opakowanie cukru waniliowego Jajka ubić z cukrem na jasną masę. Powoli wlać olej. Do osobnej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, dodać przyprawy. Do ubitych jajek, dodać jabłka oraz suche składniki. Wymieszać łyżką. Foremki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Przygotować kruszonkę: Zimne masło rozmieszać palcami z mąką i cukrem. Posypać kruszonką muffinki. Piec ok. 25 minut
Moja Galeria Smakutego wyjdzie. składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanki mąki krupczatki 200 g margaryny 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 200 g jeżyn 3 łyżki cukru waniliowego 250 ml śmietanki do ubijania 1 czubata łyżeczka żelatyny 4 łyżki mleka do rozpuszczenia żelatyny do dekoracji : jeżyny i listki mięty Przygotować kruche ciasto. Na stolnicy wymieszać mąki z cukrem pudrem. Dodać(...)małą foremką do babeczki i wylepiłam nim dno foremki od muffinki. Po upieczeniu kształt przypomina malutkie tarty. Wylepione foremki wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 10 minut aż ciasto się zarumieni. Upieczone babeczki wyłożyć na deskę do wystudzenia. Przygotować krem. Jeżyny zmiksować z cukrem waniliowym. Żelatynę zalać mlekiem aby napęczniała a następnie lekko podgrzać aby się
Monia miesza i gotujeObłędnie słodkie … niesamowicie kaloryczne … i cholernie pyszne! Takie właśnie są te muffinki! Delikatne ciasto oblane pyszną , słodką , karmelową masą i obsypane dużą ilością chrupiących orzeszków. Gwarantuję, że jak raz spróbujecie , tak już zawsze będziecie do nich wracać! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 8 szt. ) - mąka pszenna – ok. 120 g - cukier – 50 g - proszek do pieczenia – 1 łyżeczka(...)olejek waniliowy. Mieszamy do połączenia składników. Mokre składniki dodajemy do suchych. Dodajemy posiekanego snickersa i jeszcze raz delikatnie mieszamy – tak by tylko połączyły się składniki. Przygotowanym ciastem napełniamy foremki do 3/4 wysokości. Pieczemy BEZ TERMOOBIEGU ok. 25 minut / 180C ( do suchego patyczka ). Studzimy na kratce i dekorujemy: - Szprycę lub rękaw napełniamy podgrzaną masą krówkową. Wyciskamy na ostudzone muffinki. Posypujemy
Ostra na Słodkomąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (proszek) 1/2 słoiczka powideł śliwkowych PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Przygotować keksówkę o wymiarach dna 31 cm , wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować masłem. Jeśli wybierasz muffinki, przygotuj sobie formę i wyłóż ją od razu papilotkami. Puree z dyni przełożyć do miski
Calzonella.comkoniec dodać stopioną, przestudzoną czekoladę. Ciasto nakładać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do 3/4 wys. Piec ok. 20-25min w temp. 170st. Ostudzić. Dodatkowo: 300ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 125g serka mascarpone, 2 krople olejku waniliowego, 24 precelki, 24 białe okrągłe draży, 12 czerwonych płaskich drażetek- lentilek
Z miłości do słodkościMuffinki ja wiadomo są bardzo popularne i lubiane;) Wszędzie można znaleźć mnóstwo przepisów z różnymi dodatkami. Na słodko, słono...Wy jakie lubicie najbardziej??? Ja znalazłam w dodatku do gazety "Twój Styl" z dodatkiem sera, pyszne kakaowe.Nie zastanawiając się długo z mężem zabraliśmy się za pieczenie:) Efekt ocenicie sami. Smak muffinek ok. Można polecić, napewno je jeszcze powtórzymy:) Składniki; Ciasto(...)wiaderka/, 250 g cukru, żółtko, trochę cukru waniliowego, Po produkty zapraszamy do naszego sprawdzonego sprzedawcy SKWORCU Wykonanie; Na początek zajmiemy się nadzieniem. Ser ucieramy z żółtkiem i 50 g cukru. Dodajemy wanilię. Teraz ciasto. Łączymy suche składniki w jednej misce. W drugiej mokre. Mokre wlewamy do suchych;) Szybko ucieramy. Napełniamy muffinki 2/3 wysokości. Na wierzch każdej kładziemy łyżeczkę nadzienia serowego.Pieczemy
Anioły w kuchnimuffinki dają nam pyszne, pożywne śniadanie, wspaniały zdrowy deser i fajną przekąskę! Smaczne i zdrowe! Składniki: (18 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej razowej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 110 g cukru trzcinowego, 45 g płatków owsianych, 2 łyżeczki miodu / syropu z agawy, 1 jajko, 310 ml maślanki (1 i 1/4 szklanki), 80 ml oleju (1/3 szklanki) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego(...)łyżeczki pasty waniliowej, 1 szklanka owoców - malin, jeżyn, u mnie mrożone czerwone porzeczki, dodatkowo - płatki owsiane, cukier trzcinowy W jednej misce mieszamy ze sobą suche składniki - mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia i cukier trzcinowy. W drugiej mieszamy ze sobą mokre składniki - jajko, maślankę, olej i ekstrakt. Suche składniki mieszamy z mokrymi. Na koniec dodajemy owoce i całość dokładnie mieszamy
Plate of Joytakie dwa w jednym;) Myślę, że takie muffinki przypadną do gustu nie tylko dorosłym ale również dzieciakom, z tym, że w wersji dla nich kawę zamieniłabym na mleko. Serdecznie polecam;) Składniki: 450 gramów sera białego tłustego 2/ 3 szklanki cukru 1/3 szklanki kremówki 36% 2 duże jajka łyżeczka ekstraktu waniliowego pomarańczowy i zielony barwnik spożywczy Wykonanie: Twaróg(...)czekolady 30 gramów gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczonej w 180 ml gorącej wody 6 łyżek oleju 2 duże jajka 2 łyżeczki octu łyżeczka ekstraktu waniliowego 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mąki chlebowej 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli Wykonanie: Kakao i drobno posiekaną czekoladę umieścić w misce, wlać gorącą kawę i całość
Krakowskie smaki AniCiasto bananowe w polewie czekoladowej Ciasto bananowe z cynamonem i kokosem Dwukolorowe ciasto bananowe Muffinki czekoladowe z bananem Składniki na małą keksówkę: 2 dojrzałe banany 2 łyżki miodu płynnego - u mnie ciemny, gryczany 1 jajko 50ml oleju 100g chałwy sezamowej - u mnie kakaowo-waniliowa 180g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej polewa czekoladowa
Grunt to przepis!Z okazji Dnia Św. Patryka zapraszamy Was na nasze zielone mufinki z nadzieniem agrestowo-kiwi i kremem waniliowym. Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki
Kuchenne WariacjeJak najlepiej rozpocząć ponury poranek? Koktajlem jagodowym z energią i kolorami lata... 1 szklanka tłustego mleka 1 szklanka maślanki 20 dag jagód łyżka złotego
Humanistka w kuchniRzadko na moim blogu pojawiają się bajaderki, trufle, czekoladki. A w ramach Waniliowego Weekendu chciałam przygotować coś, co w mojej "domowej cukierni" rzadko się pojawia. Zrobiłam
Czerwień i błękitżółtka, nadal ubijamy. Następnie stopniowo dodajemy ser, ciągle mieszając. Do przygotowanej masy dodajemy cukier waniliowy, mleko skondensowane, oraz proszek do pieczenia oraz mąkę pszenna i mieszamy do połączenia się składników. Masę dzielimy na dwie części, do jednej z nich dodajemy kakao, mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i rozdzielamy pomiędzy nasze foremki najpierw jasną masę a później ciemną. Na wierzch
Krakowskie smaki Anipodobne) na spód tabliczka czekolady, kilka łyżek śmietany kremówki W małej miseczce mieszam cukier waniliowy ze zwykłym i mąką ziemniaczaną. Ser miksujemy z jajkami (można też wymieszać ręcznie) i aromatem pomarańczowym. Do masy serowej dodajemy suche składniki i mieszamy. Ciasteczka Oreo przepoławiamy. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami i wkładamy ciasteczka suchą stroną do spodu. Masę serową przekładamy do papilotek
Ciastkozercykarmelowym posmaku - należy się lepsze traktowanie, więc umieściłam ją w muffinkach. Muffinki SKŁADNIKI (na 12 muffinek) 1 i 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 200ml mleka 90ml oleju 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego lub kilka kropel olejku do ciast pasta daktylowa 2-3 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie
Zofiana