na pierogi - 3500 przepisów (strona:92/234)

Bezglutenowe krokiety z kapustą i grzybami 152

wigilijnego barszczu. Bułka tarta Nutrifree nie chłonie tłuszczu przez co krokiety są cudownie chrupiące z zewnątrz i mięciutkie wewnątrz. Polecam Wam gorąco :) SKŁADNIKI: 100 g Mixu do makaronów i pierogów Nutrifree  3 jajka  300 g mleka (zwykłe(...)ryżowe)  3 łyżki oleju  Szczypta soli  400 g ugotowanej kapusty z grzybami   Bułka tarta – Pangratatto Nutrifree  Olej do smażenia Mix do makaronów i pierogów zmiksuj z 2 jajkami, mlekiem, olejem i solą. Odstaw na kwadrans. Na dobrze rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Ugotowaną kapustę z grzybami zmiksuj blenderem i posmaruj naleśniki. Dokładnie zawiń. Przygotowane

Kuchnia bezglutenowa
Smakowite wakacje 237

Powróciła codzienna rutyna ale smakowite wspomnienia pozostały. Zapraszam Was dzisiaj na foto rajd po sudeckich pysznych miejscach, relację z wizyty w jednej z praskich knajpek oraz ze smakowania mazurskich pierogów. Wędrowaliśmy z dzieciakami dzielnie po górach późnym popołudniem lądując w okolicznych miasteczkach.  Pierwszym z nich była Szklarska Poręba. Jedliśmy wówczas w Restauracji Krokus . Jedzenie było smaczne(...)jedną noc, za to wybrać się do koleżanki na Mazury, nad samo jezioro Śniardwy. Zaprosiła nas na chrzciny swojej malutkiej córeczki. Przy okazji odkryliśmy wspaniały pensjonat Okartówka oraz pierogi z nadzianiem ze szczupaka, podawane w Restauracji Toscana w Orzyszu :) Pojadłam, pozwiedzałam i prawie wypoczęta wróciłam do pracy gdzie roboty huk!!! Miłego i smacznego weekendu Wam życzę

Dzieje kuchennej Wiewióry
ART&FOOD BAZAR NA STARYM KLEPARZU 168

ryby z Morza Śródziemnego – wina ekologiczne – lokalny browar – kuchnia wegetariańska – słodycze wegańskie – hummus/ falafel i arabskie przekąski – rozgrzewające zupy i ręcznie lepione pierogi z domowym farszem i wiele innych propozycji(...)sposób było wszystkiego spróbować na miejscu, ale można było kupić do domu! I ja tak właśnie zrobiłam, a wieczorem przy oglądaniu 1 odcinka MasterChef rokoszowałam się pysznymi, pomidorowymi pierogami. PODSUMOWUJĄC: Fajna akcja! Przyznaję, że nie mogę się doczekać kolejnej, która już w październiku ( będzie mnóstwo dań z grzybami! ) i mam nadzieję, że następnym razem będzie jeszcze więcej zapełnionych stoisk

Ostra na Słodko
Niech cię Zakole – dzień drugi na Ziemi Dobrzyńskiej - część II 201

Można tez było skorzystać z noclegu w sadzie ;) Podczas kolacji, mieliśmy możliwość spróbowania kilku dań przygotowanych przez Panie z Koła Gospodyń Wiejskich Jagna. Faćkę, gugiel, pączki ziemniaczano – dyniowe, pierogi z faćką. Czy wszyscy wiemy co jedliśmy? Ja bym nie wiedziała :) - teraz(...)już wiem. Faćka to po prostu lebioda, komosa.  Ale faćka to również regionalna potrawa przygotowana z kaszy, faćki czyli komosy i dodatków. W tym przypadku był to pęczak. Pierogi były z faćką, czyli z komosą/lebiodą. Gugiel to babka ziemniaczana. Pączki ziemniaczano – dyniowe wpisane są na Listę Produktów Tradycyjnych. Natomiast za Faćkę i gugiel , Panie Grażyna Jędrzejewska

królestwo garów
Domowe pierogi z jagodami i serem 136

Czytałam gdzie ostatnio o cieście na pierogi Andrzeja Polana. Postanowiłam zrobić(...)próbę i niestety muszę przyznaż, że jest lepsze od mojego. Zawsze myślałam, że moje jest najlepsze a tu proszę pomyliłam się. Z ciastem super się pracuje a pierogi po ugotowaniu pyszne są. Jeśli macie jagódki to może się skusicie na takie danie na piątek ? Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
LENIWE PIEROGI 194

kopytka, czyli w romby. Pierogi wrzucać na lekko osolony wrzątek i gotować do wypłynięcia. Maliny rozgnieść widelcem i wymieszać z jogurtem. Sos wyłożyć na talerz, na nim ułożyć pierogi. Całość oprószyć cynamonem i karmelem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu

Kuchnia w opałach
"Gotuj z dzieckiem" - recenzja ilustrowanych kart z przepisami 136

samodzielnie (lub z pomocą) przygotowały - moja Córcia jest tu świetnym przykładem, bo zawsze jak ze mną pierogi lepi to po ugotowaniu je tylko te, które sama zlepiła :) kształtu pieroga to te jej jeszcze nie mają, ale farsz w środku ma :) Co ważne - dzieci uczą się, że jedzeniem można się bawić, ale jednocześnie uczą się szacunku do jedzenia! Główna

Kolorowy Przepisownik
Słodkie przekąski na spacer 196

więcej przepisów na ciastka zapraszam tutaj>>>> Pierogi drożdżowe z jabłkami XXL To ostatnio hit naszych podróży. Lila często wspomina, że na placyku jadła pyszne pierogi z jabłkami. Robiłam je ostatnio z trzy razy! Ciasto drożdżowe, a w środku niespodzianka - jabłko starte na grubych oczkach z cynamonem. Muffiny Robi się je błyskawicznie, wystarczy wymieszać składniki

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Knedle z truskawkami 191

nierzadko również na początku szkoły. Jak dla mnie są szybsze do wykonania niż pierogi,a do tego w przypadku nieco kanciastych truskawek, które niekoniecznie dobrze komponują się w pierogach, tutaj ich obły kształt ukrywa się w cieście idealnie. Oczywiście, jeśli lubicie, możecie owoce dodatkowo doprawić np cukrem czy cukrem waniliowym, ja jednak preferuję jako nadzienie same owoce

Mieszam w Garnku
Konkurs Tygodnika Zamojskiego - dania i desery z serem białym 181

przepisy wysłane na konkurs to: Pasta z makreli i twarogu Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem ruskim z domową przyprawą do sera białego Pasta twarogowa z krakersami Francuskie pierogi z kaszą i serem Sernik na kruchym spodzie (Sernik królewski) Sernik na zimno z truskawkami A oto nagroda sponsorowana przez Tygodnik Zamojski oraz Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Krasnymstawie

Ciastka - domowe słodkości
Splendid dumplings I 238

powtórzyć ta procedurę. sos:  Wymieszaj składniki ze sobą, gotowe :) przygotowanie pierogów: Ciasto rozwałkować na placeki o grubości ok. 2-3 mm. Jesli robimy duże pierogi wykrawamy kółka wielkości 8 cm. Mniejsze ok 5 cm. Każdy krążek napełniamy  wybranym  nadzieniem i sklejamy. Gotowe pierożki układamy na wyścielonej papierem do pieczenia naczyniu do gotowania

Lajtkraft food intolerance
Drożdżowe kieszonki z jabłkami 158

Wyglądem do złudzenia przypominają pierogi :) Są proste do zrobienia, a przy tym bardzo smaczne. Tym razem poszłam trochę na łatwiznę i aby przyspieszyć wyrób tych bułeczek postanowiłam użyć gotowych, prażonych jabłek ze słoika. Zaoszczędziłam sporo czasu, a efekt zadowolił nie tylko moje podniebienie :) Te urocze drożdżowe kieszonki, po brzegi wypełnione jabłkowym nadzieniem będą idealną przekąską lub drugim śniadaniem(...)wykrawamy kółka o średnicy ok. 10 cm. Na każdy krążek nakładamy 1-2 łyżki nadzienia (jabłka wymieszane z rodzynkami), brzegi smarujemy mlekiem, a następnie zlepiamy je (jak przy robieniu pierogów). Każdą sklejona kieszonkę, a w zasadzie jej sklejony brzeg nacinamy na głębokość ok. 0,5-1 cm tworząc coś na kształt grzebienia. Bułeczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia

MyCookBook.pl
Mini calzone z mięsem mielonym i pieczarkami 199

część ciasta na grubość około 0,5 cm i wycinamy koła miseczką o średnicy 15 cm. Krok 6 Na ciasto nakładamy farsz i sklejamy pieroga. Krok 7 Układamy pierogi na blaszce posmarowanej tłuszczem. Smarujemy wierzch rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni (góra, dół) przez 20 minut. Smacznego   Można podawać z sosem pomidorowym. function load

Coś bym zjadła
Barszcz wigilijny wg Aleex 182

wigilijnym stole nie może zabraknąć czystego barszczu z czerwonych buraków. Ja uwielbiam ten barszcz z dodatkiem uszek, ale smakuje równie dobrze z rumianymi pierogami lub krokietami. Już w tamtym roku prosiliście mnie o mój przepis na barszcz. Wówczas nie zdążyłam, w tym roku podaję go trochę wcześniej, abyście wszystko mogli przygotować sami – od zakwasu począwszy, na czerwonym barszczu skończywszy(...)cukrem. Dodać obrane ząbki z całej główki czosnku. Barszcz zostawić na kilka godzin, aby naciągnął – w tym czasie nabierze koloru i smaku. 5. Podawać z uszkami lub z pierogami. Smacznego. Uwaga: * gotując suszone grzyby na farsz do uszek, odlewam ½ litra wody, w której się gotowały. W ten sposób otrzymujemy wywar grzybowy; *jeśli podgrzewacie barszcz, nie dopuśćcie do zagotowania, straci

W mojej kuchni
Pierogi pieczone z nadzieniem sojowym 137

Już jakiś czas temu publikowałam na blogu przepis na pieczone pierogi (z soczewicą- przepis tu ) Dziś nieco inne, równie pyszne! Składniki na ciasto: 30 dag mąki 3 dag drożdży 1 łyżka cukru ¼ szklanki mleka 2 jajka 3 łyżki masła Sól do smaku 1 żółtko do smarowania Składniki na nadzienie. 1 szklanka soi 1 cebula Sól do smaku Pieprz(...)zmielić. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju z pomidorów. Wymieszać wszystkie składniki, dodać drobno pokrojone pomidory i przyprawy do smaku i jeszcze raz wymieszać starannie. Wykonanie pierogów: Drożdże utrzeć z cukrem, rozprowadzić letnim mlekiem i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie połączyć z mąką, wbić jajka, dodać roztopione masło , posolić do smaku, dokładnie wyrobić i odstawić

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania