Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik królewski to jeden z najlepszych serników. Upieczony na kruchym, kakaowym spodzie z masą serową z dodatkiem bakalii oraz kruszonką na wierzchu. Do pieczenia najlepiej użyć twarogu z kostki dzięki czemu sernik wychodzi o wiele bardziej zwarty i smaczniejszy. Ciasto najlepiej smakuje
Marta GotujeSernik jest delikatny, puszysty...idealny. To najlepszy sernik jaki jadłam (a jadłam sporo różnych, gdyż uwielbiam serniki!). Wypróbujcie przepis na święta. Gwarantuję, że będzie wszystkim smakować. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSernik królewski należy do jednego z najlepszych serników. Bardzo go lubię. Jedząc go można się przenieść w czasy dzieciństwa i świąt. Jest wilgotny, pulchny a połączenie sera i kruchego kakaowego ciasta jest przepyszne. Myślę,że warto go jeść nie tylko od święta. Wbrew pozorom nie jest trudny w wykonaniu. Ja nie dodałam żadnych bakalii, ale jak najbardziej(...)dwie części. Zawinęłam w folię i włożyłam je na 3 godziny do zamrażarki. Teraz masa serowa. Do misy miksera włożyłam miękkie masło, wsypałam cukier puder i cukier wanilinowy. Sernik z tą ilością cukru jest nie za słodki. Jeśli wolicie słodszy, to możecie dosypać jeszcze z pół szklanki. Cały czas miksując, dodawałam po jednym żółtku. Następnie stopniowo dodawałam twaróg
potrawyregionalneteż inne moje przepisy na serniki bez pieczenia: Sernik z truskawkami czy też sernik na zimno z galaretkami , pomarańczowy sernik na zimno z bezami , czy najlepszy sernik na zimno Kolorowy sernik na zimno z wiśniami na kruchym spodzie jest w wersji mini, na tortownicę 18 cm: Składniki: 350 g serek homogenizowany, (może być waniliowy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKocham serniki! Najlepsze smaki dzieciństwa to te pyszne serniki z dodatkiem rodzynek, które dla mojego pokolenia były swego czasu rarytasem. Wiem, że trudno to sobie teraz wyobrazić, ale tak było… Teraz czasy się zmieniły, smaki też… Wracam często do tych starych sprawdzonych przepisów, ale szukam też nowych inspiracji. Przepis na sernik karmelowy znalazłam w książce
UgotujmyTo.plWymyśliłam więc sobie sernik na zimno, z tego co akurat miałam pod ręką. Ciekawa byłam, co z tego wyniknie i okazało się, że wyszedł... po prostu fantastyczny! Chyba najlepszy sernik na zimno jaki jadłam! Czasem z takich improwizacji powstają najlepsze pomysły :) SKŁADNIKI: (tortownica 21 cm) Spód: 1 op czekoladowych Hitów 50 g masła Masa serowa: 750 g twarogu(...)zaczęła tężeć - należy ją podgrzać), wymieszać, całość dodać do masy serowej. 6. Masę serową wyłożyć na ciasteczkowy spód. Na wierzch ułożyć kuleczki w czekoladzie. Odstawić do lodówki. 7. Gdy sernik stężeje, łyżką nałożyć na kuleczki tyle galaretki, żeby się przykleiły do masy serowej. Odstawić do lodówki na kilka minut. Zalać resztą galaretki (gdyby od razu wylać całą galaretkę - kuleczki
Kto ugości moich gości?Prosty, łatwy i szybki do przygotowania delikatny Sernik z malinami z lekkim posmakiem cytrynowym. Kwaskowe maliny oraz skórka z cytryny świetnie kontrastują ze słodyczą sernika. Składniki: 500 g sera twarogowego z wiaderka (najlepszy ser wiaderkowy 1 kg z Piątnicy) 150 g cukru 3 jaja 2 łyżki mąki pszennej skórka otarta z 1 cytryny (wyszorowanej i sparzonej) 125 g malin(...) lekko opadnie) . Wyjąć z formy po dokładnym ostudzeniu (nożem przejechać wzdłuż krawędzi tortownicy, gdyby sernik przywarł do boków formy) . Udekorować odrobiną cukru pudru i zostawionymi malinami. Sernik najlepszy jest w dniu pieczenia. * Każdy piekarnik grzeje inaczej i okazuje się często, że temperatura którą ustawicie na pokrętle różni się od temperatury w piecu. W przypadku mojego piekarnika
