muffinki waniliowe - 1003 przepisów (strona:20/67)

Babeczki egzotyczne 177

wszystkie składniki, z cytrusami na czele, bez problemu znajdziecie na półkach sklepowych. Lekko wilgotne i puszyste muffinki z pewnością będą cieszyły się dużym powodzeniem na każdej imprezie. . Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki świeżego soku

Ciastkozercy
Muffiny z jagodami 125

słodkiego i  na szybko czyli muffinki.  Dzisiaj będą z jagodami. Przepis wzięłam z TEJ  strony. Wprawdzie zdjęcie nie należy do najlepszych ale co tam ;-) Składniki na 12 - 16 muffinek:  250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 100 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy 85 g roztopionego(...)ciasta. Następnie wymieszać ze sobą produkty suche i płynne. Należy mieszać krótko, tylko do połączenia się wszystkich składników. Pod koniec dodać rozmrożone lub świeże jagody i wymieszać. Ja piekę muffinki w silikonowych foremkach.  Natłuszczam je margaryną  i napełniam do połowy przygotowanym ciastem. Foremki ustawiam na blaszce do pieczenia ciast. Należy piec  w temperaturze 200ºC przez

Na słodko lub wytrawnie
Muffinki z kremem pomarańczowym i mandarynkami 148

muffinki – robi się je błyskawicznie!   Gorąco polecam! SKŁADNIKI: ( na ok. 14-16 szt ) - jajka „L”- 2 szt - cukier – 2/3 szk - mąka pszenna – 1 szk - woda – 200 ml - olej – 200 ml - proszek do pieczenia – 1 łyżeczka - cynamon – 1 łyżeczka KREM: - budyń waniliowy – 3 łyżki - mleko – 200 ml - masło(...)foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych – polecam! ) nakładamy jasne ciasto ( mniej więcej do 3/4 wysokości ). Do osobnej foremki wkładamy ciemne ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut ( do „suchego patyczka” ). Chwilę studzimy. Z jasnych muffinek delikatnie ścinamy górę na prosto ( powinna nam wyjść kopułka po upieczeniu ). Ciemną muffinkę drobniutko siekamy. KREM: Gotujemy

Ostra na Słodko
Pyszne ciasto z borówkami 124

Ostatnio pokochałam borówki. Kiedyś myślałam, że są to naprawdę gorsze wersje jagód... ostatnio dużo ich w moim menu.  Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto czekoladowo-waniliowe

Humanistka w kuchni
Babeczki/Muffinki czekoladowo - kawowe. 77

Długi weekend nadal trwa, ciasto zapewne już dawno zjedzone, prawda? Niebawem moga niespodziewani goście wpaść, więc co im podacie do kawy? Nie macie pomysłu? Zapraszam Was

My World by Dagmara Rek
Muffinki Waniliowe 123

Muffinki pochodzą również od Margarytki, uwielbiam jej przepisy! Ten przepis jest rewelacyjny!Na drugi dzień nie są twarde ani suche! 2 szklanki mąki  3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 aromat waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 2 jajka pół szklanki oleju 1 szklanka  mleka W jednym misce połączyć suche składniki

Moje Słodkie Piekiełko
Muffinki piernikowe z pijaną pigwą i olejem rzepakowym 136

Muffinki piernikowe z pijaną pigwą   SKŁADNIKI: 1 i 3/4 szklanki mąki pszenne 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 0,5 opakowania przyprawy do piernika 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka pigwy w spirytusie rodzynki cukier puder kropla aromatu migdałowego i waniliowego

MarciochaKucharzy
Muffinki a'la Tiramisu 234

Dać kakao. Na sam koniec dodać likier. Krótko zmiksować. Masę nakładać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami, do 3/4 wysokości. Piec około 30minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem: 300ml śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru,  1 opakowanie śmietan-fix,  łyżka cukru waniliowego,  starta czekolada do posypania.   Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier

Z miłości do słodkości
Muffinki obłędnie czekoladowe z cukinią 200

prostu rozpływają się w ustach. A jaki jest ich sekret? Trzymajcie się mocno.. CUKINIA! Uwielbiam takie wynalazki i po raz kolejny się nie rozczarowałam. To właśnie dzięki cukinii muffinki pozostały wilgotne i takie mięciutkie. Jestem zachwycona. Koniecznie wypróbujcie ten przepis, bo na pewno nie pożałujecie. Pokochają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Będą hitem spotkania z przyjaciółką, jak również(...)misce mieszamy cukier, olej, mleko, olejek waniliowy i rozrobione siemię lniane. 3. W mniejszej misce mieszamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.  4. Do pierwszej miski dodajemy zawartości drugiej. Wszystko delikatnie mieszamy.  5. Dodajemy startą cukinię i wszystko mieszamy.  6. Ciasto rozkładamy do blaszki wyłożonej papilotkami. Na wierzchu każdej muffinki układamy pokruszoną czekoladę.  7. Przez

two broke sisters
Muffinki jabłkowe z kruszonką 133

opakowanie cukru waniliowego Jajka ubić z cukrem na jasną masę. Powoli wlać olej. Do osobnej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, dodać przyprawy.  Do ubitych jajek, dodać jabłka oraz suche składniki. Wymieszać łyżką.  Foremki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości.  Przygotować kruszonkę: Zimne masło rozmieszać palcami z mąką i cukrem. Posypać kruszonką muffinki.  Piec ok. 25 minut

Moja Galeria Smaku
Kruche jeżynowe babeczki 213

tego wyjdzie. składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanki mąki krupczatki 200 g margaryny 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 200 g jeżyn 3 łyżki cukru waniliowego 250 ml śmietanki do ubijania 1 czubata łyżeczka żelatyny 4 łyżki mleka do rozpuszczenia żelatyny do dekoracji : jeżyny i listki mięty Przygotować kruche ciasto. Na stolnicy wymieszać mąki z cukrem pudrem. Dodać(...)małą foremką do babeczki i wylepiłam nim dno foremki od muffinki. Po upieczeniu kształt przypomina malutkie tarty. Wylepione foremki wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 10 minut aż ciasto się zarumieni. Upieczone babeczki wyłożyć na deskę do wystudzenia. Przygotować krem. Jeżyny zmiksować z cukrem waniliowym. Żelatynę zalać mlekiem aby napęczniała a następnie lekko podgrzać aby się

Monia miesza i gotuje
Muffiny snickers – z karmelem i orzechami 241

Obłędnie słodkie … niesamowicie kaloryczne … i cholernie pyszne! Takie właśnie są te muffinki! Delikatne ciasto oblane pyszną , słodką , karmelową masą i obsypane dużą ilością chrupiących orzeszków. Gwarantuję, że jak raz spróbujecie , tak już zawsze będziecie do nich wracać! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 8 szt. ) - mąka pszenna – ok. 120 g - cukier – 50 g - proszek do pieczenia – 1 łyżeczka(...)olejek waniliowy. Mieszamy do połączenia składników. Mokre składniki dodajemy do suchych. Dodajemy posiekanego snickersa i jeszcze raz delikatnie mieszamy – tak by tylko połączyły się składniki. Przygotowanym ciastem napełniamy foremki do 3/4 wysokości. Pieczemy BEZ TERMOOBIEGU ok. 25 minut / 180C ( do suchego patyczka ). Studzimy na kratce i dekorujemy: - Szprycę lub rękaw napełniamy podgrzaną masą krówkową. Wyciskamy na ostudzone muffinki. Posypujemy

Ostra na Słodko
CIASTO POMARAŃCZOWO – DYNIOWE Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI BEZ MIKSERA! 120

mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (proszek) 1/2 słoiczka powideł śliwkowych PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Przygotować keksówkę o wymiarach dna 31 cm , wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować masłem. Jeśli wybierasz muffinki, przygotuj sobie formę i wyłóż ją od razu papilotkami. Puree z dyni przełożyć do miski

Calzonella.com
Babeczki - Rudolf Czerwononosy 124

koniec dodać stopioną, przestudzoną czekoladę. Ciasto nakładać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do 3/4 wys.  Piec ok. 20-25min w temp. 170st.  Ostudzić. Dodatkowo:  300ml śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru,  125g serka mascarpone,  2 krople olejku waniliowego,  24 precelki,  24 białe okrągłe draży,  12 czerwonych płaskich drażetek- lentilek

Z miłości do słodkości
Muffinki z serowym nadzieniem 115

Muffinki ja wiadomo są bardzo popularne i lubiane;) Wszędzie można znaleźć mnóstwo przepisów z różnymi dodatkami. Na słodko, słono...Wy jakie lubicie najbardziej??? Ja znalazłam w dodatku do gazety "Twój Styl" z dodatkiem sera, pyszne kakaowe.Nie zastanawiając się długo z mężem zabraliśmy się za pieczenie:) Efekt ocenicie sami. Smak muffinek ok. Można polecić, napewno je jeszcze powtórzymy:) Składniki; Ciasto(...)wiaderka/, 250 g cukru, żółtko, trochę cukru waniliowego, Po produkty zapraszamy do naszego sprawdzonego sprzedawcy SKWORCU Wykonanie; Na początek zajmiemy się nadzieniem. Ser ucieramy z żółtkiem i 50 g cukru. Dodajemy wanilię. Teraz ciasto. Łączymy suche składniki w jednej misce. W drugiej mokre. Mokre wlewamy do suchych;) Szybko ucieramy. Napełniamy muffinki 2/3 wysokości. Na wierzch każdej kładziemy łyżeczkę nadzienia serowego.Pieczemy

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania