mięso - 63110 przepisów (strona:969/4208)

Zapiekanka warzywna z klopsikami 198

Zapiekanka warzywna z klopsikami Bardzo smaczne danie z mięsnymi kuleczkami i mnóstwem warzyw zapiekane pod pierzynką z sosu pomidorowego. Polecam!     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 niewielka cukinia(...)ziemniaki 1 biała cebula 3 pomidory 4 łyżki oleju 4 ząbki czosnku kilka listków bazylii (zamiennie można użyć suszonej bazylii) gałązka tymianku (zamiennie można użyć suszonego tymianku)     *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką, musztardą i przyprawami- do smaku *** *** Dłonie natłuszczamy olejem i z mięsa formujemy niewielkie klopsiki *** *** Cukinie kroimy w krążki a papryki w dużą kostkę *** *** Ziemniaki oraz

Blog z Apetytem
Rosół z pieczoną na ostro marchewką 157

dań, ale czasami mam ochotę odkurzyć tradycyjne przepisy mojej mamy lub babci. Wtedy przygotowuję rosół jak z dzieciństwa, koniecznie z marchewką, natką pietruszki, a dla moich bliskich z kawałkami mięsa. Żeby jednak wprowadzić trochę urozmaicenia, zamiast podawać go z rozgotowaną marchewką, serwuję jędrne i chrupiące pieczone marchewki na ostro. Do tego oczywiście makaron nitki. Na szczęście nie muszę robić(...)łyżka soku z cytryny łyżeczka mielonej papryki słodkiej łyżeczka cayenne łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem płatki chili do posypania dodatkowo: makaron Lubella Jajeczna 5 jaj nitki natka pietruszki Umyte mięso zalewamy zimną wodą. Po zagotowaniu łyżką cedzakową, zdejmujemy szumowiny. Dodajemy warzywa, przyprawy i na małym ogniu, gotujemy około godzinę. Dodajemy natkę pietruszki, selera oraz lubczyk i gotujemy kolejną godzinę

Mienta blog
Menu na tydzień: Domowa dieta pudełkowa 249

mamy potrawy. Generalnie tak staramy się planować menu, żeby potrawy na koniec tygodnia dobrze nadawały się do mrożenia, a w poniedziałek zjadamy to co ma krótki termin. Jak przechowywać mięso i mrozić jedzenie możecie poczytać w tych wpisach – wyjaśniamy tam wszystko ze szczegółami. Warto to wiedzieć jeśli chcecie na poważnie planować posiłki. Jak przechowywać mięso Jak mrozić jedzenie Pieczony(...)papryką. Komponujemy sushi bowl Pakujemy zapiekankę Kroimy spiralizatorem warzywa do zupy instant. Miksujemy składniki do kostki bulionowej. Na spód słoika wkładamy kostkę, nad nią na przemian układamy warzywa i mięso z indyka.. Na wierzch wykładamy makaron ryżowy. Gotowe:) Artykuł Menu na tydzień: Domowa dieta pudełkowa pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Piersi kurczaka z botwinką 194

pokrojone łodyżki z botwinki. Całość gotować kilka minut. W międzyczasie na drugiej patelni podgrzać niewielką ilość oleju i przesmażyć piersi z kurczaka (z obu stron, aż do lekkiego zarumienienia; mięsa nie należy smażyć zbyt długo, ponieważ nie ma być suche! ). Podsmażone piersi przełożyć na talerz. Do gotujących się sosu dodać liście z botwinki i wlać śmietanę. Całość przyprawić solą(...)pieprzem. Wymieszać. Chwilę smażyć, aż do lekkiej redukcji sosu. Na sam koniec do przygotowanego sosu przełożyć podsmażone kawałki piersi z kurczaka. Na wierzchu mięsa ułożyć plasterki sera mozzarella. Patelnię przykryć pokrywką i całość dusić, aż do rozpuszczenia się sera. Gotowe danie posypać posiekanym koperkiem.  Podsmażanie startych buraków, wygląd sosu przed dodaniem mięsa i danie przygotowanie do duszenia Pomysł

