najlepszego sernik - 500 przepisów (strona:11/34)

Sernik pofalowany niczym karpatka. 103

oprószamy cukrem pudrem. Tam gdzie jest więcej ciasta mamy wzniesienia, a ta gdzie masy twarogowej są wgłębienia. I tak oto w łatwy sposób można sernik wizualizować na karpatkę. 😊 Jeszcze słów kilka o twarogu. Wiadomo, najlepszy ten z kostki który się samemu zmieli. Jednak są też dobre serki w wiadrze, jednak nim go kupimy, pierw zerknijmy na skład.  Jeśli

Dieta moja pasja
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 115

Sernik pieczemy 1 godzinę w piekarniku ( funkcja termoobieg ) nagrzanym do 165-170 *C.  Po upieczeniu studzimy go przy lekko uchylonych drzwiczkach.  Zimny sernik posypujemy cukrem pudrem i kroimy. Ciasto jest najlepsze na drugi i trzeci dzień, Wtedy dobrze się kroi i nie kruszy. Polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik potreningowy z serków wiejskich + recenzja KFD Premium WPC 80 137

Nieskromnie muszę przyznać że to jeden z lepszych serników mojej produkcji, żeby nie powiedzieć że chyba najlepszy! :D Upiekłam go przy okazji testowania mojego nowego nabytku jakim jest białko serwatkowe  KFD Premium WPC 80 . Zacznę od recenzji, a następnie przejdę do przepisu na tą pyszność. KFD Premium WPC 80 , to najwyższej jakości, w 100 % czysty i instantyzowany koncentrat białka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Twaróg z maślanki, jogurtu i mleka 115

szczypiorem i rzodkiewką, nie potrzeba już dodatku śmietany, czy jogurtu). Twaróg z maślanki, jogurtu i mleka wystarczy rozgnieść widelcem, nie wymaga mielenia. To jest najlepszy twaróg, jaki robiłam. Do chleba, drożdżówek, na sernik, pierogi… na słodko i wytrawnie. Serwatkę możemy zużyć do zupy ( żurek , ogórkowa), naleśników , ciasta drożdżowego , albo zwyczajnie – wypić (jeśli ktoś lubi). Smacznego. :)   Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Szarlotka z porzeczkami 126

Lubicie szarlotki? Jak dla mnie jedno z najlepszych ciast na świecie! Równie smaczny jest tylko sernik. Cóż się więc dziwić, że niezależnie od pory roku mogę go jeść na kilogramy. No dobra aż tyle to i ja nie zjem. Ale z pomocą rodziny to bardzo możliwe :) Aby urozmaicić smak tego wypieku tym razem do jabłek dodałam również sezonowe porzeczki

Słodkie Przyjemności
Lemon curd krem cytrynowy 174

Lemon curd to krem cytrynowy przygotowywany na bazie jajek, cukru oraz masła. Najlepszy  dodatek do owoców w pucharkach,  do ciast,  sernika, bezy, ciasteczek. Ten kto go wymyślił, był geniuszem. Do przygotowania go zachęcił mnie przepis Nigelli Lawson.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sernik jagodowy 152

Jagody, jagody, JAGODYYYY!!! Uwielbiam, ubóstwiam je wprost. Są najlepsze na świecie, dlaczego sezon na nie trwa tak krótko? Spora partia już jest zamrożona, a pozostałych powstał cudowny, pyszny sernik. Cudo! Absolutny must have każdego sezonu jagodowego. Składniki: SPÓD: 150g herbatników kakaowych 50g rozpuszczonego masła MASA SEROWA: 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, dwukrotnie zmielonego 2 łyżeczki domowego ekstraktu waniliowego

Cakes By Kejt
Wyniki konkursu na sernik 139

nowe wspaniałe zdjęcia, pełne pomysłów, smaków i radości. Dziękuję za każdą nadesłaną pracę i każdy komentarz! :) Sobotnie popołudnie spędziłam przeglądając raz jeszcze wszystkie Wasze serniki, czytając wiadomości i starając się jak najlepiej wybrać najlepsze prace. Tak, tak, ciężkie miałam zadanie jako juror, bo przecież nie wystarczy powiedzieć ten, ten i ten ;) Poniżej nagrodzone wypieki. Autorów bardzo proszę o przesłanie(...)dekorację z czekolady plastycznej i pełen fantazji opis jego sernikowych zmagań Zestawy cukierniczych niespodzianek wygrywają: Magda Trafalska za przepiękne zdjęcia i to, że podołała pieczeniu pod presją Wiesława za sernik w wersji pro – dla każdego coś miłego i za to, że nie dała się pokonać złośliwej elektronice ;) Ewelina Świeżyńska za kreatywną dekorację i czekoladowe motylki

Ciastkozercy
Sernik na zimno z borówkami 170

Kremowy sernik na zimno z pyszną borówką amerykańską i galaretką, to jest najlepszy deser na lato. Aksamitny, o umiarkowanej słodyczy i delikatnym kakaowym spodzie. Wykonanie jest dość łatwe, trzeba jedynie uzbroić się w cierpliwość jeśli chodzi o tężenie galaretki. Z moją cierpliwością nie było najlepiej i galaretka zamiast na wierzchu jest wewnątrz sernika. Smak jednak pozostał niezmieniony, a wygląd(...)sera białego twarogowego mielonego 200 ml śmietany 30% 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki agrestowe 250 - 300 g dojrzałej borówki amerykańskiej 8 - 10 łyżek cukru pudru spód do sernika: 200 g herbatników kakaowych (kupione tutaj ) 100 g masła 2 łyżki cukru Przygotowanie: Herbatniki drobno rozkruszyć, dokładnie wymieszać z roztopionym masłem i cukrem. Powstanie masa przypominająca mokry piasek. Dno formy wyłożonej folią

Kuchcik gotuje
Fioletowe serce na talerzu 272

więc sernik (ale taki niepieczony!), w kształcie serca, bo dzisiaj inaczej to wręcz nie wypada. Koniecznie z jagodami, bo taki najlepszy. I chrupiący spód też ma mieć.Super, wszystko jasne. Przez trzy dni myślałam, jak taki sernik urozmaicić, aż w końcu wymyśliłam. W serniku są nie tylko jagody (a właściwie borówki amerykańskie, bo świeżych jagód w Danii

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami. Sernik na zimno. 232

Mówię Wam! Niebo w gębie! Sernik cytrynowo-bananowy z borówkami – normalnie się w nim zakochałam. Najlepszy efekt uzyska się używająć bardzo dojrzałych bananów, które nadają ciastu naturalną słodycz. Składniki Biszkopty kilka sztuk na wyłożenie spodu Jogurt naturalny Gęsty, Bakoma, 390g Banany 4 sztuki, ok. 380g bananów obranych ze skórki Galaretka cytrynowa 2 opakowania Cytryna 1 […] The post

Kulinarne Przeboje
Jogurtowy sernik na zimno z owocami lata 170

Ciasto, które łączy w sobie najlepsze smaki lata. Ten szybki, niewymagający pieczenia deser polecam szczególnie na upalne dni. Spód: 250 g dowolnych kruchych ciastek (użyłam ciastek

Czerwień i błękit
Sernik z kratką 192

kratkę i smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu, wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystygnięcia. Zimny sernik lukrujemy i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Najlepszy jest po schłodzeniu w lodówce.  Smacznego

Piekę, bo lubię
Sernik na zimno 179

roztopioną w 1/2szkl wody oraz ubitą śmietanę. Ciasteczka kruszymy blenderem, mieszamy z masłem, wykładamy na spód tortownicy. Na tak przygotowany spód wylewamy masę serową. Sernik wstawiamy do lodówki na około 2 godzinki. P.S. Najlepsza do ubijania jest śmietanka łaciata36%, ja kupuje ją w kartoniku 500ml i po ubiciu zawsze zostawiam część do dekoracji:) wtedy senik nabiera eleganckiego charakteru

Luźna Kuchnia
Makowiec świąteczny. 223

musi być dużo maku, bakalii i oczywiście nie może się rozpadać ilekroć wbija się w niego widelczyk. Masa makowa musi być wilgotna. Doszłam do wniosku, że skoro upiekłam pyszny sernik, muszę spróbować zrobić równie dobry makowiec. Boże Narodzenie bez niego , tak i jak bez pierników nie może się odbyć. W ubiegłym roku też zrobiłam na święta, ale nie byłam(...)chyba trochę ściemniali. Tak czy inaczej postanowiłam zrobić makowiec, o którym sama powiem -pyszny! Pozbierałam przepisy od kilka osób wzięłam z nich co najlepsze i oto jest- pyszny świąteczny makowiec. Spód taki jak na sernik z rosą!Forma 30x25 Masa makowa SKŁADNIKI: 1 kg. maku (2 łyżki masy zabieram na makiełki wigilijne) 3/4 kostki masła 3/4 szkl. cukru

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania