mięso - 63110 przepisów (strona:2931/4208)

Soczysta plecionka z polędwiczki 219

przygotować polędwiczkę wieprzową, aby zadowolić jej smakoszy, ale i… nie tylko? Aby mięso było idealne w smaku, soczyste, mięciutkie i kruche? Najprościej… zrobić soczystą plecionkę z polędwiczki.   Składniki: - 1 polędwiczka wieprzowa o wadze ok. 800g - sól - świeżo mielony pieprz - wędzona papryka - 100g suszonej wędzonej szynki w plastrach - worek do pieczenia   Umytą i osuszoną polędwiczkę rozcinamy wzdłuż

mojewypiekiinietylko
Chińszczyzna 518

oraz mleko kokosowe. Gotujemy do chwili, aż stanie się gęsty, a płyn prawie wyparuje. Garnek przykryty pokrywką odstawiamy z kuchenki na 20 minut. Po tym czasie ryż będzie gotowy. Mięso wyjmujemy z lodówki. Na patelni o grubym dnie (lub w woku) rumienimy pokrojony boczek, wykładamy. Rozgrzewamy olej arachidowy. Wrzucamy w kolejności (krótko podsmażając) warzywa - marchew, cebule, czosnek, por i papryki

mojewypiekiinietylko
Liebster Blog Award 196

chciałabyś odwiedzić… * Peru, Egipt, Malediwy, Australia i Oceania, Kanada. 4. Gdyby sławny reżyser chciał nakręcić film o Twoim życiu, kto zagrałby Ciebie? * Na pewno nie Magda Gessler. Nie rzucam „mięsem” i talerzami. 5. Jak wygląda Twoja wymarzona kuchnia? *Jasna, duża, przestronna, pośrodku z wyspą, wyposażona we wszystkie, potrzebne, najnowocześniejsze sprzęty. 6. Coś czego nie lubiłaś jeść w dzieciństwie, a teraz

mojewypiekiinietylko
Zupa 5 smaków 216

zielona papryka - 1 mały por - 1,5 szklanki ugotowanego ryżu - przyprawa 5 smaków - świeżo mielony pieprz - chilli w płatkach - 1 łyżka soku z cytryny - ½ puszki mleka kokosowego (200ml) - mięso kurczaka z rosołu - prażona cebulka - natka pietruszki Umytą kapustę pekińską posiekać, papryki pokroić - wrzucić do wrzącego rosołu. Gotować ok. 5-8 minut. Dodać ugotowany ryż, pokrojony w talarki por, 2 łyżeczki

mojewypiekiinietylko
Ciastka francuskie z truskawkami 238

moich ulubionych. Moim zdaniem, jego twórca zasługuje na kulinarnego Nobla. To ciasto daje ogromne możliwości do wykorzystania – na słodko, wytrwanie, na ciepło, na zimno, można w nim zapiekać mięso, ryby… i nie tylko. Wykorzystując gotowe, w krótkim czasie wyczarujemy pyszne ciastka francuskie z truskawkami.   Składniki na 8 sztuk: - 1 opakowanie ciasta francuskiego 375g - 1 jajko do posmarowania ciastek

mojewypiekiinietylko
Szaszłyki drobiowe z morelami 217

suszonych moreli - 1 czerwona papryka - 1 żółta papryka - 3 cebule (biała i czerwona) - ok. 100g boczku wędzonego - patyczki do szaszłyków - oliwa w sprayu   Wieczorem (dzień wcześniej) trzeba zamarynować mięso oraz namoczyć w wodzie patyczki do szaszłyków. Umyte i osuszone piersi drobiowe przekrajamy wzdłuż, na dwie części. Kroimy na ok. 2cm kawałki – przekładamy do pojemnika. Dodajemy składniki marynaty: 3 łyżki

mojewypiekiinietylko
Kasza gryczana – inaczej 223

sypka i pyszna. Dodatek oleju kokosowego i boczniaków jest kolejnym atutem, dla którego naprawdę warto taką kaszę wprowadzić na stałe do swojego menu. Może być podana jako dodatek do mięsa, z surówką… i nie tylko. Czy też, jako samodzielne danie z kubkiem kefiru lub maślanki. Polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Kasza gryczana – inaczej appeared first on Moje

mojewypiekiinietylko
Kluski śląskie z pesto bazyliowo migdałowym 177

powinna zaspokoić apetyt wegan, wegetarian, osób na diecie bezglutenowej… i nie tylko. Danie jest kolejnym przykładem na wielkość prostoty nad przepychem. Jest, tak skromne, jak bardzo bogate smakowo. Dodatek mięsa, moim zdaniem, byłby istnym barbarzyństwem. Nie pozostaje mi nic innego, tylko polecić i życzyć smacznego. Wydrukuj przepis The post Kluski śląskie z pesto bazyliowo migdałowym appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Majowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów – Sałatka piknikowa z makaronem risini 251

dobrego wina będzie, jak najbardziej wskazany. A jakie to jest, to dobre wino ? Takie, które Wam smakuje. Wybór zależy od Was, jak – i z czym sałatkę podacie. Zastępując mięso, np. czerwoną fasolą otrzymamy wersję wegetariańską – również pyszną. Smacznego. :) ORGANIZATORKI MAJOWEGO WYZWANIA BLOGEREK I BLOGERÓW : PAULINA www.mojapasjasmaku.blogspot.com MARTA www.magicznezyciemarty.pl UCZESTNICY : AGATA www.myszkagotuje.blogspot.com ALINA www.ala-piecze.blogspot.com ANNA www.cafeamaretto.blogspot.com www.aronia-wiemcojem.blogspot.com BEATA www.staregary.blogspot.com

mojewypiekiinietylko
Kotlety z ryżu miksowanego 234

przykryciem. Kotlety z ryżu miksowanego mogą stanowić samodzielny posiłek. Wystarczy dodatek sosu, np. pieczarkowego, pomidorowego lub… jakiegokolwiek. Niezastąpiona będzie oczywiście surówka – każda pasuje. Możemy je podać także do mięsa, czy ryby, z jajkiem sadzonym… Ich zaletą jest to, że możemy je zrobić na różne sposoby, zmieniając dodatki, przyprawy. Dając, np. pieczarki uzyskamy zupełnie nowy smak. Innym dodatkiem mogą

mojewypiekiinietylko
Zupa z pieczonej botwinki 199

drobiowy). Odcinamy łodygi botwinki, pozostawiając same liście. Łodygi kroimy na kawałki zawijamy w folię i dokładamy do piekarnika z buraczkami na 30 minut. Z ugotowanego bulionu wyjmujemy warzywa (i mięso), wrzucamy pokrojone liście botwinki, dodajemy sok wyciśnięty z całej cytryny. Wyjmujemy z piekarnika upieczone buraczki oraz łodygi botwinki. Buraczki hartujemy w wodzie z lodem. Upieczone łodygi dodajemy do garnka

mojewypiekiinietylko
Dogfish z patelni 269

rumiano z obu stron. Dogfish z patelni, to był mój debiut kulinarny. Różne opinie słyszałam na temat tej ryby. Dlatego przyznam, że nie spodziewałam się tak pozytywnie zaskakującego efektu. Mięso jest delikatne, soczyste i… warte zachodu z przygotowaniem. Dla mnie, pod względem smaku, plasuje się w czołówce, to ryba godna polecenia. Rad do przepisu udzielił mi stary rybak Wally. Smacznego

mojewypiekiinietylko
Paski drobiowe w kokosowej tempurze 238

owoców morza, warzyw, grzybów… i nie tylko. Paski drobiowe w kokosowej tempurze, to danie na obiad, kolację lub jako przystawka.   Składniki: - 2 piersi drobiowe (ok. 600g) Marynata do mięsa: - olej sezamowy - sos sojowy - sok z cytryny - sól wędzona - pieprz syczuański Składniki na ciasto: - 2/3 szklanki mąki tortowej - ½ szklanki mąki kukurydzianej - 1 szklanka startego kokosu - 1 duże jajko - szczypta soli

mojewypiekiinietylko
Czerwone ziemniaczki pieczone inaczej 229

setki sposobów. Czerwone ziemniaczki pieczone inaczej mogą być daniem samodzielnym, podanym w upalny dzień z zimną maślanką, czy kefirem. Ale mogą też być wspaniałym dodatkiem do jajka sadzonego, czy mięsa. Tu panuje dowolność – według gustu i smaku. Również w wersji wegetariańskiej lub okraszone skwarkami. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Czerwone ziemniaczki pieczone inaczej appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Koperkowo czosnkowe kotleciki drobiowe 411

patelni rozgrzewamy olej z pestek winogron, łyżką nakładamy porcje masy. Smażymy na rumiano z obu stron. Siekane kotleciki zawsze się cieszą dużą popularnością. Ich zaletą jest to, że mięso którym dysponujemy staje się podzielniejsze, a dokładniej wydajniejsze. Łatwość i szybkość przygotowania, to kolejna zaleta. A jeśli jeszcze dodamy fakt, że za każdym razem możemy, zmieniając dodatki, uatrakcyjnić naszą potrawę

mojewypiekiinietylko