Powoli zbliża się koniec karnawału i przed nami najsłodszy dzień w roku – Tłusty Czwartek. W związku z tym u nas
To co kochamNie wyobrażam sobie karnawału bez faworkowych róż! Odkąd pamiętam, Mama zawsze takie robiła, a ja zawsze zachwycałam się nimi. Sama robiłam je wiele razy, wypróbowując
To co kochamW starym zeszycie mojej Mamy od zawsze był przepis na te ciasteczka. Mama nauczyła się je robić na ówczesnych warsztatach kulinarnych
To co kochamPyszna przekąska serowa, którą bardzo często przygotowuję nie tylko na przyjęcia. Latem serem żółtym z majonezem i czosnkiem faszeruję małe pomidorki lub układam
To co kochamPo świętecznym menu przyszła pora na karnawałowe przekąski. Moja propozycja jest błyskawiczna, prosta do wykonania i bardzo smakowita. W sam raz
To co kochamSzybka przekąska, nie tylko sylwestrowa, z łososia wędzonego i kolorowych pikli. Składniki: • 200 g łososia wędzonego • 4 ogórki konserwowe • 1/2 słoiczka dyni marynowanej • cytryna
To co kochamW ten Sylwestrowy wieczór życzymy wszystkim sympatykom bloga ToCoKocham magicznego i szczęśliwego wejścia w Nowy 2014 Rok. Aby ten nadchodzący rok był jeszcze
To co kochamPrzekąsek karnawałowych ciąg dalszy. Tym razem zdrowe czipsy serowe z dodatkiem cukini i marchewki. Krążki jako samodzielna przekąska idealnie wpasują się w nastrój
To co kochamJest karnawał i jest pyszna przekąska karnawałowa! Kula serowa w formie dipu z krakersami jest bardzo popularna w USA. Moja siostra Anya
To co kochamW starej gazecie Domowe przysmaki z 1996 roku znalazłam przepis na węzły żeglarskie. Bardzo mnie zaintrygowały, bo prezentują się okazale. Po upieczeniu
To co kocham„Gdy uderzył wielki dzwon, Objął w świecie pączek tron. Król przez wszystkich ukochany, Piękny, pulchny i rumiany, W brzuszku wprawdzie miał on
To co kochamWprawdzie mamy obecnie hiszpański klimat i śniegu nie widać, lecz jednak trwa zima. A jak zima, to musi być ciasto Śniegowiec. Oczywiście ma
To co kochamZ pewnością wszyscy jedli lub znają sałatkę Gyros, która nosi też czasami nazwę Kebab. Można by powiedzieć, że jest to przepis
To co kochamTaka francuska koperta wypełniona nafaszerowaną pieczarką może być świetną przekąską imprezową, dodatkiem do czerwonego barszczu, wykwintną przystawką lub samodzielną kolacją. Smaczny farsz jajeczny przyjemnie chrupie
To co kochamMam zaszczyt przedstawić Wam najlepszą bezę, jaką kiedykolwiek jadłam. Słodycz bezy wysuszonej na zewnątrz, mokrej i ciągnącej w środku, została zneutralizaowa przez kwaskowy
To co kocham