Klasyczny omlet waniliowy ze słodziutkim kremem czekoladowym :) Czasem tylko tyle trzeba, aby poniedziałkowy poranek nie był taki straszny jak go malują :) Zamiast serka wiejskiego możecie wykorzystać
Chocolate Muffin Blogcukier waniliowy; Marchew obrać i zetzeć na tarce o grubych oczkach. Do marchwi dodać jajka, olej, cukier, wanilię i wymieszać. Do oddzielnej miski przesiać przez sito mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i przyprawy, wymieszać. Suche składniki wsypać do składników mokrych i krótko razem wymieszać (tak, aby się tylko połączyły). Formę do pieczenia muffinów wyłożyć papilotkami, które należy wypełnić(...)serka typu Philadelphia (u mnie z Piątnicy); 2 łyżki cukru kryształu; 1 łyżka cukru waniliowego; Schłodzoną śmietankę ubić z cukrami prawie na sztywno, dodać serek i ubijać, aż krem wyraźnie zgęstnieje (nie za długo, bo można śmietanę przebić i się zwarzy). Gotowym kremem udekorować muffiny, wierzch posypać startą czekoladą
In my kitchenPyszne naleśniki budyniowe o smaku waniliowym - są inne niż te przygotowane na mące pszennej - bardziej delikatne. Środek wypełniłam twarożkiem wymieszanym z truskawkową odżywką białkową od mocnysklep.pl
Chocolate Muffin BlogDwa składniki, a tyle radości! Waniliowa odżywka białkowa + naturalny serek homogenizowany = przywołanie smaku Danonków z dzieciństwa! Nie przesadzam. Smakują identycznie. Aż boję się pomyśleć jakie pyszne
Chocolate Muffin Blogdonuty-kilka korków od wina lub kilka kulek z folii aluminiowej+forma na muffiny 2 szklanki mąki pszennej trotowej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cynamonu 3/4 szklanki maślanki 2 jaja, roztrzepane 2 łyżki masła, roztopionego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki jagód (mogą być mrożone) (opcjonalnie) kolorowa posypka cukrowa NA POLEWĘ: ok.1/2(...)rondelku, odstaw do ostygnięcia. Kiedy będzie już chłodne, dodaj do mieszanki jaj i maślanki, wymieszaj. Wlej ekstrakt waniliowy. Połącz suche składniki z mokrymi, dodaj jagody. Przygotuj formę na donuty-wysmaruj ją olejem. Jeśli masz tylko formę na muffiny(wysmaruj ją olejem) + wysmaruj korki od wina olejem i postaw je na środku każdego wgłębienia(wlewając masę na donuty
Gotowanie to kochaniemalinowo-czereśniowe! Wierzch przyozdabia kruszonka, dzięki czemu babeczki stają się jeszcze smaczniejsze. Wypróbujcie koniecznie te malinowo czereśniowe muffiny ze słodką kruszonką! Psst.. Idealnie nadają się na grilla :) Składniki : 210 g maki 125 g cukru 3 jajka łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka szklanka malin pół szklanki wydrylowanych czereśni Kruszonka(...)samym początku do miski wbijamy jajka, zalewamy je mlekiem i mieszamy. Dodajemy ekstrakt waniliowy i wszystko mieszamy. W drugiej misce ucieramy masło z cukrem, następnie dodajemy masę jajeczną i mieszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, które dosypujemy do wcześniej wymieszanej masy. Na blaszkę do muffin wyłożonej papilotkami wylewamy ciasto do połowy wysokości. Następnie dodajemy kilka świeżych malin i zalewamy
Słodkie Przyjemnościtrójkątnymi oczami, ale my tym razem obchodzimy to święto na słodko ^^ my i halloweenowo ozdobione muffiny. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka pół szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia cały cukier wanilinowy ok. połowę buteleczki aromatu waniliowego 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju Przepis: Na początku wsypujemy do miski wszystkie suche składniki czyli : mąkę, cukier(...)proszek oraz cukier waniliowy, łączymy je za pomocą łyżki, a następnie dodajemy mokre (olej mleko i jajka). Wszystko mieszamy łyżką - nie musi być bardzo dokładnie. Następnie wlewamy ciasto do formy wyłożonej już wcześniej papierkami do muffin (lejemy je do 2/3 wysokości, bądź więcej, w zależności od tego, jak wysokie muffiny chcemy uzyskać). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
WeAreCrazycukru 2 łyżki mleka - dowolnego kokosowego, ryżowego, krowiego łyżka masła 2 łyżeczki kakao Sposób przygotowania: Przygotowanie tej babki przypomina robienie muffinów. Jest banalne. Na samym początku do miski wsypujemy obie mąki, kakao, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. W drugiej misce łączymy ekstrakt waniliowy, sok wiśniowy, olej, wodę. Mieszamy, następnie wsypujemy suche składniki i łączymy. Do wymieszanych składników dodajemy
Słodkie Przyjemnościsceptycznie podszedł do pierwszego kęsa, jednak po chwili okazało się, że złudne to wrażenie bo szybko znikały kolejne :) Muffiny z rabarbarem i cukrem pudrem SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 125 g margaryny 2 jajka 250 ml mleka rabarbar (zużyłam jeden długi pęd) cukier puder do dekoracji PRZYGOTOWANIE(...)miski przesypujemy suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy i mieszamy. Margarynę rozpuszczamy, studzimy, mieszamy z jajkami i mlekiem. Do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy. Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. Mieszamy. Przekładamy ciasto do papilotek na muffiny - około 3/4 wysokości. Pieczmy 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Dekorujemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwyraźnym aromatem gorzkiej czekolady. Ważne aby użyć dobrej jakości czekolady i kakao. Muffiny czekoladowe 350g mąki pszennej 100g mąki kukurydzianej 400ml kefiru lub jogurtu naturalnego 160g masła 100g cukru 3 jaja 5 łyżek kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki mleka tabliczka gorzkiej czekolady ekstrakt waniliowy Mąkę przesiać, czekoladę pokroić w kostkę i wraz z proszkiem do pieczenia(...)masło, dodać cukier oraz kakao, gotować, aż cukier się rozpuści, a masa zgęstnieje. Jaja wymieszać z ekstraktem waniliowym oraz kefirem, następnie ciągle mieszając wlewać powoli przestudzoną masę czekoladową. Na koniec mokre składniki połączyć z suchymi*, przełożyć do foremek na muffiny, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 15 minut. * delikatnie mieszamy, w cieście mogą pozostać grudki
Zapiski Młodej ŻonyPyszny, puszysty omlet na budyniu waniliowym bez cukru, i grama mąki pszennej zadowoli osoby, które szukają pomysłu na wartościowe śniadanie. Jako dodatek polecam pyszny krem z
Chocolate Muffin BlogPrzepisów na urocze babeczki nigdy za wiele! Dziś zapraszam na mięciutkie muffinki waniliowe z chrupiącą, owsianą kruszonką i gorącą, płynną czekoladą w środku. Jak zawsze - minimum
Chocolate Muffin Blogciasteczka Oreo, 24 szt mąka pszenna, 1 szkl cukier puder, 1/3 szkl cukier waniliowy, 1 małe opak kakao gorzkie, 1 łyżka proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda, 1/4 łyżeczki mleko, 1/2 szkl jajko, 1 szt olej, 50ml masło orzechowe, 2-3 łyżki Przygotowanie Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami. Ciasteczka Oreo składamy po 2 sztuki. Przekładamy masłem orzechowym i smarujemy wierzch
Gotowanie moimi oczamikonsystencji piasku. Łączymy z kakao, cukrem i topionym masłem. Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Ser, jaja, cukier, kakao oraz ekstrakt waniliowy łączymy przy pomocy trzepaczki. Dodajemy posiekaną czekoladę i wiśnie. Delikatnie mieszamy. Formę do muffinów wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy po dwie łyżeczki masy herbatnikowej i delikatnie ugniatamy łyżeczką. Na herbatnikową masę nakładamy masę czekoladowo- serową
DefinicjaSmakubliżej i bliżej, a ja ze swej strony proponuję zamiast tradycyjnej babki włożyć do koszyka ze święconką małe babeczki, czyli muffiny. Niewielkie, eleganckie i bardzo smaczne. Polecam:) Składniki: 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 5 jaj 2-3 łyżeczki kakao 4 średniej wielkości jabłka 1 1/2 łyżeczki proszku
Ciasteczkowy PotwórMała przekąska dla Miłośników Michałków... i muffinek ;) Czyli połączone siły smakowe ;) Na dobry początek weekendu... Muffiny z Michałkami Składniki: 250 g margaryny 250 g brązowego cukru kilka kropelek olejku waniliowego 230 g mąki 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 3 łyżki cappuccino 4 łyżki mleka 10 Michałków Przygotowanie: W dużej misce ucieramy margarynę
Lawendowe Niebolook , troszkę go przerobiłam i wrócę do niego z pewnością jeszcze nie raz. Owsiano-orkiszowe muffiny z kruszonką i truskawkami Składniki: (na 12 sztuk) 170 g mąki orkiszowej 65 g cukru 80 g płatków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 125 ml mleka ryżowego 100 ml oleju dodatkowo: 12 większych truskawek kruszonka(...)lodówki na czas przygotowania ciasta. Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, płatkami owsianymi, proszkiem i cukrem waniliowym. Jajko roztrzepać, wlać mleko i olej, wymieszać. Płynne składniki wlać do sucych, wymieszać niedbale, tylko do połączenia składników. Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować. Ciasto przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. W każdą muffinkę wcisnąć truskawkę. Wierzch posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez
Pożeraczka, czyli raz adobrze