Jeśli lubicie śniadania w wersji delux, z pewnością przypadnie Wam do gustu ta propozycja. Omlet nie zawiera mąki pszennej, zamiast tego znajdziemy w nim budyń, który
Chocolate Muffin BlogDzisiejsze babeczki pomógł mi zrobić Krzyś (dzięki Krzysiu!), do przygotowania potworków wykorzystałam przepis na proste babeczki waniliowe , do każdej włożyłam po dwie kostki czekolady :) Świetny efekt
Ciastkozercyucieramy na jasną ,puszystą masę. Dodajemy jajka, wbijamy pierwsze - miksujemy, wbijamy drugie - miksujemy, dodajemy ekstrakt waniliowy, skórkę z pomarańczy oraz mak i miksujemy znowu. Na koniec wsypujemy na przemian mąkę i kefir - mieszamy łyżką do połączenia składników. Papierowe papilotki wkładamy do blaszki na muffiny, nakładamy po 1,5 łyżki ciasta i pieczemy w 170 stopniach przez około 20 minut
apetytnapieczeniezwykłe muffiny. Składniki można kupić w każdym sklepie, a ich wykonanie nie zajmie dużo czasu. Ale to nie wszystkie ich zalety. To idealna propozycja na walentynkowy wieczór, ponieważ prawie wszystkie składniki to afrodyzjaki. Składniki 150 g otrębów owsianych 1 dojrzały banan 100 ml mleka lub mleka roślinnego 1 małe opakowanie serka waniliowego light 4 łyżki płatków czekoladowych gorzkich(...)łyżki miodu 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO ½ cm świeżego imbiru Banana blendujemy z mlekiem i miodem. Dodajemy otręby owsiane i serek waniliowy. Mieszamy na jednolitą masę. Jeżeli używamy czekolady, kostki siekamy lub ścieramy na tarce. Imbir siekamy lub ścieramy na tarce na małych oczkach. Do masy otrębowej dodajemy czekoladę, płatki migdałowe oraz wszystkie
My Chcemy JeśćMuffiny mniej więcej trzymają się przepisu Nigelli: Składniki suche : 1,5 szklanki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku 0,5 łyżeczki sody 3/4 szklanki cukru pudru 1 tabliczka czekolady mlecznej Milka (lub groszki/łezki czekoladowe do pieczenia) Składniki mokre: 1 szklanka mleka 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka esencji waniliowej Nadzienie : 12 łyżeczek masła orzechowego Przepis : Składniki suche(...)dokładnie mieszamy całość łyżką. Do formy silikonowej bądź do papilotek nakładamy jedną łyżkę ciasta, jedną łyżeczkę masła orzechowego i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Wierzch możemy posypać kolorową posypką. Muffiny pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200C. Należy pamiętać o tym, aby piekarnik był nagrzany. Smacznego
Emcia PichciMoim zdaniem "Lava cake" to najlepszy deser na świecie. Miękki, wilgotny, mocno czekoladowy... czego chcieć więcej? Z pewnością mniejszej ilości kalorii. W jednej porcji deseru z
Chocolate Muffin Bloginne owoce lub jeśli ktoś lubi może zrobić muffiny z samą kruszonką lub z samymi owocami, a bez kruszonki. Można powiedzieć technika dowolna :) Ciasto drożdżowe: 35 dag mąki 3 łyżki cukru 3 dag drożdży (+ 1 łyżeczka cukru) 1 niepełna szklanka mleka ½ łyżeczki soli 1 jajko 80 dag masła 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka oleju Kruszonka: 70g masła 1/3 szklanki(...)waniliowego ¾ szklanki mąki Dodatkowo: Około ½ kg malin i borówek (ewentualnie same maliny lub borówki) Margaryna do wysmarowania foremek Cukier puder do posypania Zaczynamy od ciasta drożdżowego. Mąkę, cukier, cukier waniliowy i sól razem wsypujemy do głębokiej misy i robimy w nich dołek, do którego wlewamy rozpuszczone masło, mleko, olej i wbijamy jajko. Drożdże mieszamy w kubku razem z łyżeczką cukru
Smakowy Rajmojego K. W ogóle pierwszy raz w moim życiu zrobiłam muffiny nie z paczki. I to dość niestandardowe. I wiecie? Wyszły pyszne! A, że sezon na truskawki wszem i wobec jest otwarty należy z nich korzystać. Na wszystkie sposoby! Składniki: dwie szklanki mąki 3/4 szklanki cukru + dwie łyżki cukru waniliowego prawdziwego pół tabliczki gorzkiej czekolady o zawartości kakao(...)składników suchych dodajemy mokre. Następnie dolewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem i mieszamy całość na gładką masę. Dodajemy powoli białka i mieszamy delikatnie łyżką. Teraz należy przygotować formę na muffiny. Wlewamy po jeden łyżce ciasta do każdej foremki, wkładamy po kilka ćwiartek truskawek i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Tak by truskawki były w środku w formie niespodzianki podczas jedzenia. Tak przygotowane
Mango PapajaBezjajeczne gofry ziemniaczane Karmelowe gofry z ciecierzycy Śliwki w migdałowym cieści e Pudding z chałki Waniliowy sernik z kuskusem z pszenicy kamut Ciasto knedlowe Placuszki z kamutu Potrójnie kokosowe placuszki Sernik z ricotty Makaron c onchiglioni zapiekany w serniczku Twarogowy suflet z tortilli Czekoladowy muffin z ananasem Drożdżowe pierożki z truskawkami Piernikowe babeczki dyniowe Batatowe pancakes Podwójnie czekoladowy omlet
Poranek na słodkopierwsze ciastka na zbliżające się Święta już wymyśliłam ;) Takim muffinom nikt się nie oprze ;) Czekoladowe muffiny Składniki: 20 dag masła 15 dag gorzkiej czekolady 15 dag maki pszennej 6 dag cukru 10 dag kakao 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 6 jajek 25 dag kwaśnej śmietany Przygotowanie: Przygotowujemy kąpiel wodną, w której rozpuścimy masło razem
Lawendowe Niebodwukolorowe, czyli zebra. Przepis wzięłam z tej strony Z podanego przepisu wyszło mi 12 muffin Składniki suche: 280 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 110 g cukru Szczypta soli Składniki mokre: 2 jajka 250 ml mleka 5 łyżek oleju Kilka kropel aromatu waniliowego Dodatkowo: 2 łyżki kakao 2 łyżki mąki Sposób wykonania: W jednym naczyniu wymieszać wszystkie składniki
Na słodko lub wytrawnieBabeczki wiosenne pszczółki Wiosna zbliża się wielkimi krokami dlatego mam dla Was stosowną wiosenną propozycję. Babeczki z pszczółkami spodobają się pewnie szczególnie maluchom. Waniliowe ciasto
CiastkozercyBabeczka w trzech smakach Korzystając z okazji, że w sklepach wciąż jeszcze można dostać świeże truskawki zdecydowałam się na babeczki w trzech smakach - z czekoladowym, waniliowym
Ciastkozercymarcepanu; 130 g rabarbaru; Rabarbar umyć, obrać i pokroić na 0,5 cm kawałki, dodać 1 łyżkę cukru pudru, wymieszać i odstawić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym (lub ekstraktem z wanilli) i solą na puszysty krem. Następnie cały czas ucierając dodawać kolejno po jednym jajku. Na koniec dodać mleko, skórkę startą z cytryny oraz mąkę wymieszaną(...)pieczenia, wymieszać. Do tak przygotowanej masy dodać starty na tarce o grubych oczkach marcepan, wymieszać. Na koniec dodać odsączony rabarbar i ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 190 st.C przez około 15-20 minut. Upieczone muffiny wystudzić. Lukier: około 2 łyżeczki soku z rabarbaru (który został po odsączeniu pokrojonego rabarbaru); 25 g cukru pudru
In my kitchen