My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepszy sos do placków ziemniaczanych i nie tylko. Można go podawać z duszonym mięsem, kotletami schabowymi lub mielonymi. Przygotowuje się …
My Blueberry CornerW środowe przedpołudnie zapraszam na pyszne duszone mięsko z indyka z pieczarkami. To doskonała propozycja obiadowa. Mięso doprawiałam do smaku pieprzem ziołowym staropolskim, który otrzymałam do
Tradycyjna kuchnia KasiOchotę na to danie już miałam od pewnego czasu Faszerowana cebula SKŁADNIKI: 6 cebul dużych 500g mięsa mielonego 100 ml białego wina ser żółty sól, pieprz
MarciochaKucharzyGdy za oknem szaro i deszczowo - polecam przygotować smażonego sandacza. Ryba smakuje wyśmienicie, a jej białe i soczyste mięso jest naprawdę pyszne! Po przesmażeniu skropcie ją
UgotowaćZapiekane cukinie wypełnione po brzegi aromatycznym farszem z kaszy jaglanej, mięsa drobiowego i warzyw - cebuli, marchwi, czosnku i kukurydzy. Dobrze doprawione mieszanką curry, ostrą papryką, pieprzem
Kuchnia EllieLubię kontrastujące ze sobą smaki, więc nie po raz pierwszy, na moim stole gości kombinacja mięsa i owoców. Tym razem, są to roladki drobiowe z bananami
mojewypiekiinietylkoW Polsce baranina niestety nie jest zbyt popularna i dlatego tak mało przepisów na to pyszne mięso. Ja – mieszkając w Anglii – mam do niej
UgotujmyTo.plProste do przygotowania, kruche i wyjątkowo aromatyczne plastry schabu z usmażoną cebulą. Pycha! Jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety schabowe lub nie macie pomysłu na obiad, koniecznie wypróbujcie ten przepis Schab podajcie z ziemniakami, ryżem lub kaszą i z ulubioną surówką albo sałatką. Można też zjeść sam np. z pieczywem. Polecam Składniki: 500 g schabu bez kości 2 duże cebule(...)łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka masła sól pieprz Przygotowanie: Do miseczki przełożyć plastry schabu. Dodać tymianek, majeranek, słodką paprykę, sól, pieprz i drobno posiekane ziarna jałowca. Dokładnie natrzeć mięso i pozostawić na około 30 minut. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i włożyć plastry schabu. Zrumienić z dwóch stron. Wlać bulion i wrzucić liście laurowe. Dusić (na małym ogniu
Oryginalny smakTylko na jednym blogu jest tak niesamowity wybór przepisów z różnych miejsc świata: oczywiście chodzi o Kuchnię Ireny i Andrzeja. Po miesiącach obserwowania, postanowiłam bez namysłu zrobić na obiad coś z niedawnych propozycji, a dokładniej kurczaka prosto z Madagaskaru. Inny, ale pyszny. Przepis stąd z moimi zmianami.Składniki: 2 piersi kurczaka pokrojone w dużą kostkę puszka mleczka kokosowego(...)praskę ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka tartej skórki z cytryny 1/3 łyżeczki chilli (w oryginale pieprzu cayenne) sól, pieprz, sok z cytryny olej Wykonanie: Mięso marynować w soku z cytryny przez 30 minut. Osączyć z soku i doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na patelni. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę. Dodać paprykę i czosnek - smażyć
Pasja Smakuprzygotowana masę rozsmarować na płatach mięsa. Zawinąć w rulon ,spiąć wykałaczkami i obsmażyć na złoto z obydwu stron. Posypać papryką ,wlać rosół i dusić 15-20 minut i wyjąć na talerz. Śmietanę ,borówki i winiak dodać do sosu z duszenia ,zagotować chwilę . Roladki włożyć do sosu ,podgrzać :)) roladki doskonale nadają się na uroczysty obiad...polecam
w mojej kuchniOstatnio mam ogromny problem z tym co zrobić na obiad. Pomysłów ciągle brak. Wczoraj z pomocą przyszła mi kartka z kalendarza, z tyłu był przepis na tą oto zapiekankę. Ponieważ wyszła pyszna to postanowiłam się z Wami podzielić przepisem na nią. Zapiekanka ryżowa - składniki. 2 woreczki ryżu szklanka słodkiej śmietany 300 g pieczarek 2 cebule 2 papryki czerowne(...)naczynia żaroodpornego wyłożyć ryż, na to warzywa z mięsem, posypać kukurydzą i startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok 15 minut w temperaturze 180 stopni. Takie w sumie nic, a zapiekanka wyszła naprawdę pyszna. Czy Wy też macie codziennie problem co zrobić rodzince na obiad
Pani domowasmakowa. Idealna na rozgrzewający jesienny obiad :) Składniki: 600 g karkówki 600 g dyni 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku 2-3 duże marchewki 1 liść laurowy po 4-5 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu czarnego 2 łyżeczki mąki po 2 łyżeczki keczupu i koncentratu pomidorowego 700 ml bulionu sól, pieprz, przyprawa do mięs, curry Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy
My simple kitchenMieliście okazję próbować kiedyś takiej swojskiej kiełbasianki ze słoika, ze smalczykiem, galaretką...? Pamiętam, że jako dziecko uwielbiałam się tym zajadać, ale od dłuższego już czasu nie
Kuchnia w czekoladziepotrzebujemy chwilę czasu to na marynowanie kurczaka oraz obranie granata. Tę sałatkę potraktowałam, jako obiad do pracy, ale wydaje mi się, że może być także ciekawa na spotkania ze znajomymi – na pewno część z nich będzie zdziwiona, bo nie każdy wyobraża sobie połączenie mięsa z owocem, szczególnie faceci… Jeżeli lubicie takie połączenia smakowe, musicie wypróbować także sałatkę
Kuchnia Bazyliiobiad, czyli faszerowana cukinia z indykiem. Taki oto pomysł przygotowałam dziś dla Was. Na niedzielny obiad będzie w sam raz. Jest sycące, więc w sumie nie wymaga już innych dodatków. Zapraszam :). Faszerowana cukinia z indykiem Czas przygotowania: 7 0 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 4 okrągłe zielone cukinie 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki bulguru
Kulinarne przygody Gatity