szklanki - szpinak - 200 g - czosnek - 2 ząbki - jogurt naturalny - 2 łyżki - oliwa - 2 łyżki - bazylia, słodka papryka, pieprz, sól Sposób przygotowania: Mięso dokładnie umyć, pokroić w podłużne kawałki. Oliwę wymieszać z przyprawami (mogą być inne dowolne zioła), obtoczyć kurczaka i pozostawić na około 30 minut. Szpinak poddusić na patelni wraz z jogurtem, wyciśniętym
Fit-aminakońcu skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na 30 minut. Wlewamy olej na patelnię i jak już się rozgrzeje wrzucamy pokrojone kawałki kurczaka i podsmażamy pod przykrywką. Gdy mięso jest prawie gotowe dodajemy skrojoną cebulę i pozostawiamy na ogniu (bez przykrywki) na ok. 5 minut. Opcjonalnie (tak my zrobiliśmy) odstawiamy kurczaka do wystygnięcia i "rwiemy w strzępy". Następnie mieszamy
Smaki BrazyliiSałatka selerowa od dawna była serwowana w Moim domu. W pierwotnej wersji zawierała szynkę, lecz ja od pewnego czasu wyeliminowałam mięso z Mojej diety, tak też szynka zniknęła z sałatki :P. Zapraszam do spróbowania. SKŁADNIKI SAŁATKA Mały słoik selera konserwowego Puszka kukurydzy
Zdrowo i kolorowokurczaka - 1 sztuka, - 3 łyżki oliwy, - 1 łyżka miodu, - 2 ząbki czosnku - oregano, - tymianek, - zioła prowansalskie, - słodka papryka, - pieprz, -sól Sposób przygotowania: Mięso dokładnie umyć. Oliwę, miód, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy ( mogą być inne dowolne zioła) dokładnie razem wymieszać. Pierś obtoczyć w marynacie i odstawić do lodówki na około
Fit-aminałyżka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia olejek migdałowy Wykonanie: Mak parzymy w 1 szklance wody, gotujemy ok 2-3 minut, odsączamy na sitku, skręcamy w maszynce do mięsa o drobnych oczkach. Ucieramy masło z cukrem, żółtakami i miodem. Dodajemy orzechy rodzynki oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz dodajemy odrobinę olejku migdałowego. Białka ubijamy na sztywno
kgwjanczewosię z metalami ciężkimi, usuwa je z organizmu oraz zapobiega gromadzeniu się w wątrobie. Metionina - aminokwas piękności, znajdziemy go w rybach i mięsach, otrębach pszennych,ryżu, orzechach włoskich, brokułach, szpinaku oraz brukselce. Przy dbaniu o paznokcie, jadłospis powinien obfitować w witaminę A, C, E, witaminy z grupy
Życie na widelcumięsie. Można z niego przyrządzić wiele smacznych i tanich potraw. Leszcz doskonale nadaję się do gotowania , duszenia , pieczenia czy zapiekania . Leszcz ma białe, chude mięso. Ja mojego leszcze po prostu aromatycznie upiekę w brytfannie Toscana marki Florina , o której pisałam już TUTAJ BRYTFANNA Składniki -leszcz -pomarańczowy vinaigrette - pieprz ziolowy Skworcu - suszony pomidor szczypiorek
Z Kuchni Do Kuchnipewno będę dalej prowadzić bloga :) A teraz obiecany przepis. Jest to jedna z niewielu sałatek (poza oczywiście tą sałatka), która smakuje mojemu T. Może ze względu na dodatek mięsa, może z innych powodów, nie wiem. W każdym razie o ile zazwyczaj patrzy podejrzliwie, gdy przygotowuje sałatki i mam wrażenie, że próbuje ich tylko z grzeczności, o tyle tą się zajada
chwile dla mniepatelni rozgrzewamy olej, szkilmy cebulę i czosnek, wrzucamy ziemniaki i doprawiamy delikatnie ziołami. Dodajemy usmażone mięsko:) Możemy dodać na koniec ser mozarella. 7. Wykładamy na talerz ziemniaki z mięsem. Dodoajemy pomidory z ziołami, oliwki, kukurydzę oraz brokuł. Calość polewamy sosem czosnkowym. Bon appetit
Kuchnia Pełna Pasjipierś z kurczaka, 2 jajka, płatki kukurydziane, mąka, olej, gyros, pieprz, sól, mleko. 1. Pierś z kurczaka kroimy. Namaczamy w mleku, odstawiamy do lodówki na ok. 1h., aby mięso było bardziej delikatne. 2. Przygotowujemy 3 miseczki: - z mąką - z jajkiem, z odrobiną wody, oraz przyprawą gyros - z pokruszonymi drobno płatkami kukurydzianymi 3. Obtoczamy kawałki kurczaka kolejno
Kuchnia Pełna Pasjilitry wody. 2. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. 3. Warzywa: marchewkę, pietruszkę, pora i selera myjemy, marchew kroimy kostkę. Wrzucamy do wody w garnku wraz z pokrojonym mięsem. Gotujemy aż wywar będzie gotowy, tj. ok.15min. 4. Wyławiamy z zupy selera pora i pietruszkę (chyba, że ktoś lubi jeść je w zupie):) 5. Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę. Dodajemy
Kuchnia Pełna Pasjiduży świeży ogórek, duża papryka, pierś z kurczaka, gyros, sos winegret, ser żółty Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, lub w paski, doprawiamy przyprawą gyros. Mięso wrzucamy na rozgrzany olej. 2. Warzywa myjemy, kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do salaterki. 3. Szpinak myjemy, dodajemy do reszty składników. 4. Ser żółty kroimy w kostkę, dodajemy do sałatki
Kuchnia Pełna Pasjiżabki czosnku, pomidory, makaron. Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, rozgrzewamy ją. Wrzucamy na nią mięso i smażymy. 2. W osolonej wodzie gotujemy makaron do miękkości. Tak samo brokuł, dzielimy na różyczki, wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy aż będzie miękki:) 3. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy
Kuchnia Pełna Pasjipieczarki obieramy. Kroimy w plastry, natomiast cebulę w kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Smażymy.(możemy podlewać odrobiną wody) 4. Paprykę kroimy w plasterki. 5. Na plastry mięsa wykładamy po łyżce smażonych pieczarek z cebulą, po pasku papryki oraz sera żółtego. Zawijamy plastry z farszem, jak roladki. 6. Roladki obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Wykładamy
Kuchnia Pełna Pasji