Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lazania to zapiekanka z makaronem w kształcie dużych płatów, przełożonych sosem mięsno – pomidorowym oraz beszamelowym. Doskonale nadaje się
Marta Gotujepieprzem. Piersi kurczaka kroimy na dość cienkie podłużne paski (o długości ok. 5 cm). Posypujemy je przyprawą do kurczaka, doprawiamy pieprzem i ewentualnie jeszcze odrobiną soli. Następnie smażymy mięso na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Powinno się ładnie zezłocić. Na każdy placek tortilli nakładamy trochę liści sałaty, 2-3 plasterki pomidora i kilka kawałków kurczaka. Rozprowadzamy na farszu dip (ilość
MyCookBook.plnastępnie podsmażyć na rozgrzanym oleju ryżowym. W międzyczasie, w bulionie ugotować makaron (koniecznie al dente!), odcedzić (1/2 szklanki zostawić) i póki gorący wymieszać z drobno pokrojoną/startą mozzarellą, mięsem, pozostałym wywarem z gotowania makaronu, sprasowanym czosnkiem, posiekaną bazylią, solą oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, wyłożyć mieszankę makaronową, a na wierzchu poukładać pomidory- koktajlowe przekrojone na pół, a duże
Kraina Miodem PłynącaJakiś czas temu mój ukochamy zażyczył sobie na obiad pulled porka. Jakiś czas temu robiłam i bardzo mu posmakowała taka kanapka, a ja byłam zadowolona bo
karmelowySkładniki: -pół kilo łopatki wieprzowej -przyprawy (imbir, curry, pieprz ziołowy, papryka słodka, gałka muszkatołowa, majeranek) -odrobina oleju Sposób przygotowania: Łopatkę kroimy na malutkie paseczki. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Mięso smażymy na odrobinie oleju a następnie dolewamy wody i dusimy pod przykryciem aż będzie miękkie (ok. godzinkę). Frytki Składniki: -ziemniaki -olej Sposób przygotowania: Ziemniaki kroimy na paseczki i smażymy
Magia jedzenia.patelni. Dolewamy olej i podpalamy palnik. Następnie posypujemy przyprawami z jednej strony (marynatę używamy jak normalną przyprawę do posypania nóżek), a po kilku minutach z drugiej strony. Żeby mięso się nie przypalało dolewamy wody. Kurczaka smażymy ok. 1,5 godziny na średnim ogniu co jakiś czas obracając. Smacznego
Magia jedzenia.znalazłam kawałeczek schabu. Wszystko było bardzo smaczne.:) Schab i pierś przyprawiałam tak samo. Składniki: -pierś -schab -przyprawy (papryka słodka, majeranek, kucharek, ostra papryka) Sposób przygotowania: Piersi i schab myjemy. Mięso kroimy na plastry o grubości ok. 1cm. Przyprawiamy z obu stron i kładziemy na rozgrzany grill. Smażymy aż się zarumienią. Na moim grillu znalazła się również kiełbasa zwyczajna, ponacinałam
Magia jedzenia.przegotowanej wody i wlewamy to na patelnie. Następnie dodajemy cebule pokrojoną w małą kosteczkę i suszone grzyby. Posypujemy majerankiem i dusimy pod przykryciem ok. 1 godzinę. Na koniec wyciągamy mięso na talerz a sos zaciągamy mąką rozrobioną z odrobiną wody. Gotujemy jeszcze przez chwilę i możemy rozkoszować się smakiem naszego dania. Smacznego
Magia jedzenia.będą miękkie. W między czasie przygotowujemy piersi. Myjemy je, oczyszczamy z błon a następnie kroimy na płaty. Mi z jednej piersi wychodzą 3. Żeby wyrównać grubość płatów używamy tłuczka. Mięso oprószamy kucharkiem. Kiedy pieczarki będą już gotowe przygotowujemy miejsce do panierowania. Na 3/4 płatu układamy pieczarki i zwijamy od strony zapełnionej. Następnie obtaczamy w mące i formujemy w rękach ładnego
Magia jedzenia.paski o grubości ok. 1 cm. Ogórka kroimy w cienkie plastry. Pomidora dzielimy na 4 części a następnie w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Warzywa mieszamy z mięsem. Całość polewamy sosem czosnkowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Przepis na sos czosnkowy znajdziecie tutaj . Smacznego
Magia jedzenia.moczyć 20 min. w gorącej wodzie. Następnie cienko pokroić, usuwając twarde elementy oraz pozostałą wodę. Rozgrzać łyżkę oleju w gorącym woku i smażyć pokrojoną w cienkie paski pierś. Kiedy mięso będzie miękkie dodać ciemny sos sojowy, grzyby, kiełki fasoli, groszek, pokrojoną w cienkie paseczki marchewkę i paprykę, sól i pieprz. Kiedy warzywa będą miękkie odstawiamy do ostygnięcia. Sajgonki zawijać według
Magia jedzenia.