla samego jego posiadania. Czytaj dalej "Naleśniki ze szpinakiem – Dlaczego już zawsze będziesz korzystać z tego przepisu na Naleśniki ze szpinakiem" na blogu Moja Delicja
Moja DelicjaKażdy powinien mieć taki przepis w swoim domu. Czasami jak nie ma mleka a mamy ochotę na naleśniki to właśnie jest taki przepis. Wszystko razem wymieszać za pomocą robota kuchenne. masa musi być gładka. Odstawić na 10 minut. Na patelnię wlać odrobinę oleju, rozgrzać. Wylać ciasto na patelnię i smażyć aż naleśnik da się przewrócić na druga stronę. Z drugiej(...)strony smażyć już krócej. Podawać według upodobań. Naleśniki są bardzo dobre
Kuchnia PokoleńNaleśniki z serem, częściej nazywane u nas po prostu naleśnikami z twarogiem, to jeden z moich ulubionych obiadów z czasów dzieciństwa. Takie naleśniki z serem często przygotowywała mi moja Babcia, na zmianę z leniwymi pierogami, które wręcz uwielbia The post Naleśniki z serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeNaleśniki gryczane ze szpinakiem – to jedna z moich ulubionych wersji naleśników z mąki gryczanej. Szpinak tutaj pasuje idealnie. Takie naleśniki gryczane ze szpinakiem świetnie sprawdzą się jako pomysł na obiad lub jako przekąska do pracy lub The post Naleśniki gryczane ze szpinakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojebardzo nietypowe. Było to spaghetti naleśnikowe z sosem bolognese. Pomyślałam, że to nie może smakować tak samo dobrze jak oryginalna wersja z makaronem, jednak myliłam się! Pomysł na wykorzystanie naleśników jako makaronu to istny obłęd i strzał w 10! Smakuje tak samo dobrze, a może nawet i lepiej! Świetnie sprawdzi się tutaj każdy sos, natomiast osobiście polecam bolognese i carbonarę(...)śmietance. To jak, dacie się skusić? Składniki na 4 porcje: – 8 naleśników gryczanych z tego przepisu – 500ml przecieru pomidorowego – 400g mięsa wołowego (lub wieprzowo-wołowego) – 1/2 puszki groszku konserwowego – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 1 łyżka oleju – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 1/2 łyżeczki suszonego oregano – 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
Be Fit Be StrongNaleśniki czekoladowe zadowolą podniebienia nie tylko dzieci, lecz także dorosłych :) Idealnie smakują z bitą śmietaną i owocami. Naleśniki czekoladowe – Składniki: 100g masła 50g gorzkiej czekolady 1 kopiasta łyżeczka gorzkiego The post Naleśniki czekoladowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePrzepis na naleśniki, które nie mogą się nie udać! :D W dodatku bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ponieważ w składzie jest budyń są one idealne w słodkiej wersji. Ja przygotowałam je na śniadanie. Naleśniki nafaszerowałam twarożkiem z czereśniami i podałam z sezonowymi owocami. Bajka! SŁODKIE NALEŚNIKI BEZ CUKRU Z OWOCOWYM SERKIEM 2 jajka Łyżka mąki ryżowej Łyżka mąki pszennej(...)opakowania budyniu waniliowego bez cukru Woda Serek naturalny Mrożone czereśnie Jajka roztrzepać i połączyć z mąkami i budyniem Dodać wodę żeby uzyskać odpowiednią konsystencje ciasta (konsystencja płynnego jogurtu) Usmażyć naleśniki na nieprzywierającej patelni bez dodatku tłuszczu Mrożone czereśnie zblendować z serkiem naturalnym, ewentualnie dosłodzić miodem
HealthyCreationsodstawić na godzinę. Patelnię naleśnikarkę 22 cm raz natrzeć olejem i mocno rozgrzać, na gorącą patelnię wlać porcję ciasta i smażyć ( po ok 2 minuty z każdej strony) złociste naleśniki z każdej strony. Twaróg widelcem połączyć z cukrem, śmietaną, dodać sparzone gorącą wodą rodzynki i odcedzone z wody i dobrze wymieszać z twarogiem. Na każdy naleśnik rozsmarować porcje twarogu(...)łyżki. Naleśnik z nadzieniem składać na pół i jeszcze raz na pół, przed podaniem posypać pudrem cukrem na talerzu - naleśniki z dodatkiem kurkumy są zdrowe, mają piękny złocisty kolor, pasują do każdego nadzienia na słodko i na wytrawnie..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięapetyt córki nie mogę narzekać, choć przyznam, że nie jest wielką wielbicielką naleśników. Zjeść, zje, ale równie dobrze mogłoby być to coś innego... Za to owoce liofilizowane ostatnio są jej najlepszą przekąską. Uwielbia wszystkie, ale już Wam o tym wspominałam ! Dodam, że owoce dzięki liofilizacji zachowują wszystkie walory odżywcze, co świeży owoc. Ostatnio postanowiłam zrobić z nimi placki(...)naleśników, które okazały się hitem - nie tylko dla Natalii, lecz również dla mnie i mojego męża. Wszystkie zniknęły w wersji solo, bez żadnych dodatków, więc musiałam smażyć kolejną porcję. Tym razem placki posmarowałam cienką warstwą zwykłego twarożku. Smakowały obłędnie! Samo ciasto jest elastyczne oraz posiada kuszący smak i aromat truskawek. Koniecznie wypróbujcie ten patent - również z innymi owocami. Polecam
Di gotujeWcześniej na blogu pokazywałam Wam krokiety z kurczakiem , krokiety z pieczarkami, a dzisiaj coś innego i równie smacznego. Naleśniki z kaczką to sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu i zarazem bardzo smaczne i syte danie. Można podawać z filiżanką czystego barszczu, albo z Waszym ulubionym sosem. Ja polałam ketchupem. Zapraszam do wypróbowania przepisu i podzielenia się swoją opinią(...)komentarzach. Naleśniki 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju sól Ciasto Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić na 15 minut, aby ciasto "odpoczęło" Na rozgrzaną patelnię posmarowaną delikatnie tłuszczem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć z dwóch stron na rumiany kolor
O kuchni z uczuciemwięcej wody aby ciasto było dość płynne, dobrze mikserem wymieszać i odstawić na 40 minut. Patelnię naleśnikarkę 22 cm raz posmarować trochę olejem, na bardzo gorącej smażyć cienkie, złociste naleśniki. Dżem blenderem zmiksować z gorącą wodą na mus, wystudzić. Twaróg śmietankowy widelcem wymieszać ze śmietaną, pudrem cukrem, wanilinowym cukrem. Smarować twarogiem naleśniki, zawijać w rulony, przed jedzeniem polać musem dżemowym(...)naleśniki są bardzo delikatne, miękkie, twaróg śmietankowy z wanilią doskonale pasuje do naleśników, z musem dżemowym jest pyszna kolacja i z kawą zbożową z mlekiem.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięNaleśniki z batatami są delikatne, mięciutkie, pożywne i zdrowsze od tradycyjnych, ponieważ część mąki zastąpiłam puree z batatów. Bataty często goszczą w mojej kuchni, bo to same zalety. Smaczne, pełne antyoksydantów i mają niski IG. Naleśniki z batatami mają bardzo energetyczny kolorek. Doskonałe z dodatkami zarówno słodkimi jak i wytrawnymi. Zapraszam na dietetyczne naleśniki z dodatkiem batatów. Składniki(...)łyżka oleju sól Przygotowanie: batata obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w małej ilości wody do miękkości, około 15 minut. Odcedzić i zmiksować na puree wszystkie składniki na naleśniki dokładnie zmiksować i odstawić na 30 minut. Po tym czasie sprawdzić gęstość ciasta. Powinno swobodnie rozlewać się po patelni, jeśli nie rozrzedzić dodatkiem wody wylewać porcje ciasta na rozgrzaną patelnię
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Urozmaiciłam tradycyjne naleśniki z serem o dodatek skórki pomarańczowej oraz rodzynki. Wyszły rewelacyjne! Składniki (na ok 15 sztuk): Ciasto: 1 jajko 1 szklanka mąki 1-1,5 szklanki wody 1,5 - 2 szklanki mąki (użyłam uniwersalnej mąki Szymanowskiej Polskie Młyny) szczypta soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju Nadzienie: 280 g sera białego cukier do smaku trochę cynamonu łyżka skórki(...)Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować. W razie potrzeby zwiększyć ilość wody lub mąki, aby uzyskać właściwą konsystencję. Ciasto odstawić na 10-15 minut, by odpoczęło. 2. Z ciasta smażyć naleśniki (najlepiej na patelni naleśnikowej). 3. Zrobić nadzienie: ser rozdrobnić widelcem, dodać cynamon, cukier, rodzynki i skórkę pomarańczową. Łyżkę farszu nakładać na naleśniki, rozsmarować i złożyć w kopertę. 4. Naleśniki podsmażyć
Kuchnia domowa Aniblendera oprócz wody, w trakcie miksowania dolewać wodę do uzyskania dość rzadkiego ciasta patelnia naleśnikarka 22 cm, dno patelni posmarować raz olejem i mocno rozgrzać, smażyć cienkie złociste naleśniki w rondlu rozgrzać olej, wsypać drobno pokrojoną cebulę, wsypać 1 łyżeczkę cukru i podsmażać , dodać drobno posiekane ząbki czosnku, podsmażać krótko aby czosnek nie zbrązowiał bo będzie gorzki dodać połamany(...)uniwersalną i dusić do rozmrożenia szpinaku do szpinaku dodać pieprz mielony, włożyć serek wiejski, pokrojoną mozzarellę, wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia szpinaku i połączenia składników na każdy naleśnik nakładać farsz, składać na "4", w piekarniku można podpiec "samo zdrowie" czyli pyszne naleśniki z farszem szpinakowym, szpinak bardzo lubimy i poza sezonem korzystamy tylko z mrożonego szpinaku Hortex
W Mojej Kuchni Lubię