mięso - 63110 przepisów (strona:2674/4208)

Rosół z kostki rosołowej - wspomnienie dzieciństwa? Współczuję 243

rosołowej - bez wskazania konkretnego producenta - jest ich nawet 22 , a stricte warzywnych mamy suszone warzywa w ilości 4, czyli 4,1% na całą kostkę), tłuszcz drobiowy 2,3% lub mięso kurze suszone 0,8%. Pozostałe, najciekawsze składniki to: 5'-rybonukleotydy disodowe, maltodekstryna, hydrolizat białka pszennego. U innych producentów często gęsto pojawia się karmel amoniakalny, inozynian disodowy, guanylan, buzdygan, ryboflawina . Przebrnęliście

Right Behind The Kitchen
Pieczone bataty 187

Środę Popielcową będzie u mnie to proste, a zarazem pożywne jedzenie:) Wystarczy do tego ulubiona sałatka i mięso niepotrzebne... Składniki : 2 średniej wielkości bataty olej   rozmaryn i sól morska Przygotowanie : Bataty dokładnie umyć ( najlepiej wyszorować szczoteczką ), pokroić i ugotować na pół miękko w solonej wodzie Potem bataty przestudzić i pokroić wzdłuż Ułożyć w blaszce na papierze do pieczenia

Proste Potrawy
Polędwiczka w pikantnym sosie pomarańczowym z mango / Pork with spicy orange sauce and mango 325

W Lidlu trwa właśnie tydzień azjatycki, w związku z czym dostałam w prezencie mnóstwo świetnych azjatyckich produktów, które postanowiłam jak najszybciej wykorzystać. Dania azjatyckie w założeniu

karmelowy
Zupa z kukurydzą i serkiem topionym 205

digotuje.blogspot.com Pyszna i szybka zupa, którą możecie przyrządzić "po swojemu". Jeśli lubicie bardziej kremową - dodajcie więcej serka.  Jest niezwykle syta, rozgrzewająca i idealnie nadaje się na chłodne dni. mięso drobiowe na wywar (*) 3 ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 puszka kukurydzy (polecam Develey ) 100g serka topionego 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego natka pietruszki gałka muszkatołowa

Di gotuje
Marynanta do kurczaka z powidłami śliwkowymi 206

Przygotowanie Kardamon rozgniatamy na miazgę. Jabłka obieramy, kroimy w małą kosteczkę lub ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy razem. Smarujemy kurczaka i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Przekładamy mięso do woreczka do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180st przez około godzinę. Na 15 minut przed końcem rozrywamy woreczek i rumienimy skórkę. Marynata wystarcza na całego kurczaka lub 4-5 udek

Gotowanie moimi oczami
Ozory w sosie koperkowym 197

pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy i doprawiamy solą. Gotujemy na niewielkim ogniu przez ok. 1-1,5 godziny. Po tym czasie ozory powinny zmięknąć i dać się łatwo obrać. Mięso wyjmujemy z wywaru i zalewamy je zimną wodą. Gdy ozory trochę przestygną ostrym nożem ściągamy z ich powierzchni skórkę, która powinna łatwo odchodzić. Mąkę rozrabiamy z niewielką ilością zimnej wody

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron soba z czerwoną kapustą, szpinakiem i papryką 197

Cześć ! Jeśli lubicie połączenie makaronu i warzyw – bez mięsa – mam coś dla Was ! Takie dania jak to, mogłabym jeść codziennie ! Sos sojowy, do tego świeży imbir i czosnek, składają się na bardzo aromatyczne danie. Zapraszam na miseczkę pysznego makaronu soba z czerwoną kapustą, szpinakiem i żółtą papryką. Składniki (2 – 4 porcje): makaron soba 250 świeżych liści szpinaku

Moja pasja smaku
Sałatka Cezar 241

było na moim stole, a jest taka prosta do zrobienia w miarę szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. I tak mam, a raczej miałam półmisek zieleniny z mięsem. Może i Wy się skusicie na taką sałatkę. Polecam! Składniki\ 1 sałata 3 jajka 1 podwójna pierś z kurczaka 1 tortilla 6 pomidorków koktajlowych 1 jabłko 1 łyżka soku z cytryny

O kuchni z uczuciem
Zupa meksykańska-prosta i pyszna 238

ziół prowansalskich, sól,pieprz, szczypta czyli(ja daję trochę więcej bo lubię jak jest ostra) 2 łyżki majeranku, Przygotowanie: cebulę obrac,pokroić w kostkę i przyrumienić na oliwie,dodać mięso mielone i podsmażyć, w garnku zagrzać litr wody z rosołkiem(lub podgrzać nasz gotowy rosół) dodać podsmażoną cebulkę z mięskiem i kukurydzę, pogotować ok 30 min,dodać odcedzone fasole(białą

Swojskie jedzonko
Żurawina i pomarańcze, czyli para doskonała prosto z Kalifornii 263

brytfanny. Najpopularniejsze warzywa na przystawki to zielona fasolka, brukselka i słodkie ziemniaki, w najróżniejszych formach, najczęściej zapiekane, tzw. casserole. No i oczywiście słynny, niezastąpiony sos żurawinowy. Słodka żurawina do mięsa, to podstawa tego święta. Dla mnie osobiście jest ona zazwyczaj zbyt słodka, ale jako mieszkaniec Kalifornii odkryłam, że wiele osób dla urozmaicenia smaku dodaje do sosu pomarańcze. To właśnie

Jem więc Jestem
surówka z modrej kapusty 347

surówki nie ma obiadu, jak dla mnie to w zasadzie mogłoby nie być mięsa ale surówka musi być. Jeśli chodzi o czerwoną kapustę to najbardziej lubię właśnie taką w wersji na surowo. Dodaję do niej różne dodatki, obowiązkowo jabłka. Najczęściej podaję ją do pieczeni z sosem.  Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 2 marchewki 2 jabłka cebula ząbek czosnku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zapiekana tortilla 206

oleju na złoto, doprawiamy przyprawą gyros. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Paprykę kroimy w cieniutkie paseczki. Patelnię teflonową rozgrzewamy. Kładziemy placek tortilli, posypujemy serem, dodajemy mięso, paprykę oraz kukurydzę. Przykrywamy drugim plackiem, mocno dociskamy. Smażymy 2-3 minuty z każdej strony

Gotowanie moimi oczami
Kiełbasiara, czyli baba ziemniaczana z kiełbasą 176

praktycznie każdemu smakują. I chociaż powszechnie uważa się je za tuczące, to mają wiele składników korzystnych dla naszego organizmu. Bo to nie ziemniaki tuczą tylko tłuste sosy i mięsa, z którymi je podajemy. Tuczy też złe ich przyrządzanie, na przykład jako frytki smażone w głębokim tłuszczu. W ziemniaku najcenniejsza jest skórka, która zawiera węglowodany, białka, składniki mineralne i witaminę

Marder&Marder Manufacture
Grillowane kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą 464

solą i pieprzem. Każdą pierś myjemy i osuszamy. Nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Nadziewamy szpinakiem i plastrami mozzarelli. Spinamy wykałaczkami. Oprószamy solą, pieprzem i papryką. Grillujemy z każdej strony, aż mięso będzie upieczone. (Ja przygotowałam kieszonki na patelni grillowej). Podajemy z ulubionymi dodatkami - u nas pieczone ziemniaczki i mix sałat z oliwą :) Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
SCHAB GOTOWANY W ZIOŁACH 155

ogniu 40 min trzymamy,co jakiś czas obrać mięsko by się równomiernie gotowało ( 3-4 razy). Po tym czasie odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin,najlepiej na noc...mięsa nie wyjmujemy z wody.Na następny dzień ponownie gotujemy schab ok 30 min,odstawiamy do ostygnięcia w wodzie.Gdy już ostygnie zawinąć w folię aluminiową i wsadzić do lodówki.   Mój schab

Niespełnione zdolności kulinarne