Wczoraj były chwile radości, a dziś jest czas, żeby się chwalić:) Jakiś czas temu na blogu mogliście oglądać banerek zachęcający do oddawania na mnie głosów w
Kraina Tysiąca SmakówSama nie wiem, co mam napisać o tym cieście, bo wiecie, łatwo jest pisać, że coś jest "och i ach", a ten sernik jest taki trochę
Kraina Tysiąca SmakówLucynka to jedno z moich ulubionych ciast. Już sama nazwa mi się ciepło kojarzy, choć nie mam pojęcia skąd się wzięła. W każdym razie taka się
Kraina Tysiąca SmakówAch ten rabarbar :) Chodził za mną i chodził, aż wreszcie dopadł mnie w sklepie... a że miałam upiec ciasto, to tak wyszło... i miało być z
Kraina Tysiąca SmakówSerniki na zimno przez długi czas były moją zmorą :) Najprostszy na świecie, a jednak ciągle coś mi z nimi nie wychodziło... raz jakoś źle dodałam żelatynę
Kraina Tysiąca SmakówCytrynowe ciasto ucierane Bardzo łatwe i szybkie ciasto, a jednocześnie delikatne, lekkie i pysznie cytrynowe :) Ucieramy składniki we właściwej kolejności, przekładamy do keksówki i już. Ciasto
Kraina Tysiąca SmakówLucynka na blogu już gościła, choć w trochę innej wersji (zobacz: Lucynka ). Opowiadałam Wam, że to moje ulubione ciacho do kawy, choć jego przygotowanie nie jest
Kraina Tysiąca SmakówListopad był dla mnie podły. Co prawda jeszcze się nie skończył, ale jestem przekonana, że teraz już będzie lepiej. Właściwie to wolę myśleć, że już grudzień
Kraina Tysiąca SmakówChciałabym udowodnić Wam i sobie, że nawet nie mając niezliczonej ilości foremek, można zrobić coś z niczego ;) Mam ambitne plany z kółek (wyciętych szklankami i kieliszkami
Kraina Tysiąca SmakówLebkuchen - niemieckie, mięciutkie pierniczki - tak wyglądają na "surowo" bez lukru, polewy itp. Lebkuchen to pierniczkowe "last minute". Powinny być miękkie już następnego
Kraina Tysiąca SmakówBiszkopt na majonezie z masą makową Bardzo lubię ciasta przygotowane z dodatkiem majonezu - zawsze są puszyste i mięciutkie, bardzo delikatne. Choć majonez w cieście w pierwszej
Kraina Tysiąca SmakówMałe kanapeczki z okrasą z makreli to fajna przystawka na imprezę :) Dawno, dawno temu, można powiedzieć, że w zamierzchłych czasach, odbył się finał konkursu BlogerChef. Wśród
Kraina Tysiąca SmakówJajka zapiekane w szynce z żółtym serem i szczypiorkiem Jajka zapiekane w szynce bardzo ładnie prezentują się na stole, dlatego są idealne na wielkanocne śniadanie. Podałam
Kraina Tysiąca SmakówJajka faszerowane awokado Jakoś do tej pory awokado nie robiło na mnie specjalnego wrażenia, więc kiedy siostra wymyśliła, żeby faszerować nim jajka, jakoś nie podeszłam do
Kraina Tysiąca SmakówJeśli mam ochotę na ciasto z owocami najczęściej jako "bazę" wybieram ciasto jogurtowe lub właśnie na majonezie. Miny osób, które jedzą to drugie są
Kraina Tysiąca Smaków