Ugotować
Kotleciki mielone z orzechami i cynamonem 207

mojej ulubionej mieszanki. Żeby nie było tak och i ach, to powiem Wam, że Franek sałatki nie tknął. Kotlecika zjadł z grzanką i zielonym ogórkiem :) Składniki : 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 3/4 szklanki posiekanych orzechów (najlepiej włoskich, ale mogą być również dowolne) pół łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej(...)płaska łyżeczka mielonego cynamonu pieprz, sól ew mąka do obtoczenia tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno siekamy.  Mięso mieszamy dokładnie z przyprawami i jajkiem. Dodajemy posiekane orzechy, cebulę i czosnek.  Wyrabiamy na jednolitą masę, przekładamy do miski, szczelnie owijamy folią lub przykrywamy pokrywką i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Z masy formujemy podłużne kotleciki

bistro mama
Makaron z żeberkami po tajsku 145

ugotowaniu wywaru, trzeba było zagospodarować i oto jest. Aromatyczne danie, które robi się w oka mgnieniu. Zachwyca smakiem i prostotą. Proporcje na dwie osoby. Składniki 400 g mięsa z ugotowanych żeberek 125 g makaronu chow mein 1 garść grzybów mun 1 ząbek czosnku 2 cm świeżego imbiru 3 łyżki sosu sojowego 50 ml oleju z orzechów arachidowych 1/2 strąku zielonej(...)papryki 2 łyżki pędów bambusa 2 łyżki kiełków fasoli mung 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżeczka cukru palmowego Przygotowanie Mięso z ugotowanych żeberek oddzielamy od kości, kroimy w kostkę. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby zalewamy wrzątkiem, po 10 min odcedzamy i kroimy w paski. Czosnek oraz imbir siekamy. Paprykę kroimy w paski. Szalotki siekamy. Pędy bambusa

R'n'G Kitchen
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami 192

mnie gouda pęczek natki pietruszki jajko i bułka tarta sól, pieprz do smaku opcja: wędzona papryka, niewiele, do smaku masło klarowane do smażenia potrzebne będą także: tłuczek do mięsa, folia spożywcza i folia aluminiowa Przygotowanie: Pierś z kurczaka dobrze myję w zimnej wodzie, lekko osuszam ręcznikiem papierowym, dzielę na kawałki. Mięso owijam folią i rozbijam tłuczkiem jak schabowe. Mięso delikatnie

Zasmakuj Kuchni
UDKA PIECZONE W MARYNACIE SŁODKO-PIKANTNEJ 185

Składniki podstawowe: 4 udka z kurczaka. Składniki marynaty: 2 łyżki sosu słodko-pikantnego chili, łyżka oleju z dodatkiem bazylii, 1/2 łyżeczki soli, łyżeczka bazylii, łyżeczka suszonej natki pietruszki. Przygotowanie: Mięso myję i osuszam. Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc). Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą. Piekę przez godzinę(...)stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa

JejKuchnia
Kurczak pieczony na butelce podany z młodymi warzywami 873

obiad, który "sam się robi". Kurczak pieczony na butelce podany z młodymi warzywami (marchewką, ziemniakami i cukinią). Kurczak przygotowany w poniższy sposób będzie miał chrupiącą skórkę i soczyste mięso, ponieważ podczas pieczenia - jest polewany piwem. Zachęcam Was do przygotowania takiego kurczaka, ponieważ jest niesamowicie smaczny i ma nietuzinkową formę podania 😋 Składniki na porcję dla 4-5 osób: 1 duży kurczak(...)naczynia żaroodpornego wstawić butelkę i wbić na nią kurczaka (spójrz na zdjęcie powyżej) . Przygotowanego kurczaka wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC i piec 60 minut, co jakiś czas mięso podlewając odlanym piwem. W międzyczasie marchewki umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w ćwiartki. Młodą cukinię umyć, odkroić z niej końcówki, przekroić ją na pół

Ugotować
Zapiekane kotleciki w cukinii i sosie pomidorowym 219

zaczęła się w moim ogrodzie na dobre to ciągle coś z niej gotuje-tym razem padło na kotleciki zawijane w cukinię w sosie pomidorowym-pychotka-polecam Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka jedna średnia cukinia jajko 100 g ugotowanej kaszy bulgur(może być również jęczmienna lub gryczana czy ryż,co lubicie i macie w domu) cebula  2 ząbki(...)czosnku sól,pieprz przecier pomidorowy 400ml oregano,papryka słodka w proszku 150 g sera żółtego Przygotowanie: Mięso doprawiamy do smaku,solą ,pieprzem,wyciśniętym czosnkiem i podsmażoną pokrojoną w kostkę cebulką,dodajemy ugotowaną kaszę,jajko i całość dokładnie mieszamy. cukinię kroimy za pomocą obieraczki w cienkie długie plastry,układamy jak gwiazdkę i na środek kładziemy kulkę z mięska, zawijamy mięso

Swojskie jedzonko
Placki ziemniaczane po bolońsku 191

jutrzejszy obiad polecam pyszne packi ziemniaczane z sosem a'la bolońskim. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: Sos: 250g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego, 1 ząbek czosnku, 1 cebula, 2 duże pomidory, ½ łyżeczki bazylii, ½ łyżeczki oregano, sól, pieprz, oliwa. Placki: 1 kg ziemniaków, 1 jajko, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Sos: Cebulę oraz(...)czosnek kroję w małą kostkę. Na patelnię z oliwą przekładam mięso mielone oraz cebulę i czosnek. Wszystko razem smażę około 10 minut. Pomidory obieram ze skórki i kroję w kostkę. Pomidory dodaję do mięsa. Wszystko razem smażę na małym ogniu około 15 minut. Sos doprawiam do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano. 2. Placki: Obrane ziemniaki ścieram na tarce

Tradycyjna kuchnia Kasi
Placuszki z cukinii i mięsem mielonym bez mąki z makaronem 185

końcu jest lato, więc dużo warzyw na straganach! Szybkie i smaczne placuszki z cukinii i mięsem mielonym bez mąki podane z makaronem. Składniki: 100g mięsa mielonego z indyka 1 cukinia 2 łyżki siemię lnianego mielonego przyprawy: czosnek granulowany, suszony koperek, kebab-gyros, pieprz czarny, zioła prowansalskie, papryka słodka 25g suchego makaronu  1 łyżka oleju lnianego  Sposób przygotowana(...)wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok 8-10 minut. Między czasie myjemy, osuszamy i ścieramy na tartce o grubych oczkach cukinię. Dodajemy mięso, siemię lniane i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z makaronem. Danie polewamy olejem lnianym. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
PODUDZIA KURCZAKA PIECZONE W MARYNACIE Z SOSEM TERIYAKI 200

podstawowe: 4 podudzia z kurczaka. Składniki marynaty: 2 łyżki sosu teriyaki, łyżka oleju, 1/3 łyżeczki cynamonu, łyżeczka ostrej papryki, 1/2 łyżeczki soli, łyżeczka syropu klonowego (lub płynnego miodu). Przygotowanie: Mięso myję i osuszam. Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc). Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą. Piekę przez godzinę(...)stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa

JejKuchnia
Polędwiczka z sosem pieczarkowym 485

łyżeczkę przyprawy pomidorowo-bazyliowej, 1 łyżkę oleju, około 1/2 łyżeczki soli oraz większą szczyptę pieprzu. Przygotowaną mieszanką nacieramy polędwiczkę ze wszystkich stron. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem około 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do około 140-150 stopni i pieczemy jeszcze przez(...)około 10 minut. Następnie możemy naczynie odkryć i zapiekać jeszcze chwilę, aż wierzch lekko się przyrumieni. W czasie gdy mięso się piecze przygotowujemy sos. Cebule drobno siekamy. Szklimy na oleju. Następnie dodajemy pokrojone na półplasterki pieczarki i smażymy do odparowania wody. Wlewamy śmietankę, gotujemy do zredukowania sosu. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki. W razie

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania