muffinki waniliowe - 1003 przepisów (strona:27/67)

Proste muffinki bananowe 245

muffinki bananowe, które można znaleźć np. tu i tu . Do przygotowania babeczek najlepiej wykorzystać mocno dojrzałe banany - z tych zapomnianych, które leżą gdzieś w kuchni :) Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 1 jajko 2 mocno dojrzałe banany 1 łyżeczki ekstraktu waniliowego(...)brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły lub wyżej jeśli mamy wyższe papilotki (takie jak na zdjęciach). Od niedawna do nakładania używam łyżki do nakładania lodów i sprawdza się świetnie. Muffinki pieczemy około 25 - 30 min w temperaturze 200 stopni. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy napewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić

Ciastkozercy
MUFFINY Z CHAŁWĄ I RODZYNKAMI 167

dodać roztopioną margarynę, sok pomarańczowy (lub połowę olejka pomarańczowego), olejek waniliowy - wymieszać. Następnie dodać chałwę, którą należy dobrze wymieszać do rozpuszczenia, potem dodać mleko i bardzo delikatni wymieszać. Na koniec do płynów dodać sypkie produkty i wymieszać różdżką lub łyżką nie dokładnie tak, aby powstały lekkie grudki dzięki temu muffinki będą bardziej mięciutkie i puszyste. Ciastem napełniać foremki

Ciastka - domowe słodkości
Mini babeczki z granatem 129

Jeżeli tak jak ja lubicie ciasto francuskie, to ten przepis jest zdecydowanie skierowany do Was! A mowa o małych francuskich babeczkach wypełnionych kremem z serka waniliowego

Słodkie Przyjemności
Muffinki z likierem wiśniowym 141

Czekoladowe muffinki z pysznymi, nasączonymi likierem rodzynkami, ozdobione kremem z białej czekolady i serka. Mimo dodatku alkoholu, praktycznie nie czuć go w babeczkach - jest tylko taka leciutka nutka wiśniówki. Całość - palce lizać :)  SKŁADNIKI: 1 jajko  1/4 szkl oleju 100 ml jogurtu naturalnego 100 ml likieru wiśniowego 1/4 szkl cukru 2 niepełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)rodzynek (u mnie pyszne ogromne Thompson Jumbo od Skworcu )  70-100 ml likieru wiśniowego Krem do ozdoby: 100 g białej czekolady 150 g serka homogenizowanego naturalnego lub waniliowego 1. Rodzynki wsypać do rondelka, zalać likierem (tak żeby przykryły rodzynki), podgrzewać aż rodzynki nasiąkną dobrze likierem (najlepiej odstawić je tak na kilka godzin). 2. Jajko, olej, jogurt i likier dokładnie

Kto ugości moich gości?
Ciasto czekoladowe przełożone kremem z mleka zsiadłego 3235

ilość) pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 200 g masła ok. 6-7 łyżek cukru pudru (ilość wg uznania) kilka kropli aromatu waniliowego ok.  1 szkl.mleka zsiadłego Polewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki kakao 2 łyżki margaryny Przygotowanie Ciasto czekoladowe. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturą(...)połączenia. W drugim naczyniu przesiać mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia. Przesiane składniki wsypać do wymieszanych mokrych składników i wymieszać do połączenia (np. widelcem, jak przy cieście na muffinki). Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Przelać do niej ciasto. Piec w temperaturze 170ºC przez około 60 minut lub dłużej (piekłam

coolinarnastrefa.blogspot.com
Muffinki małopolski smak – z jabłkami i śliwkami 142

ostatnim Małopolskim Smaku w Miechowie przygotowaliśmy muffinki, które nazwaliśmy Małopolski Smak Było to podyktowane tym, że do ich wypieków użyliśmy produktów lokalnych dostawców tj. śliwki suskiej sechlońskiej i jabłek łąckich Składniki na babeczki: - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru - 1 kopiata łyżeczka cynamonu - ½ łyżeczki sody oczyszczonej - ½ łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 łyżeczki soli - ½ szklanki wody - 100g jogurtu(...)naturalnego - 1/3 szklanki oleju Nadzienie: - 2 średnie jabłka łąckie ( produkt lokalny ) - 7 śliwek suska sechlońska ( produkt lokalny ) - 2 łyżeczki cukru - 1 łyżeczka cukru waniliowego Posypka: - troszkę cukru pudru waniliowego Zaczynamy od przygotowania nadzienia. Obieramy i kroimy jabłka na małe kawałeczki, do których dodajemy pokrojone śliwki, cukier kryształ i cukier waniliowy. Stawiamy na gazie i dusimy aż jabłka zmiękną. Kiedy nadzienie

Kuchenne Wariacje
Dyniowe muffinki z kokosem 177

Przygotowanie W misce mieszamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy puree dyniowe, sól  i olej. Mąkę przesiewamy wraz z sodą i proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, przelewamy ciasto do 3/4 wysokości. Jabłko obieramy, kroimy na cząstki. Do każdej muffinki wkładamy po 1-2 kawałeczki. Pieczemy 20-25 minut

Gotowanie moimi oczami
Delikatny tort musowy 238

mojprzepisna.pl | Delikatny tort musowy Przepyszny, mało słodki, wręcz prawie wytrawny tort zrobiony głównie na bazie gorzkiej i białej czekolady oraz bitej śmietany. Spód pieczony jest bez

moj przepis na
Muffinki śliwkowe 165

zabrać na piknik na łonie natury. Ja zabieram zawsze muffinki w góry. Za każdym razem gdy zdobywam szczyt, mogę zjeść swoją muffinkę zwycięstwa w nagrodę ;-) SKŁADNIKI 300 g śliwek (waga już bez pestek) 100 g masła 2 jajka 100 g cukru trzcinowego (może być również zwykły) 1 opakowanie cukru waniliowego 330 g kwaśnej śmietany 12% 290 g mąki tortowej

Passions hobbies life
Muffiny z prażonymi jabłkami i kremem budyniowym + ocena 165

ucierane - muffinki i co tylko nam fantazja podpowie! Składniki: ( 12 szt ) Ciasto : - margaryna – 40 g – drobny cukier – 150 g – mąka pszenna – 120 g – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – sól – 1 szczypta – cynamon – 1 łyżeczka – jajko – 1 szt – mleko – 120 ml – aromat waniliowy

Ostra na Słodko
Cupcakes Blondynki, czyli Czekoladowe z Ganache, Kremem Śmietankowym i Wisienką 200

chyba bym z kuchni nie wyszła, mogłabym bawić się non stop :) No dobra, tylki, ale co zrobić? Bo przecież nie będę robić wzorków na stole. Muffinki! Ulubione muffinki mojego dziecka, lekkie, puszyste, sługo pozostają świeże i czekoladowe :) Kremu na bazie włoskiej bezy się jeszcze boję maślanych kremów nie znoszę, więc wybór padł na ganache....mmmm czekoladowe i tak pomyślałam(...)sól, cukier waniliowy. I teraz tak, jajka zmiksowałam przez chwilę, tyle żeby je roztrzepać tylko, wlałam olej i mleko nadal miksując. Potem wsypałam suche składniki z miski wciąż miksując, a na końcu wlałam wrzątek. Z racji tego że konsystencja ciasta jest dosłownie płynna małą chochelką napełniałam papilotki. Wiadomo, że tu musimy użyć też sztywnej formy na muffinki, żeby nam się

Blondynka Gotuje
Cynamonowe ciasteczka 137

Dla wszystkich miłośników cynamonu. Składniki: - 300 g mąki pszennej - 200 g masła - 100 g cukru pudru - 2 żółtka - 1 jajko Nadzienie: - 50 g cukru - 1 cukier

Zainspirowana w kuchni
Babeczki – Muffiny z kremem mascarpone 326

Dziś w mojej kuchni szaleństwo wypieków! Po raz pierwszy odważyłam się zrobić muffinki! Niby wszystko prosto i łatwo, ale w internecie znaleźć można wiele różniących się od siebie przepisów – tych podstawowych oczywiście. Poczytałam, poszukałam i złożyłam z tego moim zdaniem idealny przepis na babeczki, które ładnie wyrastają, są puszyste i… po prostu przepyszne! Przepis na 12 sztuk babeczek(...)szklanka mleka 1 duże jajko // 2 małe jajka ½ szklanki oleju roślinnego Składniki na krem: opakowanie serka mascarpone opakowanie śmietanki 36% 3 łyżeczki cukru podru 3 krople aromatu waniliowego   Przygotowanie babeczek (15 min + 25 min pieczenia): Po pierwsze potrzebować będziemy 2 misek. W jednej będziemy mieszać składniki „suche” w drugiej „mokre”. Do pierwszej miski wsypujemy więc

PastelFood
Babeczki – Muffiny z kremem mascarpone 492

Dziś w mojej kuchni szaleństwo wypieków! Po raz pierwszy odważyłam się zrobić muffinki! Niby wszystko prosto i łatwo, ale w internecie znaleźć można wiele różniących się od siebie przepisów – tych podstawowych oczywiście. Poczytałam, poszukałam i złożyłam z tego moim zdaniem idealny przepis na babeczki, które ładnie wyrastają, są puszyste i… po prostu przepyszne! Przepis na 12 sztuk babeczek(...)szklanka mleka 1 duże jajko // 2 małe jajka ½ szklanki oleju roślinnego Składniki na krem: opakowanie serka mascarpone opakowanie śmietanki 36% 3 łyżeczki cukru podru 3 krople aromatu waniliowego   Przygotowanie babeczek (15 min + 25 min pieczenia): Po pierwsze potrzebować będziemy 2 misek. W jednej będziemy mieszać składniki „suche” w drugiej „mokre”. Do pierwszej miski wsypujemy więc

PastelFood
Cytrynowe muffinki z budyniem 140

Dzisiaj kolejna próba czegoś nowego a co często robi moja małżonka czyli muffinki. Zastanawiałem się jaki wybrać smak i doszedłem do wniosku, że będą to muffinki cytrynowe z przepisu Erica Lanlarda . Co prawda ograniczyłem się do części przepisu (bez bezy) ale to dlatego, że nie miałem takich zabawek jak on tzn. palnika do przyrumienienia pianki – tak przy okazji(...)taki palnik nawet często przewija się w przepisach No to co – najpierw tradycyjnie składniki   Budyń: - 170g cukru - sok z 2 cytryn - 110g masła - 2 jajka Ciasto – waniliowy biszkopt: - 100g cukru - starta skórka z jednej cytryny - 100g masła - 2 jajka - ziarenka z jednej laski wanilii - 100g mąki - łyżeczka proszku do pieczenia - kawałeczki kandyzowanej cytryny – według uznania Śmietana

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania