Cię zaparcia, wrzody żołądka lub Twój układ odpornościowy słabnie, przygotuj nalewkę z aloesu i ciesz się zdrowiem. Nalewka z aloesu ze spirytusem - składniki: - 1/2 l soku aloesowego - 1/2 l miodu pszczelego - 1/2 l spirytusu - 1/2 l soku z cytryn Potrzebujemy soku z aloesu OLEOFARM Następnie do soku dodajemy płynny miód pszczeli , spirytus i sok z cytryn
Z Kuchni Do Kuchnimleka; szczypta cynamonu; centymetrowy pasek świeżego imbiru (starty); 10 g orzechów włoskich; 10 g żurawiny. Mus owocowy: średniej wielkości gruszka; średniej wielkości, słodkie jabłko; 5 g miodu; płaska łyżeczka masła śmietankowego; goździki; odrobina szafranu. Gorąca czekolada: 1/2 opakowania gorzkiej czekolady ; 250 ml mleka; 10 g kakao; jedna suszona papryczka chili. Zaczynamy tworzyć. Do garnka(...)Podczas gotowania kaszy obieram, kroję w kostkę owoce, podsmażam na masełku, dodaję dwa goździki. Czekam aż owoce zmiękną i będę mogła rozbić je widelcem. Po uzyskaniu jednolitej masy dodaję miód oraz szafran, mieszam, chwilę jeszcze podsmażając. CZEKOLADA Rozpuszczam pół tabliczki czekolady w garnku z mlekiem i kakaem w kąpieli wodnej ciągle mieszając. Po uzyskaniu jednolitej masy wrzucam
Życie na widelcubiałka , 13,3g tłuszczu oraz 28,5g węglowodanów . SKŁADNIKI: 150g twarożku grani 30g mąki owsianej 1 duże jajko 30g jagód cynamon proszek do pieczenia 2 łyżki wody 1 łyżeczka miodu- opcjonalnie PRZYGOTOWANIE: Jajko zmiksować z twarożkiem i mąką Dodać odrobinę cynamonu, proszku do pieczenia, wodę, miód i ponownie zmiksować Do masy wsypać jagody i wymieszać całość łyżką Smażyć
peanutbuttermonsterjednej osoby starczy na co najmniej tydzień w zależności od wielkości codziennych posiłków): 200 g płatków owsianych górskich 200 g mieszanki studenckiej 2-3 łyżki suszonej żurawiny 3 łyżki miodu 2 płaskie łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Płatki owsiane i bakalie wsypujemy do dużej miski. Wlewamy miód i dokładnie mieszamy składniki tak, aby wszystko było ze sobą połączone i sklejone. Uzyskaną masę
Sagneska - gotowanie i lifestylewolę raczej cienkie pierniczki i wtedy wychodzi mi ich więcej. PIERNICZKI ŚWIĄTECZNE Składniki (ilość zależy od wielkości i grubości ciasteczek): 500 g mąki 2/3 szklanki cukru pudru 200 g miodu 150 g masła 2 jajka 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki stołowe przyprawy korzennej do piernika Przygotowanie: Mąkę przesiewamy przez sitko i mieszamy z sodą. Robimy na środku wgłębienie(...)wbijamy jajka, wlewamy miód, dodajemy przyprawę korzenną, cukier i masło. Dokładnie zagniatamy ciasto. Wyrabiamy aż będzie gładkie i jednolite w przekroju. Kroimy na mniejsze kawałki i każdy kolejno rozwałkowujemy na taką grubość, jaka nam odpowiada. Wycinamy ciasteczka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy pomiędzy ciasteczkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Czas pieczenia zależy od grubości
Sagneska - gotowanie i lifestyleorzechami to wyborowe połączenie smaków.Zapraszam do przepisu. Składniki: roszponka 2-4 garście 1 pomarańcza orzechy nerkowca lub orzeszki pini 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka miodu szczypta soli Wykonanie: sałatę umyć i wysuszyć,ewentalnie uszczyknąć pozostałe korzonki z całej pomarańczy dokładnie ściąć skórę z białym albedo.Następnie z pomiędzy białych błonek wycinać ostrym nożem fileciki(...)pomarańczy.Zebrać wyciekający sok oliwę,ocet, miód i sok z pomarańczy wymieszać na jednolitą emulsję.Doprawić szczyptą soli sałate ułożyć na talerzykach,przybrać filecikami pomarańczy i orzechami.Polać winegretem. Podawać ŻYCZĘ SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!nią kilka uformować. I tyle z mojego wkładu. A oto niezbędne składniki: -kilogram mąki orkiszowej -50 gram świeżych drożdży -pół szklanki ciepłego mleka -łyżka cukru -4 duże łyżki miodu -4 łyżki oleju rzepakowego -duża szczypta soli -gorzka czekolada Zaczyn. Drożdże zasypujemy cukrem i rozpuszczamy w mleku. Zaczyn łączymy z mąką, miodem, olejem, solą. Wyrabiamy ciasto. Sekret tkwi w długości wyrabiania
BaRepassoczewicy 8 niedużych buraków łyżka oleju rzepakowego sól 2 łyżki octu balsamicznego pół kostki sera feta 50g suszonych moreli garść pestek dyni tymianek łyżka soku z cytryny lyzeczka miodu 2 duże garście rukoli Soczewicę namaczamy przez około godzinę w zimnej wodzie, następnie ją płuczemy i gotujemy do miękkości przez 30 minut. Musimy uważać, zeby jej nie rozgotować i zeby(...)wielkości) w razie potrzeby do naczynia dolewamy wodę. Na bazie soku z buraków, który zebrał sie we naczyniu żaroodpornym przygotowujemy dressing do sałatki- dodajemy do niej ocet balsamiczny i miód. Dokładnie mieszamy. Naczynie możemy postawić na kuchence i odparować nadmiar wody. Na koniec dodajemy sok z cytryny oraz listki tymianku. Odcedzona soczewicę mieszamy z burakami pokrojonymi w kostkę. Dodajemy morele
Okolice Palnikaorange laska cynamonu / cinnamon stick 6 sztuk goździków / 6 pieces of cloves 2 sztuki anyżu / 2 pieces of star anise 1 plasterek pomarańczy / 1 slice of orange 1 łyżeczka miodu / 1 teaspoon honey Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 5 min, gotowanie: ok. 20 min, ilość porcji: 2 Wlewamy piwo do garnka. Dodajemy cukier waniliowy, sok z czarnej porzeczki, goździki(...)pomarańczy, laskę cynamonu, anyż i miód. Gotujemy piwo na wolnym ogniu cały czas mieszając (nie doprowadzamy wpiwa do wrzenia). Piwo wlewamy do kubeczków (przecedzamy je). Tuż przed podaniem dodajemy połowę plasterka z pomarańczy. Gotowe :) ***** We pour the beer into the pan and we add a vanilla sugar, blackcurrant juice , cloves, orange juice, cinnamon stick, star anise and honey. We boil
Projekty ze smakiembiałka , 6,2g tłuszczu oraz 35,5g węglowodanów . SKŁADNIKI: 1 jajko 30g mąki pszennej pełnoziarnistej 5g płatków owsianych- łyżka stołowa 75ml mleka 0,5%- 1/3 szklanki 12g miodu- 1 łyżeczka szczypta soli szczypta sody oczyszczonej PRZYGOTOWANIE: Oddzielić białko od żółtka Białko z odrobiną soli ubić na sztywną pianę Żółtko zmiksować z mąką, płatkami owsianymi, mlekiem i opcjonalnie miodem Dodać
peanutbuttermonsterpomidorowy o szerokim zastosowaniu : do pizzy, do ciasteczek, mięs, ryb, itd. Składniki: -4 cebule -marchew -koncentrat pomidorowy 30% - 200 ml -2 łyżki miodu -sól, pieprz -papryka słodka i ostra -majeranek, bazylia -olej, woda Cebulę kroimy w ćwierćplastry a marchew w drobną kosteczkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy do zeszklenia cebulę z marchewką. Dodajemy miód
Maminek kulinarnySkładniki: 1,5 kg filetu z indyka, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu Wileńskich , 1 łyżka octu winnego, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżka słodkiej papryki, kilka plasterków suszonego czosnku, sól, pieprz. Przygotowanie: Dokładnie myjemy filet z indyka pod zimną wodą, Osuszamy ręcznikiem papierowym, usuwamy wszystkie błonki. Oprószamy solą i pieprzem. W miseczce przygotowujemy marynatę: płynny miód +ocet winny
Aga w kuchnipostu nie zjem żadnych słodyczy i nie zdrowych przekąsek dlatego alternatywą może być taki oto deser:) składniki 250g twarogu chudego 4 łyżki jogurtu naturalnego kiwi 2 jabłka 1 łyżeczka miodu Twaróg, jogurt i miód miksujemy. Z owoców przygotowujemy mus. Następnie przekładamy do wysokiej szklanki , kładąc warstwę serka, owoców i tak na zmianę. Deser ma kwaskowaty smak, więc
Cukier&Puderwystarczy zjeść łyżkę natki, aby zaspokoić dzienne zapotrzebowanie ) oraz spora ilość beta karotenu , witaminy B1 i B2 . SKŁADNIKI pęczek pietruszki 1-2 banany maślanka / mleko 1-2 łyżki miodu sok z cytryny WYKONANIE Pietruszkę siekamy i umieszczamy w blenderze razem z bananem, maślanką lub mlekiem. Dodajemy miód oraz wyciskamy sok z cytryny i miksujemy do momentu uzyskania
Zofianapalcach. Ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Masa makowa: 200 g maku - użyłam mielonego maku BackMit , niepełna szklanka mleka , 4 łyżki miodu , pół szklanki cukru pudru , 1 łyżeczka mielonego kardamonu , 1 łyżeczka cynamonu , 100 g masła , 4 białka jaja . Dodatkowo: kilka łyżek dżemu porzeczkowego lub innego kwaskowatego, cukier puder do posypania(...)upieczeniu. Mleko zagotować z połową cukru, masłem, miodem, kardamonem i cynamonem. Dodać mak, wymieszać i gotować na minimalnym ogniu przez kilka minut. Przykryć i odstawić do całkowitego wystygnięcia. (Jeśli korzystamy ze zwykłego maku, wtedy trzeba go wypłukać, zalać wrzątkiem i gotować na minimalnym ogniu przez kilka minut. Odstawić do przestygnięcia, odcedzić na gęstym sicie
Codzienna kuchnia niecodzienna