Płynna owsianka gotowana rano na mlekuz bananem i gorzką czekoladąProsto tak, od dawna taka za mną chodziła. W sam raz na cały dzień po za
More food, love and dreamsoleju do smażenia naleśników Krem bananowy: 1 waniliowy serek homogenizowany 2 banany Sos czekoladowy: 100 g czekolady 70% kakao 15 g masła 1,5 łyżki miodu 70 ml mleka Dodatkowo: 1 banan pokrojony w plastry garść płatków migdałów uprażonych na suchej patelni Przygotowanie: Miksujemy mleko i jajka, dodajemy cukier z wanilią, szczyptę soli i stopniowo dodajemy mąkę, cały czas mieszając(...)kąpieli wodnej. Dodajemy masło oraz miód, mieszamy. Zestawiamy sos z garnka z wodą, ubijamy i dodajemy mleko, aż uzyskamy sos o gładkiej konsystencji. Jeśli trzeba, przed podaniem sos można podgrzać. Przed podaniem na połowie naleśnika rozprowadzamy krem bananowy i układamy kilka plasterków banana, posypujemy prażonymi migdałami. Składamy na pół, a następnie na ćwierć. Układamy na talerzu, polewamy sosem czekoladowym
Smakowity Blog Kulinarnykokosowy pudding jęczmienno-owsiany* z ricottą, gorącymi wiśniami i truskawkami oraz chipsami kokosowymi, kawa marcepanowa z mlekiem* z mleczkiem kokosowym, mąką kokosową, bananem, budyniem waniliowym i ubitym białkiemTa kawa to istne niebo. Otwierając paczkę myślałam, że odlecę, ten zapach. Jakby się wąchało najprawdziwszy marcepan. Nie kłamię. Moja mama też jest zachwycona. Więc, polecam ją z ręką na sercu.Szybko. Znów(...)szklanki mlekaszklanka wody + do konsystencjikilka łyżek mleczka kokosowegocoś do posłodzeniaubite białkoSzklankę wody zagotowuje, wsypuje płatki przykrywam i czekam, aż wchłoną płyn. Wlewam mleko, chwilę gotuje i wsypuję mąkę. Znów chwilę gotuję. Dodaję rozgniecionego banana. Dolewam płynów. Proszek budyniowy rozprowadzam w zimnej wodzie, wlewam do saganka i mieszam, aż masa zgęstnieje. Po ostudzeniu delikatnie łącze z białkiem i wstawiam
More food, love and dreamsmleko sojowe Alpro – ok. 200 ml* serek mascarpone – 2 łyżki* cukier puder – 1 łyżka* wiórki kokosowe – 2 łyżkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:W mikserze umieszczamy pokrojonego banana, dodajemy serek mascarpone , mleko sojowe i cukier puder.Wszystko razem dokładnie miksujemy na gładki krem.Podajemy mocno schłodzone posypane podprażonymi wiórkami!Pycha!Polecam
Ostra na Słodkosumie spisałam ją już na straty. Ale... Kto lepiej zrozumie zmorę? Jak nie druga zmora. No! Teraz to ja pić mogę! Bejbi Blues Koktajl szklanka mleka owsianego banan garść słonecznika łyżka kawy Inki Wszystkie składniki wymieszałam w blenderze.Przelałam do kubka.I wysiorpałam!SKÅL Mamuśki! Na wspomnienie tych wszystkich nieprzespanych nocy i zbyt wczesnych poranków
bastalenakiedy mają ochotę na coś pysznego ;) Można przygotować wersję wegańską (z agarem) lub z żelatyną.Składniki: kasza jaglana ugotowana na miękko 1 szklanka mleko ryżowe, sojowe lub inne 1,5 szklanki dojrzały banan 1 szt daktyle 8 szt agar lub żelatyna 2 łyżeczki Polewa:krówki sojowe 4-5 szt mleko sojowe 2 łyżki Dla osób uczulonych na soję(...)nadmiar wody.Żelatynę (lub agar) zalać 3 łyżkami mleka i zostawić aby spęczniała.Resztę mleka zagotować, wyłączyć kuchenkę, dodać żelatynę/agar i wymieszać do rozpuszczenia. Do gorącego mleka wrzucić daktyle, pokrojonego banana, kaszę i zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Przelać do miseczek lub foremek silikonowych. (Aby po ostudzeniu wychodziły ładne "babeczki" można foremki lekko nasmarować np. olejem
głodny alergikmleka2 banany100 g lodów waniliowychpół łyżeczki ekstraktu waniliowego Sposób przygotowania:Banany powinny mieć temperaturę pokojową, reszta składników powinna być schłodzona, lody zamrożone.Banany obieramy, odcinamy końcówki i kroimy na mniejsze kawałki.Do Blendera wrzucamy owoce, dodajemy lody, mleko i ekstrakt waniliowy. Miksujemy około minuty, w zależności od mocy naszego blendera. Przelewamy do wysokiej szklanki, podajemy schłodzone.Na zdrowie
Słodkie PrzyjemnościCzy desery muszą być zawsze ciężkie, pracochłonne i niezdrowe? Nie muszą :) Mimo, że mikrofali unika wiele osób, ja gdy mam ochotę na coś słodkiego dość często
Czarnawisienkałyżkę rodzynek1 łyżkę jagód goji1 łyżkę orzechów włoskich1 łyżeczkę stewii waniliowejDo garnuszka wlewamy mleko, dodajemy płatki, otręby i siemię. Wszystko mieszamy i gotujemy jakieś 5 minut. Następnie w szklance z odrobiną wody rozpuszczamy proszek budyniowy i wlewamy do całości. Mieszamy. Następnie dorzucamy wszystkie dodatki oprócz banana. Mieszamy i trzymamy jeszcze chwilę na ogniu. Następnie pokrojonego banana wrzucamy do owsianki, mieszamy
Emcia Pichcibardzo lubię takie nie przesłodzone smaki. Szklanka zdrowia z rana - idealnie! Napój nie jest słodki, lekki posmak herbaty, dzięki zmiksowaniu banana dodatkowo jest sycący. Jeśli lubicie
Blondynka GotujeBANANOWE. (przepis na racuchy podstawowy, dodatek bananów własny;) 1/2 kg mąki pszennej 50 g świeżych drożdży (połowa kostki) szczypta soli1 łyżka cukru1,5 szklanki letniego mleka (można zastąpić ciepłą wodą)1 jajko 3 banany pokrojone w grubsze plastry Świeże drożdże zasypuję 2 łyżeczkami cukru, rozcieram je. Dodaję pół szklanki letniego (nie gorącego! bo drożdże się zaparzą i nic z nich(...)wraz ze szczyptą soli. Wbijam jajko, dodaję resztę cukru, mleka, na końcu wyrośnięty zaczyn i wszystko wyrabiam. Kiedy ciasto jest zbyt ciasne, gęste, należy dodać odrobinę ciepłego mleka. Dorzucam także banany, łączę z ciastem. Na głębokiej patelni rozpuszczam olej do głębokiego smażenia. Na rozgrzany tłuszcz rzucam łyżką stołową porcje ciasta, lekko rozpłaszczam, uważając przy tym na pryskający tłuszcz. Smaże
W kuchni Karmel-itkilikier, jaki niedawno spisałam:) Od razu odrzuciłam pomysł z deserem i przystąpiłam do robienia likieru. Likier wyszedł niezbyt mocny, słodki, idealny na babskie pogaduchy:)) Składniki: 4 banany, 4 żółtka, 400ml mleka skondensowanego niesłodzonego, 1/2 laski wanilii, szklanka cukru(...)wódki. Wykonanie Banany obrać ze skórki, pokroić w plastry i zmiksować przy pomocy blendera na gładkie puree. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać zmiksowane banany i nasiona wanilii. Wlać mleko. Stale ucierając, bardzo powoli wlewać wódkę. Gdy masa będzie gładka, przecedzić i przelać do butelki. Zakręcić. Likier można przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Źródło: Słodko
Z miłości do słodkościpołudnie, czy na wieczór. Każda pora jest dobra na koktajle owocowe. Koktajl z pomarańczą… i nie tylko, dla spragnionych oraz zmęczonych upałem… Składniki: - dojrzałe mango- dojrzały banan- 2 pomarańcze- 400ml mleka kokosowego- 1 łyżka syropu klonowego (opcjonalnie, przy bardzo słodkich owocach, można odpuścić) Umyte owoce obieramy. Mango kroimy na kawałki, banana w plasterki, z pomarańczy wycinamy fileciki. Wyciskamy
mojewypiekiinietylkomleka2 kiwi1 bananklika listków miętyok. 6-8 truskawekgarść fiołków + kilka do dekoracjiok. 2 łyżki cukru pudru (lub więcej)Kolor zielony: 250 ml jogurtu i 150 ml mleka blendujemy z obranym kiwi oraz bananem i miętą, dosładzamy cukrem pudrem.Kolor różowy: 250 ml jogurtu i 150 ml mleka blendujemy z truskawkami, fiołkami i z cukrem pudrem (ilość cukru wg uznania).Finał
Bon Appetit Małgorzatyochoty. Smoothie pomarańczowo-bananowe z imbirem jest tak cudownie kremowe i zarazem orzeźwiające , a dzięki dodaniu cukru waniliowego smakuje jak najlepszy deser :) SKŁADNIKI 1-2 pomarańcze 1-2 banany maślanka / jogurt / mleko kawałek świeżego imbiru cukier waniliowy WYKONANIE Pomarańcze oraz banany kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w blenderze. Do owoców dodajemy maślankę, mleko lub jogurt, kawałek imbiru oraz trochę
Zofiana