muffinki waniliowe - 1003 przepisów (strona:26/67)

Muffiny z jagodami i białą czekoladą 181

pieczenia 1 szklanka kefiru albo maślanki (mleko też się sprawdzi) 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 1 szklanka jagód (wystarczy też 1/2 szklanki) szczypta soli opakowanie cukru waniliowego aromat waniliowy pół tabliczki czekolady W jednej misce wymieszać suche składniki czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukry i sól oraz pokruszoną czekoladę. W drugiej misce roztrzepać jajko z kefirem, olejem i aromatem(...)delikatnie wymieszać. Napełniać ciastem foremki do muffinek (u mnie silikonowe) do 3/4 wysokości. Piec przez około 20 - 30 minut w temperaturze 190 stopni C - do momentu suchego patyczka. muffinki z jagodami i białą czekoladą

Bon Appetit Małgorzaty
Muffinki bananowo czekoladowe 155

Przepis na te muffinki jest jednym z moich ulubionych ;). Muffinki są miękkie, lekko wilgotne, nie za słodkie, po prostu pyszne ;). I co najważniejsze robi się je bardzo szybko ;) Składniki:      260 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki cukru waniliowego  0,5 łyżeczki cynamonu  2 banany

Gotuj z Agnes
Aromatyczna TET Lord Grey i muffinki herbaciane 181

jest bardzo prosty - wystarczy uzupełnić ankietę i odpowiedzieć na pytanie konkursowe. Muffinki herbaciane z gruszką Składniki: 200 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru 100 ml oleju rzepakowego 3 jajka 50 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki drobno zmielonej herbaty TET Lord Grey 1 duża gruszka

Pora coś zjeść
Cukinia a la ananas na zimę do słoików 115

ciastami czy muffinkami. Nam najbardziej smakuje w tym przepisie na muffinki i wkładamy ją zamiast ananasa z puszki. Dla kogo: dla posiadających nadmiar cukinii dla chcących spróbować warzywa na słodko dla lubiących mieć spiżarkę wypełnioną po brzegi   Składniki: 700g cukinii (waga po obraniu) 200g cukru torebka cukru waniliowego (16g)  płaska łyżeczka kwasku cytrynowego lub sok wyciśnięty z cytryny

Mania Wypiekania
Ciasto maślankowe z porzeczkami 160

czerwone porzeczki i dorzuciłam jeszcze kruszonkę. Polecam! Ciasto robiłam jak muffinki, czyli osobno mieszałam mokre i osobno suche składniki, połączy łam mieszając łyżką. Ciasto w sam raz dla tych, co nie posiadają miksera. Składniki: 4 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki maślanki 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka

Kuchnia domowa Ani
Muffiny kokosowe 270

międzyczasie przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić, dodając do niej łyżkę mleka. Upieczone muffinki nieco przestudzić. Następnie oblać je rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jogurt grecki można zastąpić jogurtem naturalnym, czy gęstą, kwaśną śmietaną o zawartości tłuszczu 18%. Aromat śmietankowy można także zastąpić innym np. waniliowym, czy migdałowym. Dzięki wypełnianiu poszczególnych otworów foremki na muffiny do pełna

Gospodyni Miejska
Babeczki hamburgery 246

łyżeczki cukru waniliowego 3/4 szklanki mleka 1/4 szklanki śmietany kremówki 1/2 szklanki oleju 1 jajko Składniki na krem: 100 g serka mascarpone 2 łyżki śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru waniliowego zielony i czerwony barwnik spożywczy + rozpuszczalne gumy do żucia dla dzieci w listkach o smaku pomarańczowym lub cytrynowym (ja wykorzystałam Fritt kupione w Lidlu), Nutella lub inny krem czekoladowy(...)kładziemy miskę na garnek z lekko gotującą się wodą, spód miski nie może dotykać wody). Po dokładnym rozpuszczeniu wszystkich składników odstawiamy na bok do przestudzenia. W międzyczasie formę na muffinki wykładamy kawałkami aluminiowej folii lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Można wykorzystać także papierowe papilotki, ale ja wolałam nie mieć na brzegach czekoladowych "kotletów" małych rowków po papierkach. Jajko

Ciastkozercy
Muffinki z białym serem 165

Sympatycy ciężkich, wilgotnych serników na pewno polubią te muffinki. Nie można doszukać się w nich lekkości i puszystości, ale mają w sobie coś, przez co wracam do nich po raz kolejny. Nam najbardziej smakują w połączeniu z czekoladową polewą, ale nie jest ona obowiązkowa. Polane malinowym musem będą równi pyszne. :-) Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Długo zachowują(...)waniliowego Polewa (można pominąć): odrobina mleka 3/4 tabliczki czekolady 1. Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy ze sobą mokre składniki na ciasto (mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia), w drugiej suche (masło, mleko, jajka). 2. Do składników suchych wlewamy mokre, mieszamy tylko do połączenia składników.  3. Składniki na masę serową mieszamy ze sobą.  4. Do formy na muffinki

Szefowa kuchni
Muffinki czekoladowo-orzechowe z jeżynami-najlepsze 161

najlepsze muffinki jakie jadlam.Koniecznie sprobujcie tych puszystych ,bardzo dietetycznych muffinek! Skladniki na 12 muffinek: 200 g maki i 50 g mielonych orzechow laskowych 2 lyzeczki proszku do pieczenia 1 lyzeczka sody 2 lyzki kakao 1 jajko 120 g cukru 80 ml oleju 250 g jogurtu greckiego+100 g serka Philadelfia na wierzch do ozdoby 1 lyzka cukru waniliowego(...)minut na srodkowej szynie.Dla pewnosci,czy sa upieczone mozna sprawdzic patyczkiem. Studzic na kratce. Serek Philadelfia lub reszte jogurtu wymieszac z cukrem waniliowym.Ulozyc po kleksie jogurtu na przestudzone muffinki i udekorowac jezyna.Zycze smacznego! 1 sztuka to 191 kcal,26 g weglowodanow,3g bialka,8 g tluszczu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffinki najeżone jeżynami 132

lodówki, mikser w rękę, a godzinkę później zajadaliśmy muffinki. Widok uśmiechniętych buź na zapowiedź deseru bezcenny ;) szklanka = 200 ml Składniki (na 20 muffin z dwóch łyżek ciasta): 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli kostka masła 3 jajka szklanka maślanki 0,5 szklanki mleka

Weekendy w domu i ogrodzie
Makaron z bananem na słodko 194

Jakoś przeżyłam dzisiejszy maraton zajęć, ale było ciężko! muffinki spełniły swoje zadanie i nie burczało mi w brzuchu, po podroży pociągiem znów jestem w moim rodzinnym mieście, a makaron z bananem spełnił rolę kolacji ;) Składniki: 1 dojrzały banan 2 łyżki sera białego chudego Emilka domowy ekstrakt waniliowy 60g makaronu razowego/żytniego lum z pszenicy durum

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Muffinki rabarbarowe 124

roku z rabarbaru skorzystałam maksymalnie robiąc tarty, ciasta i kompoty. Muffinki są delikatne z lekko kwaśnym posmakiem. SKŁADNIKI 270 g rabarbaru (3 sztuki) 100 g masła 290 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 2 jajka 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 330 g kwaśnej śmietany 12% WYKONANIE Masło rozpuścić i zostawić

Passions hobbies life
Muffinki brownie z mąki jaglanej. 117

początku tego roku odkryłam mąkę jaglaną i jestem nią całkowicie zauroczona! Jest fenomenalna! Te muffinki robiłam przed przyjazdem mojej siostry do nas na ferie. Krem od razu wzbudził jej zainteresowanie, bo myślała, że to znany krem czekoladowo orzechowy ze słoiczka ;) Kiedy z dużym apetytem zjadła muffinkę, stwierdziła z uśmiechem na ustach umorusanych czekoladą, że jest pyszna. Nam ta wersja muffinek(...)brownie bardzo smakuje. Koniecznie spróbujcie! Składniki: (12 sztuk) 120 g gorzkiej czekolady, 100 g masła, 125 g mąki jaglanej, 180 g cukru trzcinowego, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 2 jajka L, 100 g drobnych mrożonych jeżyn Czekoladę roztopić z masłem. W jednej misce umieścić wszystkie suche składniki, w drugiej wymieszać ze sobą mokre, następnie wszystkie składniki ze sobą wymieszać za pomocą

Plate of Joy
Muffinki czekoladowo-migdałowe 111

szklanki mąki (użyłam pełnoziarnistych: pszennej, z orkiszu, żytniej) 8 łyżeczek cukru trzcinowego (łasuchom radzę dodać znacznie więcej, osobiście przyzwyczaiłam się już do zredukowanych ilości cukru) 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Mokre: 1/4 szklanki mleka migdałowego 1 szklanka zaparzonej kawy 5 łyżek oleju rzepakowego Dodatkowo: Gorzka czekolada zawierająca(...)kładziemy kawałki gorzkiej czekolady (po jednym na muffinkę) i zakrywamy je kolejną łyżką ciasta. Ciasto nie powinno wystawać znacznie poza foremkę, bo trzeba pamiętać, że one w piekarniku urosną. Muffinki pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Weganizm infantylny
Muffinki owieczki 1212

łyżeczki aromatu waniliowego Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru Dodatkowo: 150 g marcepanu 150 g waniliowych pianek mini-marshmallows czarny barwnik spożywczy w płynie białe cukiereczki perełki Zaczynamy od upieczenia babeczek. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać(...)Dodać pastę lub aromat, ⅓ ilości mąki i wymieszać. Wlać ⅓ ilości mleka, wymieszać. Znowu ⅓ mąki i znowu ⅓ mleka, aż do wyczerpania całości obu składników. Następnie ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami, wypełniając je do ¾ wysokości (fot.1) . Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez 25-30 minut  (fot.2) . Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania