Dzisiaj zapraszam na cupcakes o smaku migdałowym, idealny smak i wygląd ;-) Ciasto babeczek waniliowych wykonać z ciasto z tego przepisu . Do ciasta dodać 80 g prażonych
Humanistka w kuchniOwsianka budyniowa czy budyń owsiany? Nieważne jak ją nazwiemy, ważne jaka jest pyszna! Chyba każdy uwielbiał w dzieciństwie gorący, słodki budyń waniliowy, polany sokiem malinowym domowej
Chocolate Muffin Blognich zapomniała, żeby ich nie zmarnować wzięłam się za muffimy. Z podanego przepisu wychodzi 12 14 muffin. Są naprawdę pyszne, polecam. :-) Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 90 g cukru 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 dojrzałe banany rozgniecione na miazgę Sposób wykonania: W jednym
Na słodko lub wytrawniewypadku oczywiście jest foremka, ale jeżeli macie ochotę, na biszkoptowe babeczki, ciastem możecie wypełnić foremki na muffiny, które później będziecie mogli nadziewać czekoladą. Wyjdą pysznie! Polecam :)" Składniki: 135 g masła 115 g cukru pudru 2 jajka łyżka mleka łyżka ekstraktu waniliowego 120 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka kakao 2 łyżki śmietanki 30% 100 g czekolady Sposób przygotowania: Miękkie
Słodkie PrzyjemnościPlażowe babeczki Kolejną wakacyjną propozycją są babeczki z obowiązkowym zestawem narzędzi plażowych dla maluchów :) Proste babeczki waniliowe z czekoladą i orzechami w środku ozdobiłam pokruszonymi herbatnikami
Ciastkozercyserii muffinek z czekoladą :) Idealna śniadaniowe muffiny , pasujące do porannej pracy i kubka zimnego mleka ... mniam :) ***Muffiny cytrynowe*** - 2 szkl. mąki pszennej - pół szklanki roztopionego masła - pół szklanki cukru - 250g jogurtu naturalnego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru waniliowego - sok z połówki cytryny - skórka otarta z połówki cytryny - szczypta soli - 2 duże jajka ( 3 mniejsze ) -cztery
ciemna strona patelniCiasto na Niedzielę Składniki na 36 muffin : 4 jajka 350 g ksylitolu ( można zastąpić cukrem) Kłos - Pol 250 g mąki pszennej + 1 łyżka do wymieszania czekolady 3 łyżki błonnika kakaowego( można zastąpić kakao ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 15 g 1 szklanka mleka 300 g masła(...)nadal miksując. Dodajemy roztopione masło i już mieszamy łyżką. Czekoladę kroimy drobno i obsypujemy 2 łyżkami mąki i dodajemy do reszty składników. Do formy od muffin wkładamy papilotki i napełniamy je ciastem tak do połowy. Pieczemy w 170 stopniach 25 minut. Polewa : Rozpuszczamy czekoladę gorzką w kąpieli wodnej i polewamy ostudzone muffinki. Rozpuszczamy białą
Różowa kuchniaJuż są. Wspaniałe jagody Uwielbiam muffiny w kropki. Jagódki nadają się idealnie do roli słodkich kropeczek w smakowitym cieście Składniki: Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 kostki masła (ok 100 g) 1 szkl. jogurtu naturalnego 3 jajka Masło rozpuszczamy i studzimy. Łączmy(...)mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Do papilotek wkładamy po 1 łyżce masy. Wrzucamy jagody. Przykrywamy drugą łyżką masy. Pieczemy w 175 stopniach przez około 30 minut. Ja sprawdzam czy muffiny się już zarumieniły. Wychodzi około 9 muffinek. Artykuł Muffiny z jagodami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plmnie Piątnica) 50g śmietany 18% 50g białej czekolady 3 łyżki domowego cukru waniliowego 1 jajko 2 łyżeczki (10g) mąki pszennej 60g bakalii (u mnie po równo suszone morele, daktyle, rodzynki, kandyzowane wiśnie, orzechy włoskie i migdały) FROSTING 70ml śmietanki 30% 35g białej czekolady Wykonanie: SPÓD - formę na muffiny wyłożyć 9 papilotkami - herbatniki rozdrobnić na piasek, dodać zmielone orzechy, roztopione masło(...)bakalie zalać wrzątkiem, po 10 minutach odcedzić, ostudzić - ostudzone bakalie pokroić na bardzo drobną kostkę, także rodzynki, oprószyć 1 łyżeczką mąki - do miski przełożyć twaróg, śmietanę, jajko, domowy cukier waniliowy oraz 1 łyżeczkę mąki, składniki krótko zmiksować lub wymieszać, np. ręczną trzepaczką - białą czekoladę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce - do masy serowej dodać oprószone mąką bakalie oraz rozdrobnioną
Smakołyki BerenikiJOGURTOWE MUFFINY Z OWOCAMI Składniki na muffiny jogurtowe: ( * szklanka o pojemności 250 ml ) 2 szklanki mąki pszennej tortowej 3/4 szklanki cukru 100 g masła ( lub oleju ) 200 g jogurtu naturalnego 3 jajka 0,5 łyżeczki sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru waniliowego lub ekstrakt waniliowy Dodatkowo: 100 g truskawek(...)waniliowym. Do drugiej miseczki wybić jajka, dodać rozpuszczone przestygnięte masło ( można zastąpić olejem ) oraz jogurt. Wszystkie składniki wymieszać. 3. Truskawki i borówki umyć, osuszyć. Truskawki pokroić w mniejsze kawałki. 4. Wymieszać suche składniki ze składnikami mokrymi. Wystarczy wymieszać łyżką lub rózgą. 5 . Ciasto przekładać do foremek lub papilotek, do wysokości 3/4 foremki. Na wierzchu ułożyć owoce, lekko docisnąć. 6. Muffiny
kolorowotorcikowoZnane i lubiane ciasto bananowe bez mąki w innej odsłonie :) Tym razem jako naleśnik zawinięty w rulonik z pysznym nadzieniem kokosowo-waniliowym. Całkowity czas przygotowania takiego
Chocolate Muffin Blogskładniki (mąka, proszek do pieczenia), a mokre ze sobą (jajka, oliwa, mleko, cukier wanilinowy, cukier cytrynowy, aromat waniliowy, aromat cytrynowy i skórkę z cytryny). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Wlewamy trochę ciasta do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem), a potem dodajemy po łyżeczce
Projekty ze smakiemprzygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a wyciągnięte z piekarnika, jeszcze ciepłe bardzo szybko znikają ;) Składniki (12 muffinów): 1 i 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru (może być pół na pół z domowym cukrem waniliowym) 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki maślanki, kefiru lub mleka 1 jajko 1 łyżeczka rumu, brandy lub likieru
Piąty grzech głównywaniliowego 1 szczypta soli ok. 200 g borówek amerykańskich opcjonalnie: płatki migdałowe kruszonka wykonanie: Mąkę mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia oraz solą. W osobnym naczyniu mieszamy pozostałe składniki. Do suchych składników wlewamy mokre i przy pomocy np. szpatułki lub końcówki od miksera mieszamy. Wsypujemy borówki i krótko mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do wyłożonych papierowymi papilotkami foremek na muffiny. Wierzch
Domowy Smak Jedzeniasofie z kartką i skrzętnie notowałam przepis. Te muffiny mają kilka zalet: mój syn je uwielbia, mój syn już sam je piecze i w wykonaniu są bardzo proste i szybkie. Te, które widzicie na zdjęciach upiekł sam osobiście mój czternastoletni syn Aleks. Ja tylko podpowiedziałam mu aby zamiast ekstraktu waniliowego użyć syropu waniliowego ETERNO, pomysł okazał się bardzo trafny - polecam(...)cukru 2 łyżki kakao 150 g groszków czekoladowych lub posiekanej czekolady (zmieszał kilka smaków czekolady) Składniki mokre: 250 ml mleka 90 ml oleju 1-2 łyżki syropu waniliowego ETERNO 1 jajko Wykonanie: Suche składniki przesiewamy do jednej miski, mokre składniki roztrzepujemy trzepaczką. Potem wystarczy wlać mokre składniki do miski z suchymi składnikami i szybko wymieszać łyżką. Nie musimy przykłada się
Blondynka Gotuje