Faszerowane warzywa często będą gościć na moim blogu, bo dużymi krokami nadchodzi jesień, a właśnie wtedy najbardziej smakują mi warzywa wypełnione po brzegi dodatkami, niekoniecznie w
Moja smaczna kuchniaSkładniki 500 g łopatki ok 2 l bulionu grzybowego 200 g świeżych kurek 3 listki laurowe 3 ziarenka jałowca 3 ząbki czosnku sól, pieprz sos sojowy
Gaździnka warzySkładniki: 3 udźce indyka bez kości 250 ml półwytrawnego wina 2 cebula 3 ząbki czosnku 5 plastrów pomarańczy 3 łyżki masła sól, pieprz rozmaryn Sposób wykonania
Qchnia po prostuPewnie niektórzy z Was korzystali już z mojego przepisu na zraziki ze śliwką, tym razem wzbogaciłam go o gorgonzolę i zamiast boczku zawinęłam je w szynką
Kuchnia Beatyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Jest to danie brytyjskie, które opiera się na tradycji kuchni indyjskiej i pakistańskiej. Tak przygotowany kurczak idealnie nadaje
Di gotujeSmażenia steków bardzo długo się bałam. W sumie niepotrzebnie, bo to kilka minut, dynamicznych minut. Nie jestem specjalistą w temacie steków, ale dobry stek potrafię przygotować
Blondynka GotujeSkładniki 2 szt uda z indyka 1/2 kostki masła czosnkowego 1/2 kostki masła solonego 1 cebula sól ,pieprz, 1 łyżeczka bazylii i 1 łyżeczka
Eli GotowanieZupa o najbardziej intensywnym kolorze:D może ona obudzi wiosnę !! Zupa Marchewkowa z pikantnymi klopsikami SKŁADNIKI: 5 dużych marchewek 1 ziemniak łyżka masła 200-300
MarciochaKucharzyPojawiły się już młode warzywa. Wiem , że na razie tylko takie importowane, ale nie mogłam się powstrzymać :) Bigos ze słodkiej młodej kapusty SKŁADNIKI: 2 młode
MarciochaKucharzyKrólik, jak już wspominałam w przepisie Królik w sosie musztardowym z suszonymi śliwkami , to wyjątkowe i bardzo chude mięso. Najczęściej ląduje w zawiesistych sosach ze
SzczyptaSmaQSkładniki: 350 g wieprzowiny 2 ząbki czosnku sól, pieprz ok 100 ml białego półwytrawnego wina Sos: sok z dwóch pomarańczy 2-3 łyżeczki konfitury morelowej
Gaździnka warzySałatki to temat rzeka. Zapewne zauważyliście, że szczególnie je lubię. Bo lubię wszystko co świeże, smaczne i zdrowe, no może z wyjątkiem mięsa, które dla niektórych
Taste Of My DayNaleśniki gryczane poznałam już przy Galette Bretonne, które robiłam jakiś czas temu. W mojej głowie narodził się pomysł, aby te naleśniki połączyć z hiszpańską mieszanką
Blondynka GotujeDzisiaj polecam Wam dość wysokoenergetyczny posiłek, który idealnie sprawdzi się przed dużym wysiłkiem fizycznym. Nie jest on ciężki, wręcz przeciwnie, będzie po nim, czuć się lekko
SMYKWKUCHNI