na herbatnikach - 3423 przepisów (strona:40/229)

SERNIK " LION" ( BEZ PIECZENIA ) 170

moim stole, w zeszycie i w zamrażalniku na "wiele lat " :D Ah no i sernik bardzo równo kroi się. Po prostu jest przepyszny :). Polecam <3  SKŁADNIKI: Spód: herbatniki kakaowe 250 gram masło 120 gram  Masa I: ryż preparowany 1 i 1/2 kubka mleko 1/4 szkl. mleka  czekolada mleczna 200 gram Masa II: twaróg chudy(...)szkl. mleko 3/4 szkl. Wierzch: masa krówkowa 4 łyżki (np. gostyńskie) mleko 100 ml. kakao ekstra ciemne 2-3 łyżki orzechy ziemne posiekane 2/3 szkl.  METODA: Spód: Herbatniki zmielić w blenderze, robocie lub utłuc wałkiem na miał. Masło rozpuścić i ostudzić. Dodać do herbatników i wymieszać ( powinna powstań konsystencja mokrego piasku ). Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia

Kuchnia Paulettes
ROMANTYCZNY SERNIK MALINOWY ( BEZ PIECZENIA ) 159

piekarniku. Jest także lekko kwaskowy, orzeźwiający w sam raz na ciepłe dni albo na chłodne dni, aby komuś nagle zrobiło się przyjemniej :)  SKŁADNIKI: spód blacha 24x24 cm. : herbatniki kakaowe lub pełnoziarniste 300 g. margaryna 160 g. masa serowa: twaróg chudy 500 g.  mleko w proszku odtłuszczone 1/2 szkl.  śmietana kremówka 30 % 200 ml. maliny mrożone(...)miód 3/4 łyżki sok z cytryny 3 łyżki galaretka truskawkowa 2 op. + woda 700 ml. żelatyna 6 łyżeczek + 70 ml. METODA: Spód: Blachę wyłożyć pergaminem. Herbatniki umieścić w malakserze i drobno je zmiksować. Masło roztopić i odstawić do ostygnięcia. Dodać do herbatników i wymieszać. Spód ciasteczkowy wysypać na blachę. Dobrze ubić szklanką, aby powierzchnia była zbita

Kuchnia Paulettes
Czekoladowo śmietankowe ciasto 168

czekoladowa jest mega czekoladowa. Polecam! ;) Składniki: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 150 g czekolady gorzkiej 65 g cukru pudru 3 łyżki mleka ok 250 - 300 g herbatników Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Do ubitej śmietany stopniowo dodajemy serek i na wolnych obrotach dalej ubijamy, aż masy się(...)połączą. Czekoladę (100g) rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej. Studzimy. Masę dzielimy na 2 części (jednej musi być mniej) do mniejszej części wlewamy czekoladę (schłodzoną!) i mieszamy. Wykładamy keksówkę herbatnikami. Następnie wylewamy masę ciemną, wykładamy na nią herbatniki, masę jasną i znowu herbatniki. Roztapiamy 50 g czekolady i ostudzoną polewamy wierzch ciasta. Ciasto chłodzimy przez noc. Smacznego

Gotuj z Agnes
Rafaello Siostry Anastazji 177

żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 300 gramów masła 250 gramów wiórków kokosowych (zostawić trochę do posypania wierzchu) 4 paczki herbatników 1 szklanka adwokata lub spirytus do smaku (u mnie bez alkoholu) W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną(...)budyń Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu Na końcu dodać kokos i adwokat lub spirytus Na desce położyć papier do pieczenia... ... na nim rozłożyć jedną paczkę herbatników (100 gramów)... ... nałożyć masę kokosową... ... i przykryć paczką herbatników Ułożyć tak cztery warstwy Na wierzch rozprowadzić pozostały krem i posypać kokosem Schłodzić w lodówce Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Cytrynowiec 376

wystudzony budyń. Masę budyniową wyłożyć na biszkopt, schłodzić w lodówce. Cytrynowa pianka: 1 galaretka cytrynowa 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru + sok z 1/2 cytryny cukier puder herbatniki (około 20 sztuk) Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Połączyć z tężejącą galaretką, cały czas miksować. Wyłożyć na masę budyniową(...)nią herbatniki, wstawić do lodówki. Sok z cytryny rozetrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, lukrem posmarować herbatniki. Gotowe ciasto ponownie włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
PRALINY POMARAŃCZOWE Z DAKTYLI I ORZECHÓW LASKOWYCH 149

zmie­lić ręcznie blenderem na kle­istą masę. W razie potrzeby dodać odrobinę wody, aby uzyskać gładką masę bez grudek i aby wszystko ładnie połączyć ze sobą. Herbatniki zmielić nie zbyt dokładnie w malakserze, lub ręcznie tłuczkiem lub innym narzędziem. Dodać do gotowej masy daktylowej i wymieszać dłońmi. Lekko(...)wać ku­lecz­ki z masy, można ob­to­czyć je w orze­chach lub zmielonymi herbatnikami ( ja użyłam herbatników). Prze­cho­wy­wać w lo­dów­ce do kilku

Calzonella.com
Ciasto Kinder Country 395

biała, prażona pszenica i herbatniki, to wszystko czego potrzebujecie aby wykonać ten przysmak:) 5 godzin 1 blaszka składniki: 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 250 g herbatników 2 mleczne czekolady 2 białe czekolady 3 szklanki prażonej pszenicy z miodem wykonanie: Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 200 ml śmietany kremówki ubić. Dodać mascarpone i wystudzoną czekoladę. Wsypać(...)prażonej pszenicy i pomieszać łyżką. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pozostała kremówkę ubić na sztywno. Dodać do niej przestudzoną czekoladę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Układać na nim herbatniki obok siebie. Nałożyć na nie masę białą, przykryć ponownie herbatnikami. Wylać masę z mleczną czekolada i udekorować prażoną pszenicą. Ciasto schłodzić w lodówce (ok. 3 godzin). Podawać zimne

Ania i Marcin gotują
Ciasto kinder Country bez pieczenia 157

szklanki płatków typu Kangus/orkiszu ekspandowanego/ryżu preparowanego Masa ciemna: 200 ml śmietanki kremówki 30-36% śmietan-fix (opcjonalnie) 1 gorzka czekolada (100g) 1 mleczna czekolada (100g) Dodatkowo: 250 g herbatników  1 szklanka płatków typu Kangus/orkiszu ekspandowanego/ryżu preparowanego do posypania Przygotowanie: Masa jasna: Rozpuścić białą czekoladę, najlepiej zrobic to w mikrofalówce, należy jednak uważać by jej nie przypalić(...)czekoladę, a na końcu płatki. Wymieszać.  Masa ciemna: Czekolady rozpuścić. Śmietankę ubić tak samo jak do jasnej masy, dodać przestudzoną czekoladę i dokładnie wymieszać. Na dno blaszki wyłożyć herbatniki, następnie jasną masę, znów herbatniki, ciemną masę i wierzch ciasta posypać płatkami. Ciasto wstawić do lodówki, aby stało się stabilne, a herbatniki nasiąkły. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Kubanka 367

kawy 2-3 łyżki amaretto 1/2 tabliczki czekolady Ostudzoną kawę mieszamy z alkoholem i nasączamy tą mieszanką biszkopt. Na biszkopt wykładamy masę z nutellą, a na niej układamy warstwę herbatników, którą smarujemy dżemem i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.  Żelatynę zalewamy mlekiem, a gdy napęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a następnie(...)mieszamy z ostygniętą żelatyną i wykładamy na herbatniki. Wierzch posypujemy startą czekoladą i wkładamy do lodówki najlepiej na kilka godzin

Cynamonowe szczęście
Sernik zebra 135

dynią w roli głównej zapraszam do dziewczyn : Ani , Alicji , Karoliny . Jeśli chcesz do nas dołączyć napisz proszę w komentarzu lub oznacz zdjęcie na instagramie #akcjadyniowa.   Spód: 100 g. herbatników (u mnie typu petitki) 100 g. masła Masa serowa: 1 kg. sera białego trzykrotnie zmielonego 5 jajek 0,5 szklanki oleju 1 szklanka cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)łyżka mąki pszennej 1 puszka masy krówkowej 1 szklanka  puree z dyni 3 łyżki kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spód: Herbatniki pokruszyć ręcznie lub w malakserze, masło roztopić. Masło dodać do pokruszonych ciastek i wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, na to wysypać herbatniki z masłem, uklepać dokładnie i wstawić do lodówki by masło stężało. Masa serowa

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kanapka cytrynowo śmietanowa 171

cytrynowe 2 szt woda wrzątek 400 ml sok z cytryny 3 łyżki plasterki cytryny do udekorowania kanapeczki   Wykonanie:   Formę prostokątną wykładam folią aluminiową i kładę na dno herbatniki kakaowe dosyć szczelnie. Galaretki rozpuszczam w 400 ml wrzątku i zostawiam do ostygnięcia, dodaje do niej sok z cytryny. Śmietanę ubijam na sztywno, wlewam ciurkiem chłodnawą galaretkę i mieszam(...)powstają grudki ). Przelewam masę cytrynową na herbatniki, na wierzch kładę następną warstwę herbatników i wstawiam do lodówki do stężenia. Następnego dnia można śmiało kroić małe kanapeczki

Różowa kuchnia
Sernik z musem brzoskwiniowym 127

smak i lepszą konsystencję niż tradycyjne twarogowe. Na spód można właściwie użyć dowolnych ciastek, które dają się pokruszyć. Sernik piekłam w tortownicy o średnicy 27 cm. Spód: 250 g herbatników 100 g masła 1/3 szklanki mleka Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g sera mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka(...)waniliowego Mus: brzoskwinie z jednej puszki (puszka = 850 g) 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody 1/2 szklanki zalewy z brzoskwiń Dodatkowo: masło do wysmarowania formy Spód: Masło rozpuścić. Herbatniki dokładnie pokruszyć w malakserze. Połączyć z masłem i mlekiem. Jeśli herbatniki nie chcą się połączyć, można dodać trochę mleka (w zależności od tego jakich ciastek używałam, czasem potrzebowałam

Bullio
Blok 146

dużo wafli,  herbatników, bakalii.   Składniki: Blok jasny: 1 kostka margaryny  1 szklanka cukru 3 łyżki mleka 250 g mleka w proszku herbatniki, wafle, bakalie Do mleka i cukru  dodajemy margarynę i rozpuszczamy.  Następnie dodajemy mleko w proszku,  herbatniki, wafle i bakalie. Blok czekoladowy: 1,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mleka(...)kostka margaryny 2 łyżki kakao   mleko w proszku herbatniki Do mleka z cukrem dodajemy margarynę i gotujemy. Następnie  w mleku rozpuszczamy margarynę  i mleko w proszku.  Mleka w proszku dodajemy tyle,  żeby masa była dość gęsta. Prostokątną blaszkę wykładamy folią. Na nią wykładamy najpierw jasną masę,  a później kakaową.  Blok schładzamy

Pyszności Słodkości
Deser czekoladowy z mascarpone 735

mlecznej czekolady 100 g herbatników 1 kieliszek malibu Sposób wykonania: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przestudzoną dodajemy do serka mascarpone i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Herbatniki rozkruszamy na drobne kawałki. W pucharku/ szklance na przemian układamy herbatniki, które nasączamy odrobiną malibu (około 1 łyżeczki), następnie krem i herbatniki. Smacznego

Smaki Natalii
Pyszne ciasto z colą i masą herbatnikowo-orzechową :-) 671

posmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą blaszki.  Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu biszkopt nasączamy colą.  MASA: -150g  zmielonych herbatników np. szkolne -150g zmielonych orzechów włoskich -150g margaryny lub masła -120g cukru pudru -200ml  coli  Orzechy włoskie oraz herbatniki mielimy na bardzo drobno(...)zalewamy 200ml coli, i mieszamy. Odstawiamy na chwilę. Następnie w osobnej misce miksujemy na jednolitą masę margarynę w temperaturze pokojowej,  i dodajemy do niej po łyżce masy z herbatników i orzechów. Na koniec dodajemy cukier puder. Wszystko dokładnie miksujemy na jednolitą masę, i wykładamy na nasączony wcześniej biszkopt. Wyrównujemy.   MASA ŚMIETANOWA: -500-600 ml śmietany

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku