SKŁADNIKI : BISZKOPT: • 6 jajek • 3/4 szkl. cukru • 1 szkl. mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 3 łyżki kakao MASA: • 1/2
KUCHNIA POLSKASKŁADNIKI BISZKO PT: 5 jajek 1 kubek cukru 1 kubek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżka kakao KREM: 0,5 kubka mleka 0,5
Luźna KuchniaRobiłam to ciasto po raz pierwszy,ale już wiem że będzie to jedno z ulubionych ciast. Fantastyczny mleczny krem, kakaowy biszkopt i czekolada, czy trzeba dodawać
Słodka Kraina Wypiekówmięsne z pomidorami i papryką, natomiast w wersji dzisiejszej to danie wegetariańskie na bazie szpinaku. Wykonanie nie zajmie specjalnie dużo czasu, składników też niewiele – miłego gotowania i smacznego! I love eggs in every way, as I’ve wrote before when writing about omelette . Today we’ll make a different version of a classic Tunisian dish – shakshouka
Martyna Cooksmięsne z pomidorami i papryką, natomiast w wersji dzisiejszej to danie wegetariańskie na bazie szpinaku. Wykonanie nie zajmie specjalnie dużo czasu, składników też niewiele – miłego gotowania i smacznego! I love eggs in every way, as I’ve wrote before when writing about omelette . Today we’ll make a different version of a classic Tunisian dish – shakshouka
Martyna Cookswybór dziś padł na risotto z dynią i uważam, że efekt jest świetny, idealny dodatek do mięsa, idealne wegetariańskie danie – co kto woli, będzie smaczne w każdej wersji. Miłego gotowania! And we have the autumn… Cold… Dark… The time to do nothing… But it’s perfect moment for pumpkin! That cheap, available everywhere vegetable(...)dish is really tasty, perfect as a side to meat, also perfect as a vegetarian dish – whatever you prefer it’ll be tasty and delicious in every way. Have fun cooking! SKŁADNIKI (4 porcje): 450 g dyni (połowa małej) 1 średnia cebula 150 g ryżu do risotto 50 g sera typu Lazur 200 g mleka kokosowego (u mnie
Martyna Cookswybór dziś padł na risotto z dynią i uważam, że efekt jest świetny, idealny dodatek do mięsa, idealne wegetariańskie danie – co kto woli, będzie smaczne w każdej wersji. Miłego gotowania! And we have the autumn… Cold… Dark… The time to do nothing… But it’s perfect moment for pumpkin! That cheap, available everywhere vegetable(...)dish is really tasty, perfect as a side to meat, also perfect as a vegetarian dish – whatever you prefer it’ll be tasty and delicious in every way. Have fun cooking! SKŁADNIKI (4 porcje): 450 g dyni (połowa małej) 1 średnia cebula 150 g ryżu do risotto 50 g sera typu Lazur 200 g mleka kokosowego (u mnie
Martyna Cookswymagają zbyt wiele czasu, ale chcieliśmy też sprawdzić, co do zaoferowania weganom mają okoliczne lokale. Przed wyjazdem dowidziałam się, że niedaleko nas, w koszalińskiej galerii Atrium funkcjonuje sieć Green Way serwująca zdrowe posiłki, w tym mająca ofertę skierowaną do wegan. Jako, że mieszkaliśmy nieopodal w Łazach, postanowiliśmy wybrać się tam na obiad. W ofercie jest kilka wyłącznie roślinnych dań(...)nabyć zdrowe ekologiczne produkty, słodycze, roślinne mleka, bakalie i świeżo wypiekane pieczywo, w tym orkiszowe jagodzianki. Zaopatrzyliśmy się więc w kilka produktów, a pani, która nas obsługiwała była niezwykle miła i pomocna. Zapytałam więc, czy w Mielnie można znaleźć jakieś fajne miejsce z wegańskim jedzeniem. Od razu poleciła mi kilka miejsc, w tym knajpkę "Potrawy z całego świata". Miejsce
Roślinna - blog wegańskibyć czarny, mięso może być bardziej wysmażone, masło też nie jest obowiązkowe – efekt i tak będzie murowany! Ekstremalnie krótka lista zakupów tylko zachęca do spędzenia chwili w kuchni, miłego gotowania! Simple meat, simple pasta gives a perfect dish. No more than five ingredients, half hour of your time and the dish that comes out of that effort will come(...)aside for the meat to ‚rest’, let it lay on one side until the juice will appear and then turn it on the other side – in this way you’ll keep the juices inside the meat. Click here to add your own text Share this entry Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest
Martyna Cooksbyć czarny, mięso może być bardziej wysmażone, masło też nie jest obowiązkowe – efekt i tak będzie murowany! Ekstremalnie krótka lista zakupów tylko zachęca do spędzenia chwili w kuchni, miłego gotowania! Simple meat, simple pasta gives a perfect dish. No more than five ingredients, half hour of your time and the dish that comes out of that effort will come(...)aside for the meat to ‚rest’, let it lay on one side until the juice will appear and then turn it on the other side – in this way you’ll keep the juices inside the meat. Click here to add your own text Share this entry Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest
Martyna Cooksochotę na rybę stąd też grillowany łosoś Tak jak pisałam przed chwilą to danie nie wymaga dużej ilości składników, ale trzeba mu poświęcić chwilę – w końcu to risotto! Miłego gotowania. I love Italian cuisine! Today another version of risotto – this time spicier. Again you need only few ingredients and dinner is ready, the risotto can be eaten solo(...)bronze on both sides and let the inside fry. Można jeść razem lub osobno. Tak czy inaczej smakuje wybornie! Smacznego! You can eat it separably or together. Either way it tastes perfect! Bon Apetite! Share this entry Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on Linkedin Share on Tumblr Share on Vk Share
Martyna Cooksochotę na rybę stąd też grillowany łosoś Tak jak pisałam przed chwilą to danie nie wymaga dużej ilości składników, ale trzeba mu poświęcić chwilę – w końcu to risotto! Miłego gotowania. I love Italian cuisine! Today another version of risotto – this time spicier. Again you need only few ingredients and dinner is ready, the risotto can be eaten solo(...)bronze on both sides and let the inside fry. Można jeść razem lub osobno. Tak czy inaczej smakuje wybornie! Smacznego! You can eat it separably or together. Either way it tastes perfect! Bon Apetite! Share this entry Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on Linkedin Share on Tumblr Share on Vk Share
Martyna Cooksbobem jeszcze nie jadłam, więc rachunek był prosty = pierogi z bobem. Z pierogami, nie ma co się oszukiwać, jest trochę roboty, ale efekt jest oszałamiający. Zawsze. Cierpliwości i miłego gotowania! Season fo broad beans is open! Yes!!! I love seasonal vegetables, and broad beans comes with that. Even in it’s simplest version, just cooked, it’s delicious(...)pastry and cutting the circles out of it. I’ll show you two methods today – one traditional and one a bit less convectional. In traditional way roll out a part of the pastry rather thin, cut the circles with a glass or cup. Knead again the leftovers and roll again, and so on. The less convectional method
Martyna Cooksbobem jeszcze nie jadłam, więc rachunek był prosty = pierogi z bobem. Z pierogami, nie ma co się oszukiwać, jest trochę roboty, ale efekt jest oszałamiający. Zawsze. Cierpliwości i miłego gotowania! Season fo broad beans is open! Yes!!! I love seasonal vegetables, and broad beans comes with that. Even in it’s simplest version, just cooked, it’s delicious(...)pastry and cutting the circles out of it. I’ll show you two methods today – one traditional and one a bit less convectional. In traditional way roll out a part of the pastry rather thin, cut the circles with a glass or cup. Knead again the leftovers and roll again, and so on. The less convectional method
Martyna CooksWOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY Chińszczyzna! Kto nie ma ochoty, raz na jakiś czas, na danie z szeroko rozumianej kuchni chińskiej? Nie wiem jak Was, ale mnie zapachy rozchodzące się wokół „chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał(...)warzywami wysmażone. To już praktycznie konieć pracy, gdyż jedyne co nam zostało to nałożyć potrawę na talerze, posypać sezamem i zjeść! Życzę Wam smacznego, bo na pewno jest pysznie! Miłego wieczoru! Everything is ready – noodles are drained, meat with vegetables fried. This is almost the end of the work, because the last thing to do is to place
Martyna Cooks