choć w tej chwili nie mogę nawet patrzeć na jedzenie, nawet słodkie, Wam chcę zaproponować sernik, który nas swoim smakiem niedawno zupełnie obezwładnił. To zdecydowanie jeden z najlepszych serników, jakie jadłam! Idealnie kremowy, gładki, delikatny. Słodko-waniliowy, z kwaśno-cierpkim musem żurawinowym. Kiedy tylko zobaczyłam go na Moich wypiekach wiedziałam, że muszę taki zrobić. Uwielbiam świeżą żurawinę(...)czekam wiosną, tak zimą żurawina jest moim zdecydowanym faworytem. Świetnie komponuje się z miękkimi, słodkimi ciastami ucieranymi, rewelacyjnie pasuje do drożdżowego, a i z sernikiem tworzy wyjątkowo zgrany duet. Próbowałam tego połączenia wcześniej, a sernik Doroty wygląda po prostu obłędnie. Musiałam go zrobić. Nie zwlekałam długo, i bardzo się z tego cieszę, bo, jak pisałam wcześniej, oczarował
Pożeraczka, czyli raz adobrzecelebrować najlepiej, jak potrafię. Komputer poczeka... Mimo wszystko, po zjedzeniu jednego kawałka tego sernika odczułam nieodpartą potrzebę natychmiastowego podzielenia się przepisem. Dlaczego? Bo jest to, bezsprzecznie, najlepszy sernik, jaki zdarzyło mi się jeść! Nie chwalę się i nie popadam w samozachwyt - to zupełnie obiektywna opinia, potwierdzona przez współkonsumentów. Krem kasztanowy z pewnością nie nadaje się do wyjadania
Pożeraczka, czyli raz adobrzejest! :D Tym razem dogodziłam jej fantastycznym sernikiem kokosowym, jakiego tu do tej pory jeszcze nigdy nie było. Delikatne kakaowe ciasto pokryte kremową, rozpływającą się w ustach serową masą zachwyca wszystkich wielbicieli słodkości! Jest to jeden z tych serników , po którego kawałek każdy sięgnie z przyjemnością. Śmiem twierdzić, że jeden z najlepszych serników jakie robię! Ha! :D Jest idealnym pomysłem
Ostra na Słodkokilka lat temu na blogu White Plate i był to jeden z najlepszych serników, jakie jadłam. W mojej rodzinie wzbudził kontrowersje ze względu na słony spód, który niestety nie posmakował domownikom. Zmodyfikowałam więc trochę przepis i tak powstał pyszny, dosyć "ciężki" kremowy sernik na kruchym, mocno orzechowym spodzie ze słodką kajmakową polewą i chrupiącymi płatkami migdałów
Zawsze głodna!rocottę (wiem, bo sprawdziłam), ale nie więcej jak ¼ całości. - Najlepszy do sernika gotowanego jest twaróg tradycyjny, nie z wiaderka. Masa wyjdzie gęsta, zwarta i bardzo kremowa. - Budynie muszą być bardzo dokładnie rozpuszczone w mleku, inaczej w masie serowej będą grudki. - Zamiast ciasta półkruchego można użyć herbatników (popularne petitki), otrzymamy sernik bez pieczenia. - Do masy serowej, jeżeli ktoś lubi, można(...)dodać bakalie. - Sernik można zrobić bez przekładania, używając tylko ciasta na spód. - Masą serową można również przełożyć biszkopt. - Sernik można przygotować w formie tortu. Sernik gotowany – najlepszy w swoim gatunku. Ciasto bardzo kruche i delikatne. Masa kremowa i wilgotna. W wersji świątecznej dodatek bakalii będzie dodatkowym atutem. Gorąco polecam na święta… i nie tylko. Smacznego. Inne przepisy
mojewypiekiinietylkoJeden z najlepszych serników jakie jadłam! Fantastycznie pomarańczowy dzięki dyniowemu pure, aromatyczny dzięki wanilii, cynamonowi gałce muszkatałowej, aksamitny, kremowy i delikatny dzięki... kremowym serkom kanapkowym apetina :) Można powiedzieć, że to taki trochę oszukany sernik, bo bez prawdziwego twarogu, ale gwarantuje że nikt się nie pozna, bo smak jest tak rewelacyjny, że jedyne pytanie jakie nasuwa się podczas jego jedzenia
DefinicjaSmakuIdealny, rozpływający się w ustach sernik nowojorski w wersji bezglutenowej. Prosty i szybki do przygotowania, a efekt po prostu niewalający. Jeden z najlepszych serników jakie jadłam. Koniecznie spróbujcie. Inspirację znalazłam na blogu Moje wypieki. SKŁADNIKI: spód: 70 g rozpuszczonego masła 140 g pełnoziarnistych bezglutenowych ciastek ( np. Multicereale Nutrifree ) Masa serowa: 900 g zmielonego twarogu ( użyłam twarogu śmietankowego Piątnica(...)uzyskania gładkości. Masę serową wylej na schłodzony spód i wyrównaj powierzchnię. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Na dolnej półce piekarnika połóż duże naczynie żaroodporne i napełnij je wrzątkiem. Wstaw sernik. Po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 110 stopni i piecz jeszcze przez ok. 50 minut. Piekarnik wyłącz i powoli uchylaj stopniowo drzwiczki. Sernik ostudź. Przygotuj polewę: śmietanę wymieszaj
Kuchnia bezglutenowaDawno nie było u mnie sernika, a że był czas „napadu” na Biedrę zaopatrzona w zapasy tofu zrobiłam chwaląc się (a co!) najlepszy sernik w mojej wegańskiej przygodzie. Jest bezglutenowy, masa „serowa” jest pomiędzy czekoladową kruszonką, a wieńczy go czekoladowy mus, w którym zanurzyłam śliwki- Misiek, który dotychczas twierdził, że nie jestem w stanie podrobić
greenscarfzrobić pierwsze ciasto z truskawkami w tym roku... wybór padł na sernik na zimno, prostszego przepisu nie znajdziecie... a jak dla mnie nie dość, że najprostszy to jeszcze najlepszy sernik na zimno!!!SKŁADNIKI: 1 kg sera zmielone, 1/2 laski wanilii, 2 żelatyny fix deserowe, 2 galaretki truskawkowe, ok. 20 truskawek, 1/2 paczki okrągłych biszkoptów. Przygotowanie
Aga w kuchnimogłam zrobić zdjęć! Bo zanim złapałam aparat, to sernika już nie było! Ale w końcu udało się! Zdjęcia są i mogę podzielić się z Wami przepisem na najlepszy sernik! Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru pudru 1 jajko 0,5 kostki masła/margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego(...)piekarnik mocno przypieka, to można piankę podpiec z 8-10 minut i dopiero potem zwilżyć pędzelkiem piankę, posypać wiórkami i piec pozostałe 5 minut). Zostawić na blacie do wystygnięcia. Najlepsze jest świeże, nieschłodzone w lodówce. 4. Smacznego
dobra gospodyni dom wesołym czyninajlepszych serników, jakie jadłam. Nie opada, co jest jego dużym plusem. Szybko znika w głodnych brzuszkach i można go jeść i jeść i jeść. Ja uwielbiam pieczenie ciasta w domu, gdy w całym mieszkaniu unosi się niesamowity aromat ciasta. Trudno nam często się powstrzymać i nie kroić jeszcze ciepłego ciasta, szczególnie jak to jest szarlotka lub sernik. Mi, zapach
Mieszam w Garnkunajlepszy sernik nowojorski, jaki do tej pory jadłam Delikatny, jedwabiście kremowy i bardzo wilgotny…. Zastanawiałam się czy nie podać go z jakimiś owocami czy polewą czekoladową ale to tylko zepsułoby jego smak. Ten sernik nie potrzebuje żadnych dodatków, bo jest idealny :)! Najważniejsze o czym trzeba pamiętać przygotowując go, to że WSZYSTKIE składniki muszą być w temperaturze pokojowej
UgotujmyTo.plDziś skromnością nie będę grzeszyła i powiem, że to jeden z najlepszych serników, jakie jadłam :) Pierwsze miejsce nadal zajmuje sernik królewski mojej Babci (a propos - muszę poprosić Babcię o przepis). Ale wracając do mojego wypieku: smak rewelacyjny - nie za słodki, delikatny, po prostu niebo w gębie. A dodatek ciastek Oreo i czekolady.....mmmm.... Jeśli jeszcze Cię nie przekonałam
Domowa Cookierenka Agizimno z owocami. Wyciągnęłam przepis na sernik na zimno jaki robiła moja babcia gdy byłam dzieckiem i postanowiłam w akcji wziąć udział :-) Powiem Wam, że to chyba najlepszy sernik na zimno jaki kiedykolwiek jadłam :-) oj tak! zdecydowanie... Na potrzeby weekendowej akcji dodałam owoce (babcia nie dawała). Wy możecie też dodać rodzynki, wyłożyć spód tortownicy biszkoptami, połączyć to wszystko
Czary - gary w kuchniDziś mam dla Was przepis na prawdziwy obłęd! Jeden z najlepszych serników jakie robię i jakie jadłam! Połączenie chrupiących orzechów zatopionych w karmelowym kremie z kremową, mleczną czekoladą, delikatną serową masą i kruchym ciastem tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć! Jest to jeden z tych serników, który zawsze znika pierwszy i po którego dokładkę zawsze wszyscy sięgają
Ostra na Słodko