mięso mielone - 22854 przepisów (strona:646/1524)

Kotlety mielone z żółtym serem 334

Dziś uczta: ciekawe kotleciki mielone oraz młode ziemniaczki i buraczki. Składniki: -ok. 1 kg mięsa wieprzowego -ok. 15 dkg żółtego sera -cebula -3 ząbki czosnku -1 czerstwa bułka -2 jajka -sól, pieprz i pieprz ziołowy -olej do smażenia -bułka tarta do panierowania(...)Cebulę kroimy w drobną kostkę                               i podsmażamy na patelni.    Mięso, czosnek i namoczoną, odsączoną bułkę mielimy w maszynce.     Do mięsa dodajemy jajka, cebulkę, pieprz, pieprz ziołowy i sól do smaku. Wyrabiamy.    Ser kroimy na plastry o grubości

Maminek kulinarny
Mielonka wieprzowa z szynkowara 203

600 g mięsa z łopatki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego 1 łyżeczka peklosoli 1 łyżeczka papryki słodkiej 3 łyzki mąki z cieciorki 1 łyżeczka majeranku szczypta

Gotowanie jest łatwe
Domowa biała kiełbasa z jajkiem 350

robić domowe kiełbasy, które po sparzeniu możemy suszyć lub smażyć. Do domowego wyrobu kiełbasy potrzebujemy nadziewarkę (lub końcówkę do maszynki do mielenia mięsa, która umożliwi nadziewanie mięsa do jelit) oraz jelita wieprzowe lub baranie, w których będziemy umieszczać mięso. Wszystko to można znaleźć na stronie DobraKielbasa.pl , miejscu stworzonym dla miłośników domowych mięsnych wyrobów. Oprócz sklepu, strona zawiera przepisy i wskazówki(...)uznania. My lubimy białą kiełbasę z dużą ilością czosnku, majeranku i świeżo mielonego pieprzu. Dobór mięsa też zależy od osobistych preferencji. Nasza propozycja jest następująca. SKŁADNIKI Mięso: 2 kg łopatki wieprzowej 1 kg karkówki wieprzowej 1 kg podgardla Przyprawy: sól świeżo mielony pieprz świeży czosnek (1 główka lub mniej, w zależności od preferencji) rozmaryn świeży (posiekane listki

OstryKęs
Mielone w sosie śmietanowo - grzybowym. 194

już zamrożone. Byłam mile zaskoczona, bo sos, był pyszny, jak ze świeżych grzybów. Dobrze, że mam w zamrażalniku, jeszcze kilka paczek :) Taki sos, możecie też zrobić do innego mięsa, niekoniecznie mielonego. Składniki: 400-500 g. mięsa zmielonego 1/2 cebuli 1 kajzerka czerstwa 1 jako 1 łyżka musztardy sól, pieprz, majeranek bułka tarta, do obtoczenia kotletów olej do smażenia

Agusiowe smakołyki
Rybne burgery z czosnkiem niedźwiedzim 213

nawet znane są burgery wegetariańskie składające się na przykład ze zmielonych roślin strączkowych, takich jak ciecierzyca lub fasola. Burger to nic innego, jak rodzaj kotleta z mielonego lub siekanego mięsa uformowanego w kształcie płaskiego placka. Zapraszam więc do siekania, mielenia… na rybne burgery z czosnkiem niedźwiedzim. Składniki: - 1 kg świeżej ryby (dorsz, mintaj) - 1 czerstwa bułka - ok. ½ szklanki mleka(...)sól morska - mąka krupczatka do panierowania - olej rzepakowy lub oliwa do smażenia Dodatkowo: - foremka w kształcie obręczy Bułkę moczymy w mleku. Umyte i osuszone filety, pozbawione skóry mielimy w maszynce do mięsa razem z cebulą i odciśniętą bułką. Do masy rybnej dodajemy sól, musztardę, przyprawy (uprażone na suchej patelni, potem roztarte w moździerzu – kolendra, kminek i gorczyca), czosnek niedźwiedzi

mojewypiekiinietylko
ZIOŁOWE PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWYM 91

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 30 dkg mielonego,  pół łyżeczki soli,  szczypta pieprzu,  łyżeczka ostrej papryki,  pół łyżeczki słodkiej papryki,  łyżeczka majeranku,  2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki,  2 łyżeczki posiekanej bazylii,  2 łyżeczki posiekanego koperku,  jajko,  łyżka(...)kostki rosołowej,  pęczek koperku (do sosu),  5 łyżeczek śmietan y. Przygotowanie: Cebulę dro bno siekam, podsmażam na łyżce masła do momentu, aż ładnie się zezłoci. Studzę.  Mięso dokładnie łączę z przyprawami, ziołami, cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bułką tartą oraz jajkiem.  Z masy formuję małe kuleczki, podsmażam na pozostałym maśle.  Pulpeciki przekładam do garnka, zalewam

JejKuchnia
Rybne mielone filety z dorsza z majerankiem 182

Mielone kotlety rybne ze świeżej ryby gwarantują nam jakość i smak, wiemy co w nich jest!, można je doprawiać ziołami i podawać z różnymi

Apetyczna babeczka
Kotleciki mielone ze szczypiorkiem 167

mielone. Składniki: 30 dag mięsa wieprzowego z łopatki, 3 łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki mąki pszennej 1 szt. jajko 1 cebula ze szczypiorkiem 3 łyżki płatków kukurydzianych do smaku sól morska, ognista mieszanka przypraw 1 szklanka kaszy jaglanej Kupiec olej ryżowy do smażenia Mielimy mięso wieprzowe z łopatki w maszynce do mielenia, dodajemy jajko, posiekaną cebulkę ze szczypiorkiem(...)solą, ognistą mieszanką przypraw, dodajemy płatki kukurydziane, wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy okrągłe kulki mięsne , każdą obtaczamy w mieszance obu mąk. Smażymy kulki z każdej strony na oleju ryżowym. Kotleciki mielone ze szczypiorkiem podajemy np. z sosem pomidorowym Winiary przygotowanym wg przepisu na opakowaniu..   The post Kotleciki mielone ze szczypiorkiem appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KOTLETY MIELONE W WERSJI LIGHT Z PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ 1208

praktyce okazało się, że "odchudzenie" tej potrawy to banał. Co więc zrobiłem? Po pierwsze mięso - wybrałem to indycze, oczywiście mielone. Polecam mielić samemu, gdyż unikniemy wielu niepotrzebnych składników. Poza tym gotowe mięso mielone indycze dostępne w marketach zawiera ok. 142 kcal w 100g. Natomiast 100g mięsa zmielonego "własnoręcznie" to ok. 90 kcal. Po drugie zero panierek

All My Fit Life
Smażone bułeczki faszerowane mięsem 145

piecu do odparowania wody. Odkładamy do przestudzenia. Bok każdej bułki nacinamy nożem (mniej więcej na 3-4 cm). Delikatnie wyciągamy miąższ. Dodajemy go do mięsa. Zimne mięso razem z miąższem bułki mielimy w maszynce do mielenia. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą lub pieprzem. Przygotowanym farszem nadziewamy wydrążone kajzerki. Do rondelka wlewamy mleko. Na talerzyk wsypujemy bułkę tartą. Jajka wybijamy

Smaki Na Talerzu
Pasta z mięsa z rosołu z warzywami suszonymi 136

się nie zmarnuje, a na pastę skuszą się i ci którzy wcześniej na mięso nie mieli ochoty... Składniki : ok. 60 dag gotowanego mieszanego mięsa z rosołu;  kurczak, wołowina, mięso wieprzowe z golonki ok. 30 dag wątróbek z indyka sól, pieprz czarny i ziołowy mielony majeranek, oregano, papryka ostra kilka kropek maggi, gałka muszkatołowa  ok. 10 dag mieszanki(...)szklanki rosołu Przygotowanie: Mieszankę suszonych warzyw zamoczyć w oleju na co najmniej godzinę, osączyć Wątróbkę krótko ugotować z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziaren pieprzu Ugotowane mięso z rosołu, ugotowaną wątróbkę i osączone warzywa zmielić Masę doprawić do smaku przyprawami, a gdy całość wyda się za sucha -dodać oleju w którym moczyły się warzywa, ewentualnie dodać rosołu, wymieszać Przełożyć

