dojrzałe banany6 łyżek mleka2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać całe jajka. Banany obrać i rozgnieść widelcem i dodać do masy. Dokładnie wymieszać. Nastęnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Masę przełożyć do foremek na muffiny na wysokość 3/4. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec
Monia miesza i gotujeszczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mleka Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą, białą masę. Dodać rozkłócone jaja - ciągle ubijając. Dosypać mąkę, mleko i rozgniecione banany. Szybko wymieszać. Nakładać do papilotek lub foremek. Piec około 20-25 minut w 180 stopniach C. Aż się zarumienią
kolorowotorcikowonastępnie zabrać w każde miejsce i przed spożyciem dodać wybrną przez siebie mieszankę Bakeo! To takie proste, a takie pyszne! :D Składniki: 4 łyżki płatków owsianych 250 ml mleka 1 średni banan mieszanka Koala & Co ( orzechy laskowe , orzechy macadamia , jagody goji ) Płatki zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut, aby wchłonęły wodę. Następnie zagotuj mleko, dodaj namoczone
Zdrowie na języku :PAmeryce w latach 30, ubiegłego wieku na podstawie przepisu pochodzącego z Brazylii.:)Zaczynamy :) Składniki:2-3 banany6-7 truskawek4-5 łyżek jogurtu greckiegook 200 ml mleka Wykonanie:Skroić truskawki I banany w cząstki. Dodać jogurt grecki I mleko. Zmiksować wszystkie składniki w wysokim naczyniu.Gotowe :) Podawać w pucharkach :) Smacznego
Smaki Edytymożna zrobić o każdej porze roku..nie tylko latem.. Kiedyś już robiłam takie lody , ale tym razem ciut inaczej.. 3-4 banany 170 g czekolady 50 g margaryny 3 łyżki mleka 1/2 łyżeczki oleju dowolna posypka patyczki do lodów Banany obrać, pokroić w plasterki(...)każdy plasterek wbić patyczek do lodów. Ułożyć na papierze do pieczenia i odłożyć do zamrażarki na 15 minut.Po 15 minutach czekoladę wraz z margaryną, mlekiem i olejem roztopić w kąpieli wodnej. Wyjmować po kolei banany z zamrażarki, otaczać w czekoladzie i bardzo szybko w posypce .Odłożyć na kilka godzin do zamrażarki
Moje domowe kucharzeniemieszamy. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem do smaku (chyba, że używamy budyniu z cukrem, to już mleka nie musimy dosładzać).2. Do gotującego mleka wlewamy budyń, gotujemy i mieszamy do momentu, aż budyń zgęstnieje. Lekko studzimy.3. Banana kroimy na plasterki.4. Do salaterek lub pucharków nakładamy troszkę budyniu, na to plasterki banana, posypujemy tartą czekoladą i przykładamy kolejną warstwą budyniu. Wierzch
Kuchnia domowa Anipół, usunąć pestkę oraz obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Kiwi obrać ze skórki i pokroić w plastry. Banany obrać ze skórki. i pokroić na mniejsze kawałki. Pokrojone owoce wrzucić do blenedera i zmiksować. Następnie dodać mleko i jeszcze raz zmiksować. Gotowy koktajl przelać do szklaneczek. Ilość mleka może być większa lub mniejsza zależy jaką konsystencję lubimy, jeśli
Monia miesza i gotujePyszny sojowy koktajl bananowy- polecam! Składniki:0,5 l napoju sojowego,2 banany,1 łyżeczka brązowego cukru.Przygotowanie: Schłodzone mleko sojowe przelewamy do wysokiego naczynia. Banany myjemy, obieramy ze skórki i wrzucamy do sojowego mleka. Miksujemy koktajl blenderem albo w malakserze. Na koniec dodajemy łyżeczkę brązowego cukru i przelewamy do szklanek. Posypujemy szczyptą kakao i podajemy ze słomką. Pyszny
Aga w kuchniprzepisu na opakowaniu i odstawić do wystudzenia. Przygotować tortownicę, u mnie o średnicy 24 cm. Dno wyłożyć biszkoptami i odstawić. Żelatynę namoczyć w mleku a następnie podgrzać ( nie gotować). Ciągle mieszając rozpuścić żelatynę, odstawić do przestudzenia. Banany obrać i zmiksować na mus. Serek przełożyć do miski i utrzeć z cukrem (cukru można dać więcej, moje banany były słodkie
Monia miesza i gotujetwardnieje. Składniki na masę serową: - 2 kostki tofu Polsoja (360g) - 100 g obranego banan - 150 ml mleka sojowego - 2 saszetki stewii (waniliowa i standardowa) -> 2g - 1 czubata łyżka skrobi kukurydzianej Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera, aby masa była odpowiednio rozdrobniona a tofu
Zdrowie na języku :Pdaktylowe kluski kładzione* na mleku z cynamonem i bananem *zmiksowane daktyle, i kawałkami, kawałki bananaJej, ale to było słodkie.*.*Chyba jak na razie muszę pożegnać się z bieganiem, a w zamian wyciągnąć zimową kurtkę z szafy. Zima?Nie wiem, ale wiem, że jest zimno...za zimno. Ps. Zapomniałam się was spytać, jak podobają się wam zmiany na blogu
More food, love and dreamsKoniecznie musicie ją zrobić w domu;-) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka otrębów (u mnie orkiszowych, ale dodajcie jakie tam macie pod ręką) 1 jabłko 1 banan 3/4 szklanki mleka 1,5% 1 łyżeczka miodu (u mnie syrop z agawy, bo miód w wysokich temperaturach traci swoje cenne właściwości. Syrop z agawy kupiłam w Rossmann na dziale ze zdrową(...)łyżeczka wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka płatków migdałowych (opcjonalnie) 1. Płatki owsiane i otręby zalewamy gorącym mlekiem i pozwalamy im się zrelaksować przez ok 10 min. 2. Owoce obrać ze skórki, jabłko zetrzeć na grubych oczkach, banana pokroić w półplasterki. 3. Owoce wraz z miodem (bądź z syropem z agawy), cynamonem, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi dodajemy to płatków
Restauracyjka Literackajest zacząć dzień z uśmiechem na twarzy, a jeszcze lepiej - dodać do tego szklaneczkę witamin, pod postacią koktajlu. Jednym słowem… „Radość o poranku”. Składniki: - 400ml mleka kokosowego- 1 dojrzały banan- 1 dojrzałe mango- maliny- truskawki- 1 cytryna- 2 łyżki syropu klonowego Truskawki kroimy, obrane mango odkrajamy od pestki – również kroimy. Owoce wkładamy do blendera, dodajemy maliny(...)syrop klonowy, obrane pokrojone banany, skropiamy sokiem z cytryny – wszystko miksujemy. Wlewmy mleko kokosowe (trochę zostawiamy), ponownie miksujemy. Na dno pucharków wlewamy kilka łyżeczek (3-4) mleka kokosowego. Na środek delikatnie wlewamy koktajl, w wyniku czego powstanie efekt, jak na zdjęciu.Koktajl „Radość o poranku” dostarczy nam energii na początek dnia, ale wcale nie jest powiedziane, że tylko zaczynamy dzień
mojewypiekiinietylkoprzygotowania: 5 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 5,00 złSKŁADNIKI:2 banany1 łyżka suszonej żurawiny2 szklanki mlekasok z 1/2 cytrynyPRZYGOTOWANIE:Do blendera wsypujemy żurawinę. Dodajemy cząstki bananów i sok z cytryny. Wszystko zalewamy mlekiem. Miksujemy na jednolita konsystencję.Smacznego
kulinarnyJaSorbet to deser lodowy bez mleka. Głównym składnikiem są owoce, dziś polecam truskawki a dla lepszej konsystencji dodajemy banany. Składniki: szklanka truskawek 2 banany łyżeczka glukozy lub cukru pudru Banany kroję w plasterki i zamrażam w plastikowym woreczku. Miksuję na papkę, dodaję odszypułkowane truskawki i cukier. Znów miksuję i odstawiam na kilka minut do zmrożenia. Jeszcze cieszymy się smakiem świeżych
prawdziwe jedzenie