"Ostatnio mam wielką ochotę na przygotowywanie wypieków z serem. Aby nie wpaść w monotonnie, zamiast tradycyjnego sernika przygotowałam dla Was mini serniczki z nektarynkami. Jeżeli jesteście
Słodkie PrzyjemnościTe babeczki to mój najbardziej udany kulinarny eksperyment :) To zdecydowanie najlepsze ciasto bez jajek i produktów mlecznych jakie do tej pory upiekłam. Jeśli jesteście na diecie
głodny alergikznowu to samo – muffinki Musicie mi to wybaczyć, ale uważam, że to genialna, słodka przekąska, szczególnie by ładnie przywitać gości. Łatwo je podzielić, a na stole prezentują się ślicznie. Po raz pierwszy ich głównym składnikiem były u nas borówki amerykańskie, które wprost uwielbiam. Wyszły wilgotne i mocno owocowe. Sprawdźcie sami ok. 1 godziny 12 dużych + 10 malutkich (oczywiście jeżeli(...)wanilii 1 szklanka mleka 250 g borówek amerykańskich do dekoracji: lukier śmietankowy kilka borówek świeża mięta wykonanie: Wymieszać w jednym naczyniu mokre składniki – jajka, mleko, olej i ekstrakt waniliowy. W drugim naczyniu wymieszać przesianą mąkę, cukry, sól i proszek do pieczenia. Do mokrych składników dodawać suche, delikatnie ubijając. Do masy dodać umyte borówki i połączyć silikonową szpatułką. Porozkładać
Ania i Marcin gotująłyżek mąki aromat waniliowy poskładane paseczki z wróżbami DODATKOWO PRZYDA SIĘ SZKLANKA i FORMA DO MUFFINEK PRZYGOTOWANIE Do miski wbijam białka, dodaje do nic olej i aromat waniliowy. Miksuję na najwyższych obrotach na gęstą ale nie sztywną masę.Dodaję na przemian po łyżce cukru i mąki ciągle miksując. Piekarnik rozgrzewam do temperatury 180 stopni. Blachę do pieczenia wykładam sylikonową(...)maty sylikonową łopatką i szybciutko wkładam do niego wróżbę zginam na pół jak pierożek. Następnie zaginam ciasteczko na rancie szklanki aby uzyskało ładny kształt i wkładam do foremki na muffinki aby ostygło i stwardniało. Dzięki temu zabiegowi ciasteczka zachowują kształt
Magiczna kuchnia DariiDziś kolejny przepis na babeczki:) Pamiętacie, jak rodzice mówili Wam, gdy byliście mali i zarywaliście boki ze śmiechu, że to pewnie z powodu sera.... Tym razem
Kuchnia smakówDzięki uprzejmości firmy TUPPERWARE otrzymałam do przetestowania silikonową foremkę " Silikonowy król" klik . Foremka ma ładny i niespotykany kształt. Produkty Tupperware wytwarzane są z najwyższą precyzją i
Ala piecze i gotujeskładniki na 17 porcji: 2 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki cukru 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 5 łyżek drobno posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka mleka 1 jajko 2 łyżki kakao 0,5 szklanki oliwy składniki na masę: 250 g serka mascarpone śmietanka kremówka 36% - ok 300 g 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki cukru(...)termoobieg) 20 minut. Przygotowanie kremu: łączymy serek mascarpone ze śmietanką kremówką i ubijamy na sztywno, dodając zmielone orzechy, cukier puder oraz rum. wkładamy do lodówki. Gdy muffinki ostygną przekrawamy na pół smarujemy obficie kremem przykrywamy drugą częścią i na wierzchu dekorujemy ponownie kremem i orzechami
noteskulinarnyfiga"Jak już nie raz mówiłam, nie lubię tortów. Po prostu ich nie lubię. I tym razem uznałam, że tradycyjny tort odpada. Postanowiłam przygotować dla moich jubilatów
Słodkie Przyjemności"Po wczorajszym maratonie w pracy, dziś czeka mnie maraton przedwyjazdowy, pakowanie, zakupy pieczenie tortu dla Mamy i ciast na wyjazd, a to wszystko do godziny 18
Słodkie Przyjemnościcukier, 10 łyżek mąka pszenna, 2 szklanki proszek do pieczenia, 2 łyżeczki płaskie mus marchewkowy, 3-4 łyżki olej, 1/2 szklanki Składniki na krem mleko, 1 szklanka budyń waniliowy, 1 opakowanie cukier, 1/2 szklanki masło, 1/2 kostki mus marchewkowy, reszta Przygotowanie Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do rondla. Dolewamy wodę, dusimy na małym gazie 30 minut(...)dodajemy mąkę. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dolewamy olej cienką stróżką cały czas miksując. Na koniec dodajemy około 3-4 łyżki musu marchewkowego. Nakładamy masę do foremek na muffinki. Do każdej wystarczy po 2 łyżki, ciasto mocno wyrasta. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180st. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce schłodzonej masy budyniowej, na końcu mus marchewkowy. Miksujemy
Gotowanie moimi oczamisię z kwaskowatą żurawiną oraz słodkimi rodzynkami. (7 sztuk) 50g masła 75g cukru 1 jajko 80 ml mleka 125g mąki 1 laska wanilii (można dodać cukier waniliowy i aromat) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szczypta soli Dodatkowo: 30g rodzynek 30g suszonej żurawiny Polewa: 50g czekolady 3-4 łyżki mleka(...)roztopioną (z dodatkiem mleka) czekoladą. Udekorować wg uznania. Babeczki przechowywać pod przykryciem - w temperaturze pokojowej. Do wypieków polecam formę ze sklepu przyjemnegotowanie.pl , ponieważ dobrze przewodzi ciepło, dzięki czemu muffinki pieką się szybko i równomiernie
Di gotujeGruszka jest jednym z moich ulubionych owoców. Ma bardzo ciekawy smak i idealnie nadaje się do deserów, ciast i wypieków. Dziś prezentuję Wam pyszny przepis na muffiny z gruszkami! Muffinki wg. tego przepisu wychodzą naprawdę idealne. Nie są zbyt słodkie, co dla mnie zawsze jest bardzo ważne, ponieważ u nas w rodzinie nikt nie lubi przesłodzonych potraw. Są pulchne, mięciutkie(...)cytryny 3 jajka 1/2 szklanki oleju słonecznikowego lub innego o neutralnym smaku 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki brązowego cukru 1/2 szklanki białego cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2,5 szklanki mąki pszennej (ok. 420 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jak zrobić muffiny z gruszkami? Gruszki dokładnie myjemy i obieramy. Przekrawamy na połowę, wydrążamy nasionka i kroimy
Kuchnia Łukaszazewnątrz. Z grubą warstwą lukru. Niczym góra lodowa, której szczyty pokrył śnieg. Zmodyfikowałam przepis na zwykłe cytrynowe muffinki na maślance. PIERNIKOWE MUFFINNKI Z LUKREM. / zmodyfikowany przepis na zwykłe muffinki;/ ok. 12 sztuk 300g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g cukru pudru 1 czubata łyżka kakao 1 opakowanie przyprawy do piernika 2 jajka 200ml maślanki 110g masła szczypta(...)stopniach. Na kwadrans po wyłączeniu pieca zostawiam je wewnątrz, aby nie upadły. Następnie studzę całkowicie. lukier: ok. szklanka cukru pudru 1 białko kilka kropel aromatu waniliowego Białko ubijam na pianę. Gdy zacznie sztywnieć, dodaję aromat i stopniowo cukier puder, ciągle ubijając. Kiedy cukier dobrze połączy się z białkiem i będzie mieć odpowiednią dla nas konsystencję, dekorujemy. Zostawiamy
W kuchni Karmel-itkiDzisiejsze babeczki robiłam razem z moją małą (nie, nie taką małą znowu – bo pewnie się właśnie oburza ;)) kuzynką Anią. Najważniejszy element to żelki ośmiornice –
Ciastkozercymojprzepisna.pl | Domowe wafelki Kinder Bueno Pyszne wafelki przypominające w smaku wafelki Kinder Bueno. Dla mnie smakują wyśmienicie, sam krem bardzo mi smakował, a jak jeszcze doszły
moj przepis na