Moja DelicjaNajlepszy sernik jaki dotychczas upiekłam. Powstał bardzo spontanicznie, bo najpierw kupiłam w Kauflandzie twaróg w promocji, więc postanowiłam upiec "jakiś" sernik. Później kupiłam w Lidlu mrożone maliny w promocji, więc powstał zamysł, że będzie sernik z malinami. Zaś w trakcie przygotowywania kruchego spodu postanowiłam dodać jagody, które miałam kupione już w sezonie :-) Sernik wygląda rewelacyjnie
Passions hobbies lifeczasie piekarnik lekko uchylić i pozostawić sernik do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu sernik wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Sernik najlepszy jest po całej nocy spędzonej w lodówce. Sernik można zamrażać. Jeżeli nie odłożymy ciasta na dekorację, sernik można przystroić polewą z gorzkiej czekolady. Smacznego! seromak_mojprzepisna.pl seromak_mojprzepisna.pl seromak_mojprzepisna.pl
moj przepis naserem... Można długo, uwierzcie mi :) Ale z czasem człowiek nabiera ochoty na coś innego. A, że nigdy nie piekłam sernika, to podjęłam to wyzwanie. I wygrałam! Upiekłam najlepszy sernik na świecie :) Jak mi nie wierzycie, spytajcie mojego męża :) [Tutaj mąż, potwierdzam] Potrzebujemy: 1 kg sera twarogowego 6 jajek 6 łyżek mąki 1 1/3 szklanki cukru 4 łyżki masła
Marder&Marder Manufacturenajlepszy sernik to taki, który jest wilgotny i kremowy. Musi rozpływać się w ustach. Musi być czymś więcej niż zwykłym ciastem z twarogu. Ma być jak połączenie najlepszego ciasta z najlepszym deserem. Ma być tak dobry, że aż chce się jeść wolniej, aby dłużej rozkoszować się każdym jednym kęsem. Mam nadzieje, że będzie Wam smakował :) Składniki(...)razu na wcześniej podpieczone i wystudzone ciasteczka, natomiast do drugiej części dodajemy 300 g masy kajmakowej i dokładnie miksujemy do połączenia się składników i wylewamy na masę serową. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut w 170 stopniach, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy przez 75 minut. Po upływie tego czasu piekarnik wyłączamy i zostawiamy
Plate of Joyrozpływającego się w ustach sernika. Po jego skosztowaniu chyba zawsze będę piekła serniki z dodatkiem sera mascarpone. Zdecydowanie był to jeden z najlepszych serników jakie jadłam w życiu. Jak widzicie na zdjęciach - sernik nie opadł, ani trochę! Niedługo już Święta Wielkanocne, może ktoś z Was skorzysta z tego przepisu? Gorąco polecam! Dla kogo: dla tych, którym tradycyjne
Mania Wypiekaniametodzie pieczenia sernika dowiedziałam się od koleżanki będąc na warsztatach kulinarnych. Ania zachwycała się sernikiem pieczonym w otwartym piekarniku więc i ja postanowiłam spróbować. To najlepszy sernik jaki do tej pory upiekłam - wysoki, puszysty, zwarty i o podobnej konsystencji do pianek - jest niesamowicie puszysty! Upiekłam go już kilka razy i zawsze wychodził idealnie. Po rozcięciu ciasta widać wręcz prześwity
Gotowanie i blogowanieUwielbiam serniki, ale ten jest po prostu rewelacyjny! Gdyby odbyło się losowanie na najlepszy sernik na świecie, za tym podniosę w górę obie łapki! Większość zna i ceni smak tiramisu: biszkopty aromatyzowane kawą i amaretto, przekładane delikatnym kremem z mascarpone i kakao. Pyszne - prawda? A jeśli dodać do tego idealnie kruche ciasto i aksamitną, waniliową warstwę serową
6nieboChociaż ten sernik piecze się bardzo długo, to efekt jest wart czekania. Jest to najlepszy sernik jaki do tej pory upiekłam. Składniki: Na masę: 60 dag sera z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego, 25 dag serka mascarpone, 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu, 2 łyżki mąki pszennej, ½ cukru waniliowego, 1/3 szklanki śmietany kremówki
Nie tylko w kuchni