mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:240/400)

ŻEBERKA Z MIODEM I MUSZTARDĄ 118

Zrobiło się już chłodno i coraz częściej mam ochotę na cięższe dania. Odkąd pamiętam byłam mięsożercą i tak mi pozostało do dzisiaj. Chyba nigdy nie wyrzeknę się mięsa. Dzisiaj na obiad były żeberka z miodem i musztardą . To świetny przepis na łatwy i smaczny obiad. Wysiłku niewiele a efekt Was zaskoczy. Polecam. ŻEBERKA Z MIODEM I MUSZTARDĄ żeberka 4 łyżki(...)posolić. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do niego resztę składników i dokładnie ze sobą połączyć. Tak przygotowaną marynatą posmarować żeberka i odstawić na całą noc do lodówki. Piec do przyrumienienia w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez godzinkę co jakiś czas przewracając je na drugą stronę.   Artykuł ŻEBERKA Z MIODEM I MUSZTARDĄ pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika

Pieguskowa Kuchnia
Roladki z piersi kurzych w pysznym sosie z porem 170

pieprzem, słodką i ostrą papryką w proszku. Na koniec obsypać z dwóch stron suszoną bazylią. Na każdym płacie mięsa rozłożyć pokrojone drobno suszone pomidory i plasterek mozzarelli. Zawinąć płat mięsa tworząc roladkę. Zabezpieczyć wykałaczką, żeby się nie rozwinęły. Można też zrobić z piersi kurzych, ale dla mnie znacznie lepsze jest z pałek kurzych. Na patelnię wylać trochę oliwy z suszonych(...)półplasterki pora. Musi tylko zmięknąć, następnie wlać śmietanę i chwilkę podgrzać mieszając. Doprawić solą pieprzem, dodać zmieloną gałkę muszkatołową. Zalać tym sosem roladki. Wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 40 minut. Podawać z makaronem lub ryżem. Polecam były pyszne

Kuchnia Pokoleń
Rolada jarmużowa z tuńczykiem 189

jajecznej dodać jarmuż z patelni. Wymieszać dokładnie. Przelać masę na blachę. Wyrównać brzegi i wierzch.  Piec biszkopt przez 10 - 15 minut w nagrzanym wcześniej piekarniku. Wyjąć ciasto z piekarnika i zdjąć papier (zachować na potem). Zwinąć ciasto razem z wilgotną ściereczką kuchenną w rulon. Odstawić do ostygnięcia. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Do miseczki przełożyć twarożek. Dodać tuńczyka i chrzan(...)koperkiem. Całość zwinąć bardzo ściśle w roladę. Zawinąć w papier, na którym pieczony był biszkopt albo jeszcze lepiej w folię spożywczą. Pozostawić taką roladę na noc w lodówce. Rano kroić na kawałki grubości ok. 1,5 cm.   ----- Podobne: Paluszki polentowe Sushi po polsku Pieczarki faszerowane mięsem i natką

Weekendy w domu i ogrodzie
Nóżki nabite farszem na niecodziennym ryżu Andrzeja Polana 493

Olej do smażenia Sól, pieprz, cynamon mielony CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Z nóżek kurczaka ściągamy skórę prawie do końca. Luzujemy z kości, oddzielamy od mięsa. Mięso mielimy na średnich oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na maśle klarowanym,  następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i na koniec cukinię –pozbawioną pestek. Do przesmażonych(...)czynności może nam ktoś pomóc, żeby było łatwiej i sprawniej). Koniec skóry podwijamy pod spód przy układaniu na blaszce. Przed włożeniem do piekarnika wrzucamy jeszcze na blaszkę cząstki cytryny i cebuli. Pieczemy w temp.150'C przez ok pół godziny. 2. W między czasie przygotowujemy ryż. Mleko zagotowujemy razem z bulionem, cebulę drobno siekamy, przesmażamy na oleju

My Culinary Art
Żeberka z piekarnika 132

żeberka z piekarnika :) Składniki na 4 osoby około 1 kg żeberek w paskach 2 liście laurowe 1/2 cebuli 4 kulki ziela ang. 1-2 ząbki czosnku sól czosnkowa papryka słodka oliwa / olej 1. Żeberka myjemy i osuszamy. 2. Cebule kroimy na piórka a czosnek w plasterki. 3. W pojemniku mieszamy oliwę z przyprawami oraz nacieramy mięso czosnkiem i układamy(...)wkładamy też cebulę najlepiej pomiędzy kawałki żeberek. 4. Następnego dnia szykujemy sobie naczynie żaroodporne i układamy w nim nasze żeberka, przekładając cebule oraz czosnek z marynaty aby żeberka podczas pieczenia nabierały ich aromatu. 5. Żeberka piekłam w 190 stopniach przez pierwszą 1h przykryte były folią aluminiową żeby za mocno się nie zrumieniły, następnie odkryłam folie i piekłam kolejne

Gotowanie...to proste !
Kurczak w cieście francuskim 276

przepis, który nie wymaga zbyt wiele nakładu pracy, a jego finał jest efektowny i bardzo smaczny. Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć przyprawą do kurczaka i 2 łyżkami oleju. Odstawić na godzinę do lodówki. Następnie krótko obsmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Piekarnik nagrzać do 200ºC (z termoobiegiem). Ciasto francuskie podzielić na 4 równe części. Na każdej części ciasta położyć(...)francuskim poprzeczne nacięcia (jak na zdjęciach poniżej). Górną i dolną częścią ciasta zakryć kurczaka, a boczne paseczki poprzeplatać na wierzchu. Całość posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem i posypać sezamem. Piec przez 15-20 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Inspiracja: mirabelkowy linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Bliny ziemniaczane z mięsem 250

cebula sól pieprz majeranek mleko Dodatkowo: śmietana 18% szczypior Wykonanie: Mięso mielone Cebule pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Bułkę namoczyć w mleku, następnie wycisnąć z nadmiaru mleka. Mięso zmielić, razem z odciśniętą bułką i przesmażoną cebulą.  Dodać jajko, śmietanę, doprawić do smaku. Masę mięsną dobrze wyrobić, najlepiej ręką. Placuszki ziemniaczane Ziemniaki, jajka, cebulę, mąkę, sól i pieprz włożyć(...)lekko ściętą masę położyć  placuszek z  mięsnej masy, następnie  nakryć  masą ziemniaczaną. Przewrócić na drugą stronę, dobrze przesmażyć, przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika 190 oC na 10 minut. Będziemy mieli pewność, że masa mięsna nie jest surowa. Podajemy ze śmietaną i szczypiorem

Kulinarny karnet Christophera
Kaczka pomarańczowa. 214

osumaszamy. Następnie rozrabiamy ją na 2 pierście, 2 skrzydełka i 2 udka. A z korpusu gotujemy bulion. Skórę pierści nadcinamy w klatką (Uwaga: ale nacinamy tylko skórę, nie nacinamy mięsa). Robimy marynatę: czosnek czyścimy i miażdżymy nożem lub za pomocą praski. Następnie do miseczki wlewamy oliwę i dodajemy zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i odrobinę rozmaryny. Marynatą niecieramy kaczkę i odstawiamy(...)pomarańcz wyciskamy sok i odstawiamy. Kaczkę wkładamy do naczynia żaroodpornego, a na nią układamy oczyszczone pomarańcze pokrojone w plastry. Wlewamy do naczynia kubek (200ml) bulionu. Pieczemy pod przykryciem w rozgrzanym do 150 stopni piekarniku przez 15 minut, potem zmniejszamy temperaturę do 60-90 stopni i pieczemy już bez przykrycia kolejnych 30 minut. Z soku z pomarańcz robimy sos: do rondelka

Kuchnia Łukasza
Pasztet z soczewicy 155

Uwielbiam pasztety, chociaż sama rzadko je robię. Dziś przedstawiam Wam przepis na zdrową i lżejszą wersję pasztetu - z soczewicy. Fani mięsa będą przerażeni, bo nie ma w nim go ani grama.Źródło: "Moje Smaki Życia", nr 12/2013, s. 104.   Składniki: 200 g zielonej soczewicy 2 marchewki 1 cebula 3 jajka 2 łyżki oleju sól, pieprz curry Wykonanie: Soczewicę(...)minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz curry. Odsączoną soczewicę dodać do warzyw, wbić jajka i wymieszać. Masę warzywną przełożyć do formy wysypanej bułką tartą. Piec w piekarniku przez 45 min. w temperaturze 190 st.C. Rada: Masę warzywną można także przepuścić przez maszynkę i dopiero wtedy dodać jajka. Chociaż i bez tego pasztet po upieczeniu jest ścisły

Pasja Smaku
Kurczak w sezamie 216

Kurczak to bardzo popularne i łatwe do przyrządzenia mięso. Poszukiwałam inspiracji i natknęłam się na panierkę w sezamie co od razu musiałam wykorzystać ;) poniżej przedstawiam efekty ^^ Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka 1 jajko "warzywa na patelnię" sezam bułka tarta przyprawy: do kurczaka, słodka papryka, bazylia suszona, oregano Myjemy kurczaka. Do głębokiego talerza wbijamy jajko i rozkłócamy widelcem. Doprawiamy przyprawą(...)drugim talerzu wysypujemy część sezamu i mieszamy z podobną ilością bułki tartej. Obtaczamy kurczaka najpierw w jajku a następnie w panierce i układamy do naczynia żaroodpornego. Nagrzewamy piekarnik na ok. 220 stopni. Pieczemy aż do uzyskania chrupiącej skórki.Ja podałam kurczaka z warzywami na patelnię, które przygotowałam zgodnie z instrukcją przedstawioną na opakowanie i doprawiam słodką i ostrą papryką kilkoma

Pudełko rozmaitości
Kabuli Palaw - narodowe danie Afganistanu 554

domu i nie może odbyć się bez niego żadna większa uroczystość. Danie swój smak zawdzięcza odpowiednio przygotowanemu ryżowi, gotowanemu w bulionie, a następnie powoli pieczonemu i podawanemu razem z marchewką, rodzynkami, orzechami oraz mięsem - zwykle jest to jagnięcina, lecz świetnie również się sprawdzi kurczak, a w wersji wegańskiej seitan lub soczewica. Jako że najważniejszym składnikiem potrawy(...)ryż przełóż do rondla lub dużego naczynia żaroodpornego i wyłóż nań kawałki kurczaka, a następnie marchew z rodzynkami i migdałami. Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 15 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 120 st. C i piecz przez kolejne 20 minut. Palaw podawaj posypany mielonymi pistacjami. Smacznego!* Przepis zaczerpnięty z Afghan Culture Unveiled

Food Square
Bakłażan i ciecierzyca z chrupiącą pitą czyli libański Fatteh 206

również wariant z jagnięciną. Ja oczywiście pokusiłam się na wersję wegetariańską, z pieczonym bakłażanem, pomidorami i ciecierzycą. Nie miałam akurat chlebka pita, więc zwinęłam w rulon pszenną tortillę i pocięłam na paseczki, otrzymując po opieczeniu chrupiący "chrust". Powiem Wam, że mimo chłodniejszych dni, nie brakuje mi mięsa (to już 9 miesięcy na diecie wege!), właśnie dzięki takim potrawom(...)pita (lub 1 pszenna tortilla) 250 g jogurtu greckiego oliwa sól Przygotowanie: Nagrzej piekarnik do 200 stopni C. W żaroodpornym naczyniu ułóż pomidory, polej 1 łyżką oliwy. Wstaw do piekarnika na ok. 10 minut, aż skórka pomidorów zacznie lekko odchodzić. Wyjmij pomidory z piekarnika (nie wyłączaj piekarnika), przestudź i zdejmij z nich skórkę. Nie wylewaj wydobywających się z nich soków

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z buraczków i serem feta 209

sera feta 2-3 gałązki świeżej mięty sól i pieprz do smaku Wykonanie: Buraki umyć, zawinąć każdy osobno w folię aluminiową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180° C na termoobiegu przez 50 minut, aż będą miękkie. Po wyjęciu buraków z piekarnika wstawić orzechy wyłożone na blaszce prażyć około 8 minut w 180° C. Cebulę obrać pokroić w kostkę, marynujemy z posiekaną miętą(...)małe kawałki. Do buraczków dodać marynowaną cebulę, miód, przyprawić solą i pieprzem. Na koniec posypujemy sałatkę pokruszonym serem feta oraz orzechami. Odstawiamy w chłodne miejsce. Podajemy jako przystawkę do mięs. Smacznego

kgwjanczewo
Schab ze śliwką. 196

Schab ze śliwką, prosty i szybki przepis, który jest doskonały na święta. Schab myjemy w zimnej wodzie, osuszamy ręcznikiem kuchennym,  nożem wyrównujemy/odcinamy zbędne kawałki

chleba naszego
Cebulowy schab z sosem pietruszkowym 169

mleka . Mięso oczyszczamy z twardych błon , płukamy i osuszamy ręcznikiem papierowym . Cebulę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach , nacieramy nią schab , najlepiej już w pojemniku , w którym będziemy go marynować . Tak przygotowany , odstawiamy na godzinę , po upływie tego czasu , zalewamy mlekiem , zamykamy szczelnie i wstawiamy do lodówki na noc . Następnego dnia , przekładamy schab do woreczka do pieczenia ,solimy(...)moczył , przelewamy przez sitko o drobnych oczkach i odstawiamy ( będzie potrzebne do sosu ) , cebulkę układamy na wierzchu schabu , posypujemy leciutko solą i całą łyżką cukru . Zawiązujemy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C , po 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 150 C . Pieczemy około 30 minut , w zależności od grubości schabu. Po tym czasie, wyjmujemy schab z woreczka, tak żeby

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania