mięso - 63110 przepisów (strona:2661/4208)

Filet z Kurczaka ze Szpinakiem w Szynce Parmeńskiej 225

talerzu tak świetnie się uzupełniało, sałatka z quinoa , kurczak ze szpinakiem, ja jestem jak najbardziej na tak. Czy trudno się to robi? Absolutnie nie! Nie proponuję żadnego zawijania mięsa, wystarczy po prostu ponacinać, w szczeliny powciskać szpinak, a potem owinąć cieniutkimi plasterkami szynki. To naprawdę proste. Przy okazji sprawdziłam patelnię Woll pod kątem zapiekania bez dodatkowego tłuszczu, czy sosu. Dzięki

Blondynka Gotuje
Filet z piersi kurczaka z grzybami i sosem musztardowym. 162

oliwę z oliwek. Podpiekamy nasz filet z piersi kurczaka i zdejmujemy z ognia. Teraz do patelni wlewamy śmietanę, dodajemy musztardę i sos sojowy. Podgrzewamy do wrzenia. Dorzucamy uprzednio podpieczone mięso i warzywa. Gotujemy aż nasz sos lekko odparuje. Tak przygotowany filet z piersi kurczaka świetni łączy się np z ryżem. Smacznego. No i jeszcze mały podgląd z mojego INSTAGRAMU

MODA NA BIO
Zupa krem z brokułów 217

opcjonalnie według indywidualnych upodobań) Przygotowanie: Brokuła umyć i podzielić na mniejsze różyczki. Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Do gotującej się wody dodać wywar z mięsa (około 2,5 - 3 litry łącznie) wrzucić ziemniaki i marchewkę. Gotować około 20 minut, po czym dodać brokuła, czosnek, pokrojoną cebulę, majeranek i gotować jeszcze z 10 minut. Gdy warzywa będą miękkie

Kuchcik gotuje
Sałatka jajeczna z rzodkiewką w majonezowym sosie chrzanowym. 733

delikatną nutą chrzanową doskonale pasuje na zbliżające się Święta Wielkanocne, u mnie na pewno będzie powtórka i to z podwójnej porcji. Sałatka doskonale pasuje do wędlin, kiełbasek i pieczonego mięsa. Polecam :) Składniki - 4 jajka ugotowane na twardo - 1 czerwona cebula - puszka groszku konserwowego - 1 małe kwaskowe jabłko - 4-5 rzodkiewek - 2-3 łyżki majonezowego sosu chrzanowego od Folwark - 1 łyżka

Kuchnia z widokiem na ogród
Jajecznica z wędzonym łososiem 209

wędzonce, ale bardziej eleganckiego. Jajecznica szykowana na wędzonce to w naszej kuchni klasyk – i tu będą pasowały zarówno wędzona kiełbasa, szynka jak i boczek. Zamieniając przaśną wędzoną wędlinę na mięso wędzonego na zimno łososia nie rezygnujemy z wędzonego smaku i dymnego aromatu, zmieniamy tylko jego intensywność, a w przypadku użycia ryby –również konsystencję całości. Ta jajecznica jest mocno wilgotna, puszysta

Karo in the Kitchen
Schab w sosie barbecue 546

jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju wypiekanych przekąsek a także do mięs. W efekcie końcowym uzyskujemy słodko-słono-ostry, niepowtarzalny i bardzo wyrazisty smak. Pierwszy raz zapiekałam go z mięsem, efekt końcowy rewelacyjny. 6 plastrów schabu 3 cebule 7 łyżek cukru 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej

Szefowa kuchni
wołowina pieczona w plastrach z cebulą 202

Wołowina jest mięsem z którego sos wychodzi według mnie najsmaczniejszy z najładniejszą barwą

Ugotujmy Coś
Kaczka na risotto z zielonej soczewicy 231

soczewicy z tego przepisu Kaczkę dokładnie płuczemy, czyścimy i dokładnie wycieramy do sucha ręcznikiem kuchennym. Piersi z kaczki nacinamy od strony skóry w poprzek ale tak by nie rozciąć mięsa. Stronę bez skóry posypujemy solą i pieprzem. Na zimną patelnię wkładamy kaczkę. Smażymy piersi stopniowo zwiększając moc palnika, aż skórka się zrumieni i tłuszcz się wytopi. Jak skórka będzie już

Piekielna Kuchnia Pati
Tortille z grillowanym kurczakiem curry 356

Imprezowa przekąska Składniki placki do tortilli 3 szt mięso z kurczaka 40 dkg pieczarki 6 szt ser żółty 5 dkg ketchup pikantny sól i pieprz przyprawa curry kurkuma sok z … Czytaj dalej Tortille z grillowanym kurczakiem curry

czarrna od kuchni
Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem 171

przygotowałam prostą sałatkę z kuskusem, którego tak dawno nie jadłam, a mam spore zapasy przeróżnych kasz, więc będzie się działo!  Kuskus świetnie smakuje w połączeniu nie tylko z mięsem, ale i z owocami czy warzywami. Moje ulubione połączenie kaszy kuskus na słodko znajdziecie oczywiście na blogu! Oto niektóre polecane przeze mnie połączenia, koniecznie spróbujcie! Kuskus z lazurem i winogronami

Moja smaczna kuchnia
Kotlety z jajek 679

Robiliście kotlety jajeczne? Jak nie, to koniecznie musicie spróbować. Pokochają je dzieci, jak i dorośli. Robi je się podobnie jak kotlety mielone, tylko mięso zastępujemy ugotowanymi jajkami, a cebulkę- szczypiorkiem. Składniki: 8 ugotowanych jajek, 1 jajko surowe, 1 pęczek szczypiorku, 2-3 łyżki bułki tartej_ do obtoczenia, sól, pieprz, podałam z kaszą owsianą Cenos. Przygotowanie:  Ugotowane jajka obieramy

Aga w kuchni
Sałatka z kuskusu z serem feta 361

 Sałatka idealna na uroczystości czy rodzinne imprezy. Ciekawa w smaku i w wyglądzie a dodatkowo bardzo zdrowa :) Polecam przede wszystkim, którzy nie mieli jeszcze okazji

Tagebuch po polsku
Pampuchy z jagodami 188

Uwielbiam te bułeczki. Można je jeść na słoko jak i z mięsem. Bardzo polecam, będą super podwieczorkiem lub słodkim obiadem dla naszych pociech i dla nas. Do garnuszka wlać mleko, dodać cukier i cukier waniliowy, lekko podgrzać tak żeby cukier się rozpuścił. Do letniego mleka wkruszyć drożdze i wymieszać. Wlać wszystko do dużej miski i dodać resztę składników. Zagnieść ciasto

Kuchnia Pokoleń
Krem z czerwonej soczewicy 150

prosty krem z czerwonej soczewicy. Soczewica niedawno powróciła do łask podobnie jak wspomniany przed tygodniem topinambur. Często używana jest w kuchni wegetariańskiej, zawiera dużo białka, więc z powodzeniem zastępuje mięso. Jest idealna nie tylko do zup albo sałatek, ale można zrobić z niej też np. pasztet (przepis tutaj ). Dodatkowym plusem soczewicy jest, to że daje poczucie sytości, więc zmniejsza apetyt

Bon appetit mon amie
Pasta z makreli 191

Wasze brzuchy poświątecznie? Bardzo najedzone? Nie możecie już patrzeć na  świąteczne mięsa, wędliny i ciasta? Proponuję dla odmiany lekką pastę kanapkową z wędzonej makreli na śniadanie albo kolację.  Ja lubię takie pasty kanapkowe, bo są fajnym sposobem na urozmaicenie kanapek. PASTA Z MAKRELI Składniki: 1,2 makrele wędzone 3 jajka 1 cebula 2 łyżeczka koncentratu 2 łyżki majonezu

Bon appetit mon amie