muffiny - 9030 przepisów (strona:234/602)

Babka piaskowa 110

6 całych   jajek 1 szklanka cukru cukier wanilinowy kostka margaryny 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do

Humanistka w kuchni
Dzień tarty uważam za otwarty 97

Dziś ciąg dalszy przepisów na tarty... Przepis na ciasto na tartę jest już na moim blogu...dziś wariacje na temat wypełniania tart.. tarta z truskawkami

Humanistka w kuchni
Tarta z rabarbarem i truskawkami 170

ciasto: 20 dag mąki zwykłej 5 dag mąki krupczatki pół kostki margaryny 2 -3 łyżki cukru pudru 2 żółtka szczypta soli nadzienie: 30 dag truskawek 20

Humanistka w kuchni
Tarta kremowo-truskawkowa z czekoladą 99

  Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. nadzienie: 1 serek homogenizowany naturalny  (400 g) 2 szklanki truskawek 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny

Humanistka w kuchni
Tarta dietetyczna 131

Ta czekoladowa tarta to wariant dietetyczny. ciasto: 3 żółtka i 1 jajko   pół szklanki mąki kukurydzianej   9 łyżek otrąb owsianych   3 łyżki słodzika

Humanistka w kuchni
Tartalettki z jagodami i kremem waniliowym 153

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie: 1,5- 2 szklanek jagód 1 serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru

Humanistka w kuchni
Tartalettki jagodowe 126

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie:  2, 5 szklanki jagód 1 serek mascarpone 250 g 4 łyżki cukru pudru

Humanistka w kuchni
Tartalettki czekoladowe 152

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie: 1 serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady

Humanistka w kuchni
Zupa bagienna, czyli zielono mi 151

Przepis autorstwa Nigellii Lawson. 50 dag  mrożonego groszku 1 cebula 1 litr bulionu z drobiu lub warzyw 1 opakowanie mozzarelli (125 g) Cebulę kroimy w

Humanistka w kuchni
Ciasto z rabarbarem 127

To szybkie i pyszne ciasto z owocami. Mi najlepiej smakuje z dodatkiem jagód lub wiśni, ale ponieważ nie jadłam tej wersji jeszcze z rabarbarem postanowiłam spróbować

Humanistka w kuchni
Botwina z dzieciństwa 120

Botwina to jeden ze smaków mojego dzieciństwa. I w sumie w tym roku po raz pierwszy zrobiłam ją sama… do tej pory wpraszałam się do mamy

Humanistka w kuchni
Sos jogurtowo-pomidorowy 139

100 g jogurtu naturalnego   2 łyżki ketchupu lub koncentratu pomidorowego   sól, pieprz, pomidory suszone Jogurt naturalny mieszamy z dwiema łyżkami ketchupu lub 1.5 łyżki

Humanistka w kuchni
Sos jogurtowo-bazyliowy 145

100 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku  kilka gałązek bazylii sól, pieprz, czubryca zielona Bazylię siekamy nożem, dodajemy sól. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut

Humanistka w kuchni
Szaszłyki drobiowo-warzywne 158

Lato w pełni, a więc czas na grilla. Tym razem w wersji elektrycznej. Niestety. Proponowane szaszłyki można jednak przygotować także na tradycyjnym grillu ogródkowym, na patelni

Humanistka w kuchni
Szybki deser z truskawkami 177

Z serii najprostsze pomysły są najlepsze... truskawki 20 dag   200 ml śmietany 30%   4 łyżki cukru pudru   dowolne dekoracje Truskawki myjemy i kroimy

Humanistka w kuchni