mięso - 63110 przepisów (strona:2658/4208)

Fit placuszki z kurczakiem (174 kcal) 182

pierś z kurczaka 5 łyżek mąki orkiszowej (lub innej) 2 łyżki otrębów owsianych duża marchew 3 łyżki startego żółtego sera 3 łyżki mleka sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano Przygotowanie Mięso kroimy w małą kostkę, marchew ścieramy na tarce. Dodajemy przyprawy, mieszamy z jajkami. Następnie dodajemy ser, mąkę, otręby i mleko i ponownie mieszamy do połączenia się składników. Masę łyżką układamy

e-PrzepisyKulinarne
Quasedillas z kaczką w sosie bbq / Bbq duck quasedillas 224

Przedstawiam dzisiaj przepis na niezwykle łatwe, szybkie danie po męczącym dniu pracy. Grillowana i chrupiąca quasedilla nadziewana kaczką (można zamienić na kurczaka) w sosie bbq, dużą

karmelowy
Pstrąg po śródziemnomorsku 183

Ostatnimi czasy bardzo polubiłam się z wszelkimi rybami i staram się je przygotowywać w rozmaity sposób. Ich mięso dzięki swojej delikatności nie potrzebuje zbyt wielu dodatków i nie wymaga zbyt wielu czasu na jego obróbkę, stąd to świetny pomysł na zdrowy i szybki obiad :) Składniki na 2 porcje: 2 nieduże pstrągi tęczowe 2 plasterki cytryny 1-2 ząbki czosnku tymianek

Fabryka pomysłów
Gulasz z fasolką 313

Łatwe danie na obiad Gulasz Składniki 50 dkg mięsa gulaszowego 2 cebule 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej sól, pieprz jałowiec mielony słodka papryka 2 papryczki kajeńskie 1 łyżka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Gulasz z fasolką

czarrna od kuchni
MAŁŻE NOWOZELANDZKIE ZAPIEKANE 156

Małże nowozelandzkie zapiekane to pyszna pyszna, elegancka przystawka na wystawne przyjęcie, maa piękny zielony kolor muszli, a mięsa jest na prawdę dużo, ma ciekawy, intensywny smak i jest jędrne. W naszych warunkach dostępne jest mrożone, aby nie straciły smaku rozmrażaj je w lodówce. SKŁADNIKI: - 12 połówek małż nowozelandzkich (rozmrożonych, oczyszczonych) - parmezan (drobno starty) do posypania - 1 szalotka - 2 ząbki czosnku

Kuchnia bezglutenowa Loli
ryba po grecku 200

szczególnie teraz w okresie postu. A ryba z dużą ilością warzyw, to propozycja jeszcze lepsza. składniki 1,5 kg filetów dorsza  lub ryby morskiej z białym mięsem 3-4 marchewki 3-4 cebule 2/3 szklanki soku pomidorowego 0,5 korzenia selera 2-3 łodygi selera naciowego 1-2 pietruszki 200 g koncentratu pomidorowego 3-4 liście laurowe

Miód i pieprz
Tarta z fasolką szparagową na boczku 257

termoobiegu . Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie od nałożonej masy.   W międzyczasie przygotować pozostałe składniki. Boczek pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na patelni, aż mięso się ładnie zrumieni, a tłuszcz wytopi. Zdjąć z patelni i odstawić do wystudzenia.  Cebulę pokroić w półplasterki i podsmażyć do zezłocenia na wytopionym z boczku tłuszczu. Porcję zamrożonej fasolki

Grunt to przepis!
Biodrówka z pieczarkami 282

Mięso jest kruche i delikatne :) Składniki 70 dkg biodrówki 2 cebule 50 dkg pieczarek 3 ząbki czosnku sól, pieprz chili jałowiec mielony czubryca czerwona słodka papryka zioła prowansalskie Sposób … Czytaj dalej Biodrówka z pieczarkami

czarrna od kuchni
Cielęcina w sosie curry 171

śmietanę i dodajemy do reszty. Podgrzewamy. W połowie szklanki z zimną wodą dobrze rozpuszczamy mąkę i dodajemy do sosu. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 3 minuty.  Mieso kroimy w plastry i podajemy z sosem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Ziemniaki pasiaki 139

oliwą z oliwek o smaku czosnkowym lub innym. Można jeszcze posypać dowolnymi ziołami. Rozłożyć ziemniaki na patelni i smażyć, aż się przypieką. Następnie położyć na talerzu i podawać z mięsem lub rybką. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Słonina z mięsem w przyprawach wędzona. 243

Przepis Będziemy potrzebować  -słonina  z mięsem ze skórą Zalwea -sól kamienna nie jodowana 70 gram na litr wody -peklo sól 50 g na litr wody -czosnek według uznania razem z łupiną Następnie zagotowujemy szklankę wody i dodajemy: -kilka liści laurowych -ziele angielskie kilka kulek -pieprz kolorowy kilkanaście kulek Gotujemy wywar przez 5 min,studzimy i całość wlewamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kruchy zraz wołowy 152

doskonały przepis na zraz mojej cioci Kamili. Robi go od kiedy pamiętam (na różne wydarzenia rodzinne i nie tylko) i zawsze wychodzi tak samo pyszny. Kruche mięso, które nie traci wilgotności podczas przygotowania, charakterystyczny posmak boczku i ogórka kiszonego sprawia, że tego dania nie da się pomylić z żadnym innym. Wymaga trochę pracy, ale efekt zdecydowanie wart jest tego poświęcenia

Milion Smaków
Zakupy spożywcze przez internet? Czemu nie! 192

Już na wejściu, by cokolwiek zrobić musiałam się zalogować podając większość standardowych danych. To akurat dobrze, bo o ile w większych miastach dowiozą nam dosłownie wszystko- łącznie z nabiałem, mięsem i alkoholem, tak w odległe regiony z tym akurat jest problem. Podając kod pocztowy strona automatycznie blokuje kategorie, które dla nas są niedostępne. Nie ma więc problemu, że zamówimy coś

Kuchnia w czekoladzie
naleśniki z kurkumą... 174

smażyć na złocisty kolor, odkładać na ręcznik papierowy naleśniki usmażyłam wieczorem, po wystygnięciu przykryłam folią i zostawiłam na stole kuchennym, na następny dzień nałożyłam farsz z kiszonej kapusty z mięsem i usmażyłam krokiety do barszczu, można użyc innego farszu jaki się lubi - te naleśniki mają piękny kolor i są smaczne................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię