na udka z kurczaka - 500 przepisów

Pieczone udko kurczaka z Rösti 212

nasze placki ziemniaczane, jednak ziemniaki do Rösti podgotowuje się przed tarciem. Takie ziemniaczane Rösti może służyć jako dodatek do wszelkiego rodzaju dań mięsnych Ja podałam je do pieczonego udka kurczaka. Pieczone udko kurczaka z Rösti ze szpinakiemi i duszonymi pomidorami 2 udka z kurczaka podgotowujemy w osolonej wodzie. Obsuszamy ręcznikiem papierowym. Smarujemy 1 łyżką musztardy z chili i imbirem(...)delikatnie oliwą. Na papierze układamy również połówki pomidorów koktajlowych. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni i pieczemy 15 minut. aż się wszystko przyrumieni. Wykładamy na talerz pieczone udko kurczaka z Rösti wraz z pomidorami, oraz lekko duszonym szpinakiem z solą i czosnkiem. Możemy przygotować również sos na bazie majonezu i jogurtu z dodatkiem czosnku i szczypiorku. The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone udka kurczaka 195

udka kurczaka  majeranek  jarzynka  2 zabki czosnku 3 liscie laurowe polowka jablka oliwa  rekaw do pieczenia  Mieso myjemy i osuszamy  Na rece wylewamy oliwe i kazde udko smarujemy nia  Posypujemy jarzynka i majerankiem  Wkladamy do rekawa i do srodka wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek, liscie laurowe i pokrojone w cienkie plasterki jablko

Klaudynkowa kuchnia
Udka kurczaka duszone w piwie z musztardą i miodem / Chicken thighs stewed in beer with mustard and honey 317

Połączenie piwa, musztardy i miodu nadaje mięsu niezwykły aromat i wspaniały smak, któremu trudno się oprzeć nie jednemu smakoszowi. Składniki - 1 kg udek kurczaka - 1 średnia cebula - szklanka jasnego piwa - 2 łyżki miodu - 2 łyżki ostrej musztardy - sól, pieprz - szczypta pieprzy cayenne - szczypta zmielonego kminku  - olej do smażenia Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe(...)mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas.  Z góry dziękuję. Wykonanie Udka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W głębokiej patelni rozgrzać olej i podsmażyć udka kurczaka z obu stron na brązowy kolor. Cebulę posiekać i dodać do udek pod koniec smażenia. W osobnym naczyniu przygotować sos – wymieszać ze sobą piwo, miód, musztardę, pieprz cayenne i kminek

Świat Smaku
Roladki z udek kurczaków z pieczarkami. 215

Składniki: 5 udek z kurczaka wytrybowanych 20 dkg pieczarek 1 cebula 2 kromki chleba tostowego Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, Olej i masło do smażenia. Udka z kurczaka przeciąć wzdłuż i wytrybować kości, doprawić. Cebulę i pieczarki  pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć  na maśle z dodatkiem oleju. Z chleba tostowego odciąć skórki i miąższ, rozdrobnić w malakserze. Przesmażone

Kulinarny karnet Christophera
Udka kurczaka w sosie majonezowo - ketchupowym 191

Proste w wykonaniu danie, idealne na codzienny obiad. Dzięki długiemu marynowaniu mięso zyskuje podczas pieczenia niezwykły aromat, kruchość i soczystość. Składniki - 1 kg udek z kurczaka - ½ szklanki majonezu - ½ szklanki ketchupu - przyprawa do kurczaka - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem(...)zamieszczoną poniżej. Dla Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas.  Z góry dziękuję. Wykonanie Udka umyć i osuszyć. Majonez i ketchup wymieszać, dodać przyprawę do kurczaka ( wedle uznania ), przyprawić solą oraz pieprzem, dolać ¼ szklanki wody i wymieszać. Udka przełożyć do sosu, wymieszać aby dokładnie pokrył mięso i odstawić do lodówki

Świat Smaku
Udka kurczaka w porterze 178

ciemnym piwie i dodatkiem ziol jest znakomity.Udka sa bardzo soczyste .Kurczaka w ten sposob przygotowywal Alexander Herrmann w programie TV "Topfgeldjäger".Przepis jest niezwykle prosty i latwy,a jedyna trudnosc to usuniecie kosci z udek.Koniecznie wyprobujcie ten przepis,a odkryjecie na nowo smak kurczaka.Skladniki na 4 porcje:4 udka kurzetymianek,oregano lub majeranek sol,pieprzpiwo PorterWykonanie:mieso umyc,osuszyc

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pałki i udka kurczaka w marynacie jogurtowej 259

nóżek kurczaka. Dziś w lżejszej odsłonie, bo w marynacie na bazie jogurtu. Stopień ostrości zależy tylko od Was. Ale mogę zapewnić, że aromat świetny! Składniki: 5 porcji pałek kurczaka 5 porcji udek 200 ml jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 2 łyżki słodkiego sosu chili 3 łyżeczki curry 1 łyżeczka chili 2 łyżeczki brązowego cukru sól, pieprz Wykonanie: Porcje kurczaka umyć(...)osuszyć. Udka ponacinać.  Składniki marynaty połączyć dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Do marynaty włożyć mięso i dokładnie je obtoczyć w marynacie. Przykryć i wstawić do lodówki na min. 2 godziny, by mięso dobrze przeszło marynatą. Wyjąć porcje kurczaka z marynaty i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec w temperaturze 180 st.C przez ok 45-50 minut

Pasja Smaku
UDKA KURCZAKA Z MAKARONEM I WARZYWAMI 219

Udka inaczej...czyli podane z makaronem i warzywami. Pycha!Składniki:4 podudzia kurczaka1 brokułgarśc fasolki szparagowejpól puszki groszku konserwowego3 marchwie10 dag makaronu rurki4 łyżki sosu sojowego2 szklanki bulionusól, pieprz, słodka papryka,zioła prowansalskieWykonanie:Podudzia z kurczaka gotujemy w bulionie warzywnym. Razem gotujemy obrane marchwie. Ostudzone podudzia obieramy. Na patelnię wrzucamy rózyczki brokuła, wlewamy sos sojowy i bulion. Dokładamy pokrojone

Z Majeczką w kuchni
Udko z kurczaka otulone papryką 198

Lubię ,, zwariowane ,, gotowanie. Planuję jedno- potem robie drugie. Wyjęłam górne udka by je udusić z młodą kapustką. Potem okazało się, że kapusty jest więcej niż mi

Buniabaje w kuchni
udka z przyprawą kurczak z kiełkami... 181

Składniki: 2 sztuki uda kurczaka, 2 łyżki masło klarowane, 2 łyżeczki vegeta, 1 opakowanie przyprawy kurczak z kiełkami Royal Brand, 4 szklanki woda,2 małe papryczki

W Mojej Kuchni Lubię
Udka kurczaka po hiszpańsku – pełny obiad z jednej blachy 296

odpowiednio wilgotne, skórka przypieczona, a z całości nie wytapia się zbyt wiele tłuszczu. Co najważniejsze –one naprawdę mają bardzo dobry smak, w przeciwieństwie do mięsa kurczaka karmionego sztuczną paszą. Udka kurczaka osuszamy papierowymi ręcznikami i oczyszczamy z luźnych kawałków skórki i błonek, ze zbędnych fragmentów kości. Pomarańczę turlamy, dociskając ją dłonią do blatu, przecinamy w poprzek na pół(...)wędzonej papryki, łyżeczkę soli, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, skórkę otartą ze sparzonej wrzątkiem cytryny i 3 łyżki oliwy z oliwek. Wszystko razem dokładnie mieszamy i w miksturze macerujemy udka kurczaka – minimum 3 godziny, najlepiej jak w przypadku mięsa z kością – całą noc. Ziemniaki i pomidorki myjemy, zostawiamy je w skórkach. Ziemniaki kroimy na ćwiartki wzdłuż, jak na duże rustykalne

Karo in the Kitchen
Udka z kurczaka marynowane w soi 181

Udka z kurczaka marynowane w soi, lekko słodko kwaśne. Udka z kurczaka na ostro, pyszne i aromatyczne. Zachęcam do ich przyrządzenia! Marynowanie kurczaka to podstawa. Polecam marynować mięso przez conajmniej 2 godziny, idealnie przez noc w lodówce. Podałam kurczaka z sałatką z kaszy (przepis na sałatkę jutro) i jogurtem. Udka z kurczaka Składniki: 5 udek z kurczaka(...)świeżego imbiru, utarty 3 ząbki czosnku, przeciśnięty przez praskę 1 łyżka winnego octu 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki miodu sól i czarny pieprz do smaku Udka z kurczaka opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Wymieszaj wszystkie składniki na marynatę w pojemnej misie. Dodaj mięso. Wymieszaj tak aby całe mięso było pokryte marynata. Przykryj szczelnie folią i odstaw

codojedzenia
Kurczak z pieczarkami i groszkiem 170

natknęłam się na ten przepis to wydał mi się ciekawy, ale jak już go przygotowałam przeszedł moje oczekiwania, okazał się rewelacyjny. Do przepisu potrzeba 500 g udek kurczaka bez kości i skóry. Mnie taka ilość wyszła gdy zluzowałam ponad kilogram udek (chyba 1,2 kg udek kurczaka). Jak luzować udka (czyli usunąć kości) można znaleźć na YouTube, lub próbować samemu(...)przepisie udka nie muszą być idealnie zluzowane. Składniki: 2 łyżki oliwy 500 g udek kurczaka bez kości i skóry 50 g surowego boczku 300 g małych pieczarek 1 duża cebula 250 ml bulionu 1 łyżeczka octu z białego wina 50 g mrożonego groszku mąka do posypania natka pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki obrać, cebulę i boczek pokroić w kostkę, mięso

Mama Gotuje
Udka kurczaka faszerowane kaszą gryczaną 244

Chyba najpopularniejszym farszem do udek kurczaka są usmażone z cebulą pieczarki. Ja proponuję farsz zrobiony z kaszy gryczanej. Udka najpierw trzeba wyluzować czyli usunąć z nich kości. Nie jest to takie trudne jak się wydaje, wystarczy tylko dobra instrukcja i trochę cierpliwości. Trzeba tylko uważać, żeby nie przeciąć skóry. Jak wyluzować udka kurczaka można znaleźć np. TUTAJ . Ja zostawiłam końcówkę(...)kostki, żeby nie trzeba było ją dodatkowo spinać. Składniki: 3 udka kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku boczek wędzony - według własnych preferencji ½ szklanki kaszy gryczanej sól pieprz 1 liść laurowy papryka ostra i słodka oregano bazylia wykałaczki Wykonanie: Kaszę ugotować z liściem laurowym, liść usunąć z ugotowanej kaszy. Udka wyluzować, skropić oliwą, natrzeć papryką, solą i pieprzem, odstawić do lodówki

Mama Gotuje
szybkowar-uda kurczaka w sosie pieczarkowo-porowo-pietruszkowym... 162

Składniki: udka kurczaka 4 duże, przyprawa Pesto Peperroncino Royal Brand 3 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, curry Liście suszone Royal Brand 2 łyżki, papryka słodka mielona Royal Brand 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, masło 1 łyżka, pieczarki 1/2 kg, por 1 duży, woda 2 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana gęsta 3 łyżki, woda 3 szklanki, natka pietruszki 1 pęczek(...)przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku z olejem rzepakowym wymieszać paprykę, pieprz, kucharka, rozkruszyć liście curry i natrzeć dobrze udka kurczaka, schować do lodówki na kilka godzin do szybkowara dodać 1 łyżkę masła i zeszklić pokrojone pory z pieczarkami włożyć z marynatą udka kurczaka, wlać wodę 2 szklanki, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu

W Mojej Kuchni Lubię