Sycylijska ostra kiełbasa

Sycylijska ostra kiełbasa

Sycylijska ostra kiełbasa

Ostra odmiana sycylijskiej kiełbasy. Ostrość zależy od naszych upodobań - papryki możemy dodać tyle ile lubimy. Dodatek kopru włoskiego powoduje, że kiełbasa ma charakterystyczny aromat. Bardzo polecam!Przepis z książki "Domowy wyrób kiełbas" Susan Mahnke Peery i Charles G. Reavis.składniki (na 2,5 kg surowej kiełbasy)2250 g chudej wieprzowej karkówki, - Ø 9250 g tłuszczu wieprzowego (użyłam podgardla), - Ø 92 łyżki stołowe soli1 łyżka ziaren kopru włoskiego1 łyżka świeżo mielonego piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.