Proste Potrawy
Faszerowane warzywa 238

pyszna i zdrowa :) SKŁADNIKI  1 duża cukinia (ok.700g)           lub 2 małe 2 papryki czerwone 1 cebula 300g mięsa mielonego (u mnie wieprzowe) 1 woreczek ryżu sól,pieprz czerwona słodka papryka olej do smażenia PRZYGOTOWANIE   Cukinię obieramy ze skórki (jeśli są 2 młode to nie ma takiej potrzeby(...)papryk i usuwamy gniazda nasienne.   Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy mięso. Rozdrabniamy je, przyprawiamy solą, pieprzem  i mieloną papryką. Do usmażonego mięsa dodajemy ugotowany ryż i dobrze mieszamy. Cukinię posypujemy słodką papryką i nadziewamy farszem warzywa, które układamy w żaroodpornych naczyniach. Przykrywamy papryki ściętymi wierzchami, cukinie możemy jeszcze oprószyć

Moje Kuchenne Rewelacje
Golonka 183

mielony 1 g/kg -ziele angielskie 1 g/kg -pieprz czarny mielony 1 g/kg -pieprz biały mielony 1 g/kg -sól wędzarnicza tylko do natarcia skóry golonki -czosnek 6 ząbków zgniecionych przez praskę -woda 150 g Wykonanie Golonki myjemy wycinamy kość i oddzielamy mięso od skóry.Następnie staramy się wyciąć z golonek jak najwięcej mięska chudego.U mnie wyszło mięsko chude(...)która pójdzie na dno szynkowara lub praski nacieramy solą wędzarniczą która tak będzie leżała w lodówce do czasu parzenia.Czas peklowania mięsa 24 godz w lodówce.Po tym czasie mięso tłuściejsze mielimy na sitku fi 2,5.Chude mięso przyprawiamy wszystkimi przyprawami i dokładnie mieszamy aby wszystkie przyprawy dokładnie się rozprowadziły dodajemy 50 g wody Następnie łączymy oba mięsa  i dokładnie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Domowa wędlina czosnkowa na kanapki 88

boku około 3 cm. Mięso z golonki również kroimy w kostkę, natomiast skórę i tłuste kawałki mielimy w maszynce do mięsa. Pokrojone w kostkę mięso lekko rozbijamy tłuczkiem. Czosnek obieramy i kroimy drobną kostkę. Mięso (rozbite i mielone) i czosnek przekładamy do jednej miski. Dodajemy około 70 ml wody (1/4 szklanki), sól peklową oraz przyprawy. Całość wyrabiamy ręką(...)przez około 8-10 minut, aż mięso stanie się klejące. Mięso zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na około 24 godziny. Po tym czasie dodajemy rozpuszczoną w 50 ml wody żelatynę i znowu wyrabiamy ręką kilka minut. Następnie do szynkowara wkładamy foliowy woreczek (przeznaczony do tego celu) i dociskając, napełniamy go mięsem. Woreczek zawijamy, tak aby w środku

e-PrzepisyKulinarne
Domowy pasztet 132

pietruszkę, resztę odrzucamy. Czerstwą bułkę moczymy w odrobinie zimnego wywaru. Mięso oddzielamy od kości. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystkie składniki: wątróbkę, mięso, warzywa, mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa wraz z odciśniętą bułką i podsmażoną cebulką. Do zmielonej masy wbijamy żółtka, dodajemy majeranek i gałkę muszkatołową oraz doprawiamy solą i pieprzem. W osobnej misce

Kulinarne przemyslenia
Makaron z mięsem i brokułem 158

obiad. Składniki łopatka wieprzowa 40 dkg brokuł 1 szt cebula 1 szt makaron 30 dkg sól i pieprz przyprawa curry kurkuma mielona papryka słodka mielona … Czytaj dalej Makaron z mięsem i brokułem

czarrna od kuchni
Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe szaszłyki z czarnuszką przygotowane na parze 198

podania: roszpunka pomidorki koktajlowe fasolka szparagowa z marcheweczkami - ugotowane na parze PRZYGOTOWANIE : Filet z kurczaka myjemy, a następnie kroimy w paski.  Mięso oprószamy solą oraz papryką mieloną.  Następnie mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków.  Tak przygotowane szaszłyki oprószamy czarnuszką.  Przekładamy do parowara i gotujemy przez 20 minut.  Szaszłyki podajemy na sałacie w towarzystwie pomidorów

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki