Przepis na : obiad
Smak brukselki zaostrzony czosnkiem, złamany cytryną i złagodzony miodem. Szybki i doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju mięs obiadowych. Może być też świetnym, wegetariańskim daniem samodzielnym. Składniki: ok. 300 g brukselki 2 łyżki masła 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny 2 spore ząbki świeżego czosnku sól Brukselkę obrać z obeschniętych listków, przekroić na pół większe sztuki i wrzucić na osolony wrzątek. Gotować ok 7-8 minut aż będą miękkie. Na patelni roztopić masło i wrzucić czosnek przeciśnięty ... czytaj dalej...
Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)