muffiny - 9030 przepisów (strona:230/602)

Słoneczne babeczki brzoskwiniowe 172

Muffinki, to wspaniałe babeczki na każdą okazję. Dziś proponuję ich brzoskwiniową wersję. Upiekłam ją w związku z niespodziewanym wyjazdem. Babeczki były idealną słodkością na tą okazję. Znikły równie szybko, jak się je przygotowuje. Polecam tą wersję z brzoskwiniowymi kawałeczkami w środku. Muffinki są dzięki owocowym dodatkom mięciutkie i wilgotne. Składniki: Na około 12 sztuk babeczek 2 połówki brzoskwiń w lekkim

Słodkie okruszki
Mirabelkowo-migdałowe muffiny 84

migdałów. Wlewamy do formy muffinowej- jeśli nie chcemy natłuszczać blachy, przydatne będą papilotki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 ° C i czekamy ok 25 min. Zanim wyjmiemy muffiny z piekarnika warto sprawdzić jakimś dźgulcem czy ciasto jest upieczone i w razie potrzeby piec dłużej. Bierzemy ulubioną filiżankę, zaparzamy dobrą herbatkę [np. białą malinową], na talerzyku umieszczamy muffina i odrobinę powideł

les mirabelles
Jaglana panna cotta, giełda staroci i antyków 153

wanilii) z wodą i zagotuj. Następnie wrzuć kaszę jaglaną, cukier i gotuj do miękkości. Wszystko zblenduj, dopraw do smaku sokiem z cytryny. Masę przelej, najlepiej do silikonowej formy na muffiny (lub innych małych, silikonowych) i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po wyjęciu polej sosem i gotowe. Sos: zblenduj truskawki, zagotuj, dodaj mąkę kukurydzianą, dokładnie wymieszaj, znów doprowadź(...)into water and bring to the boil. Next add millet, sugar and cook until soft. Blend all, season to taste with lemon juice. Place the mixture in a silicone muffin pan (or another small silicone bakeware) and keep it in the fridge for at least 2 hours. After taking out, pour over with the sauce. Sauce: blend strawberries, bring

Qlinarnie i Qlinarnie
Domowa kolorowa masa cukrowa 3187

Przepis na domową masę cukrową pojawił się na blogu kilka miesięcy temu i bardzo się cieszę, bo z Waszych komentarzy i ilości odwiedzin mogę powiedzieć, że

Ciastkozercy
Mufinki z tuńczykiem i cukinią 177

Mufinki, powszechnie wszystkim znane kojarzą się na słodkością, deserami, ... ale można zrobić z nich  smaczną i prostą przekąskę w dodatku z aromatycznym tuńczykiem w środku. Składniki : 150 gr mąki pół puszki tuńczyka w sosie własnym 4 jajka 200 gr cukinii pozbawionej miąższu pestkowego 1 mała cebulka po około 1 łyżce siekanego koperku i szczypiorku 1 płaska łyżeczka proszku(...)dużej łyżki na co kładę po ok pół łyżeczki odsączonego z sosu tuńczyka z puszki co z kolei znów przykrywam 1 dużą łyżką ciasta. Na samą górę każdej mufinki kładę resztę czyli ok 1/4 startego parmezanu i piekę w piekarniku ok 20 minut w 200oC. Podałem z gruszką z cynamonem

Mechanik w kuchni
Muffiny z hershey cookies'n'creme 190

truskawki Przepis: W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki. W drugiej misce łączymy wszystkie mokre składniki. Następnie dodajemy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy.  Przygotowane ciasto na muffinki przekładamy do papilotek, które umieszczone są w formie do pieczenia muffinek do 2/3 ich wysokości. Muffinki wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy

Emcia Pichci
Bułeczki Like a Lord 103

Bułeczki w kilku wariantach pojawiały sie już na ciastkożercach: te na śniadanie można znaleźć tu , a tu wytrawne do piwa lub na przystawkę. Dziś puszyste drożdżowe

Ciastkozercy
Mufinki piernikowe z kremem serowo - miodowym 122

Choć nie jestem fanką pierników, to muszę przyznać, że mufinki piernikowe są wyjątkiem. Wilgotne, korzenne ciasto z porcją kremu serowo - miodowego, smakuje obłędnie.       Ciasto piernikowe 2 jajka 1 1/4 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mleka 4/3 szklanki cukru 1/4 kostki margaryny 2 łyżki powideł 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu 1 łyżeczka sody(...)wysokości. Piec 25 minut w temperaturze 170 C. Do serka dodać miód i dokładnie rozmieszać, następnie dodać śmietan fix. Gotową masą za pomocą  rękawa cukierniczego ozdabiać wystudzone mufinki. Na samym końcu przyozdobić kolorowymi drażetkami

Jadło i czytadło
Zupa marchewkowa z kolendrą 322

Dzień bez zupy to dzień stracony.  To chyba najlepiej oddaje mój stosunek do pachnących, rozgrzewających, chętnie przeze mnie jadanych (paradoksalnie również latem) zup. Tym razem

Humanistka w kuchni
Chocolate chip cookies 201

Moje słoiki na ciastka od pewnego czasu świecą pustkami dlatego stwierdziłam, że to dobry moment, żeby zrobić małe zapasy :) Dziś obiecane amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady

Ciastkozercy
Bigos tradycyjny 459

Bigos to niezwykle pracochłonne danie, dlatego zawsze przygotowuję go z większej ilości składników i mrożę. Na obiad na ostatnią chwilę albo kolację na ciepło jak znalazł

Humanistka w kuchni
Tarta ze szpinakiem 189

Proste, szybkie i smaczne to chyba najlepsza rekomendacja dla tarty ze szpinakiem. 2 opakowania ciasta francuskiego 400-500 g szpinaku w liściach mrożonego lub świeżego 200

Humanistka w kuchni
Cupcake czekoladowo-truskawkowe 162

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Humanistka w kuchni
Suflet serowy 168

Suflet serowy robiłam po raz pierwszy. Okazało się, że pierwszy raz może być obarczony sukcesem. Suflet pięknie wyrósł i smakował wybornie - szczególnie w takim towarzystwie :-) 2

Humanistka w kuchni
Ciasteczka u Eleni's 129

Kolejnym ciasteczkowo-babeczkowym miejscem w Nowym Jorku, które odwiedziłam po Billy's ( co, gdzie, kiedy? ) był sklep w klimatycznym (naprawdę!) centrum handlowym Chelsea Market. W Eleni

Ciastkozercy