Burgery nie muszą być tylko z mięsem. Ryba też świetnie nadaje się do tego. Propozycja z pstrągiem, świetnie pasuje też filet z łososia. Składniki 300 g fileta z pstrąga łososiowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 3 łyżki i pół szklanki sosu tatarskiego wiedeńskiego szczypta soli pieprz 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej 2 bułki grahamki pół
R'n'G KitchenMięso jest kruche i aromatyczne, a do tego ładnie się prezentuje :) Składniki gruby plaster szynki ok 200 g 3 pieczarki 1 cebula kilka gałązek pietruszki 2 łyżki mąki … Czytaj dalej Kieszonka z szynki wypełniona pieczarkami
czarrna od kuchnipół godziny w ciepłe miejsce. W tym czasie przygotować masę orzechową: miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem a następnie z żółtkami. Dodać orzechy zmielone w maszynce do mięsa i drożdże. Wlać rum. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą orzechową. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt wielkości dużej blaszki z piekarnika i ułożyć na papierze
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajajka sól okrasa: cebula i olej do smażenia Połowę ziemniaków obrać i ugotować w posolonej wodzie. Odcedzić, rozgnieść i odstawić do ostygnięcia. Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce do mięsa. Drugą połowę ziemniaków obrać i pokroić na takie kawałki, by zmieściły się w otwór sokowirówki. W dużym garnku (albo nawet w dwóch) nastawić wodę do ugotowania pyzów. Surowe ziemniaki przepuścić przez
Weekendy w domu i ogrodzieMięso w pikantnym, kremowym sosie Składniki 2 plastry schabu 1 cebula 20 dkg pieczarek 1/2 szklanki gorącego bulionu 1/2 szklanki śmietany 30% sól, pieprz ostra mieszanka przypraw (młynek) 2 łyżki … Czytaj dalej Schab w sosie
czarrna od kuchniwww.mgotuje.pl Sałatka z kaszą pęczak, pomidorami, oliwkami i serem feta. Dodałam do niej również kawałek piersi z kurczaka, którą upiekłam wcześniej na kanapki (mięso możecie pominąć). Sałatka idealna na drugie śniadanie, do pracy lub kolację. Post Sałatka z pęczakiem i warzywami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeWiele przepisów już widziałam z mięsem zapiekanym w szynce parmeńskiej lub schwardzwaldzkiej więc postanowiłam sama wypróbować jak to połączenie wyjdzie. Jednak nie odpuściłam ostatnio mojej ukochanej gorgonzoli i suszonym pomidorom wiec je wcisnęłam do środka :) Wszystko wyszło rewelacja. A już w połączeniu z zapiekanymi brokułami z tego przepisu po prostu pyszny lekki obiad. Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka
Piekielna Kuchnia Patikaszy jaglanej pęczek koperku 0,5 cebuli sól pieprz czarny żółtko 1 ząbek czosnku bułka tarta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filet rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki. W maszynce do mielenia mięsa zmielić rybę, kaszę jaglaną (można ją dodać bez mielenia, ale ja chciałam mieć całkiem gładkie kotlety), cebulę i posiekany koperek. Do masy rybnej dodać żółtko, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieLangustynka to inaczej homarzec, wyglądem przypomina krewetkę, jednak to zupełnie inny gatunek. Ceniony za delikatne mięso i pyszny smak. Zapraszam do spróbowania tego drapieżcy i samotnika. Smakuje wybornie. SKŁADNIKI: - langustynki w pancerzach (4 na osobę) - pomelo (obrane z błonek- 2 cząstki na porcję) - łyżka masła - kawałek imbiru - ząbek czosnku na porcję - 20 ml białego rumu na porcję - łyżka masła - sól
Kuchnia bezglutenowa Lolisię niejedna osoba. Jest elastyczne, mięciutkie i po ugotowaniu pierogi się nie sklejają. Pierogi bardzo lubię! Tylko nie jem ich teraz tyle, ile jadłam kiedyś :) Kocham ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami. Uwielbiam z owocami! Truskawki, wiśnie, śliwki, jabłka - to wszystko można upchać w cieście pierogowym. Nie przepadam za pierogami ze szpinakiem, ale chyba na dobre jeszcze
bistro mamaKotlety z kaszy gryczanej są świetnym pomysłem na obiad, gdy nie mamy ochoty na mięso. Można podawać je same lub ze śmietaną czy ulubionym sosem, np. pomidorowym. Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej 1 cebula 1 jajko 250 - 300 g twarożku sól pieprz olej bułka tarta Wykonanie: Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu, cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju
Mama Gotujejagodzianka" Wczoraj minęło 2 lata 🎂🎂 odkąd pojawiła się jagodzianka.com i mój pierwszy wpis. Nie spodziewałam się jak bardzo ta decyzja … Przeczytaj cały artykuł Post Kluski śląskie z mięsem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerdusić pod przykryciem ok. 15-20 min. W międzyczasie doprawić papryką, solą i pieprzem. Mąkę i śmietanę wymieszać w kubku z wodą i pomału wlewać do mięsa aż sos osiągnie odpowiednią gęstość. Posypać majerankiem. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetązabierzecie się za przygotowywanie bułek, zrobi się z tego zdecydowany slow food . Ale warto. Takie bułeczki są cudownie chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku; świetnie absorbują soki z mięsa i warzyw, tworząc z nimi zgraną i naprawdę pyszną całość. Warto poświęcić trochę czasu, znaleźć dobry przepis na sos i sięgnąć po ulubione dodatki, żeby później delektować się... Zupełnie niezwykłym
Pożeraczka, czyli raz adobrze